Connect with us

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Kako naj shujšam enkrat za vselej?

Published

on

Prejeli smo pismo bralke BumNovic.si, ki prosi za nasvet:

Pozdravljeni, že odkar vem zase, imam težave z odvečnimi kilogrami. Uspe mi spremeniti način prehranjevanja, shujšam in sem zelo zadovoljna, nato pa ponovno podležem nezdravi hrani. To se mi dogaja tudi po večkrat na leto. Kilogrami mi ves čas nihajo, prav tako pa tudi počutje. Če se zredim, sem slabe volje, pa vseeno spet traja, da se zberem nazaj in shujšam. Zakaj se mi to dogaja? Vem, da je veliko v psihi, zato vas prosim za kak nasvet, kako urediti to večno hujšanje.

Bralka Bumnovic

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Kot ste že sama omenila je vaša teža odvisna od vašega počutja. Kilogrami so samo rezultat tistega, kar se nam dogaja v naši notranjosti. Ko smo nezadovoljni, žalostni, nesrečni, osamljeni, trpimo, smo jezni, si pogosto “lajšamo” naše težave s hrano. V takšnih stanjih nam enostavno paše nezdrava hrana.

Zakaj se nama to dogaja? Naša čustva so povezana z zdravjem naših notranjih energijskih organov. Ti organi sprejemajo energijo. Če so ti organi v ravnovesju, zdravi, potem je naše počutje stabilno, počutimo se odlično in ne čutimo nobene potrebe po nezdravi hrani. Ko pa so naši notranji organi poškodovani, ko niso v balansu, pa jih z nezdravo hrano na nek način pomirimo. To je podobno kot cigarete. Ko smo nervozni in prižgemo cigareto, na ta način umirimo nemir in ne čutimo več tistega, kar ga povzroča.

Naši glavni notranji energijski organi so srce, pljuča, ledvica, jetra in vranica. V energijskem smislu so povezani z našimi čustvi. Pljuča z žalostjo, osamljenostjo in navezanostjo, ledvica s strahom, srce z našim fokusom, vizijo, pogumom, vranica razmišljanjem. Te stvari zelo podrobno razumejo na Vzhodu.

Kaj se dogaja? Če imamo energijsko poškodovana pljuča, smo žalostni in ko smo žalostni zopet naša žalostna energija poškoduje naša pljuča. Vrtimo se v začaranem krogu in padamo navzdol.

Kaj lahko naredimo? Prvi korak, ki ga lahko naredimo sami je, da presekamo naše čustveno stanje! Prenehamo biti žalostni, nesrečni, osamljeni, jezni! Kako lahko to naredimo, to ni mogoče, pogosto slišim. Res? Ste že kdaj bili v zelo slabem čustvenem stanju in potem zazvoni telefon ali potrka poštar. V trenutku smo sposobni, da se sestavimo in spremenimo razpoloženje. In popolnoma “normalno” odgovorimo na klic in sprejmemo poštarja. Na dolgi rok nam pri tem seveda lahko pomaga kakršnokoli motivacijsko gradivo.

Drugi korak pa je, da svoje notranje organe energijsko pozdravimo in zbalansiramo. Pri tem vam pomaga Energijski ekspert z energijskim zdravljenjem. Lahko kontaktirate tudi mene, vam z veseljem pomagam. Ko se notranji energijski organi pozdravijo, ko se zbalansiramo, naša energija lepo teče in to vpliva na našo stabilnost in naše počutje. Ko smo zadovoljni in v balansu ne čutimo potrebe po nezdravi hrani in avtomatsko se uravna tudi naša teža.

Problem, ki ga dostikrat srečam pri ženskah je ta, da mislijo, da morajo sebe “disciplinirati”. Disciplinirati, da bodo zdravo jedle, disciplinirati, da bodo redno telovadile. Disciplinirati pomeni dejansko kaznovati! Nisem še srečal nikogar, ki bi bil nezadovoljen in nesrečen in bi ga lahko discipliniral v srečo in zadovoljstvo. Ključ je v spremembi razmišljanja in energijskem zdravljenju. Brez tega ne gre.

Torej ključ ni, da poskušate shujšati. Ključ je, da postanete srečna in se energijsko pozdravite in zbalansirate. In vse ostalo bo prišlo samo od sebe.

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Published

on

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Published

on

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Published

on

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals