Connect with us

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Kako naj shujšam enkrat za vselej?

Published

on

Prejeli smo pismo bralke BumNovic.si, ki prosi za nasvet:

Pozdravljeni, že odkar vem zase, imam težave z odvečnimi kilogrami. Uspe mi spremeniti način prehranjevanja, shujšam in sem zelo zadovoljna, nato pa ponovno podležem nezdravi hrani. To se mi dogaja tudi po večkrat na leto. Kilogrami mi ves čas nihajo, prav tako pa tudi počutje. Če se zredim, sem slabe volje, pa vseeno spet traja, da se zberem nazaj in shujšam. Zakaj se mi to dogaja? Vem, da je veliko v psihi, zato vas prosim za kak nasvet, kako urediti to večno hujšanje.

Bralka Bumnovic

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Kot ste že sama omenila je vaša teža odvisna od vašega počutja. Kilogrami so samo rezultat tistega, kar se nam dogaja v naši notranjosti. Ko smo nezadovoljni, žalostni, nesrečni, osamljeni, trpimo, smo jezni, si pogosto “lajšamo” naše težave s hrano. V takšnih stanjih nam enostavno paše nezdrava hrana.

Zakaj se nama to dogaja? Naša čustva so povezana z zdravjem naših notranjih energijskih organov. Ti organi sprejemajo energijo. Če so ti organi v ravnovesju, zdravi, potem je naše počutje stabilno, počutimo se odlično in ne čutimo nobene potrebe po nezdravi hrani. Ko pa so naši notranji organi poškodovani, ko niso v balansu, pa jih z nezdravo hrano na nek način pomirimo. To je podobno kot cigarete. Ko smo nervozni in prižgemo cigareto, na ta način umirimo nemir in ne čutimo več tistega, kar ga povzroča.

Naši glavni notranji energijski organi so srce, pljuča, ledvica, jetra in vranica. V energijskem smislu so povezani z našimi čustvi. Pljuča z žalostjo, osamljenostjo in navezanostjo, ledvica s strahom, srce z našim fokusom, vizijo, pogumom, vranica razmišljanjem. Te stvari zelo podrobno razumejo na Vzhodu.

Kaj se dogaja? Če imamo energijsko poškodovana pljuča, smo žalostni in ko smo žalostni zopet naša žalostna energija poškoduje naša pljuča. Vrtimo se v začaranem krogu in padamo navzdol.

Kaj lahko naredimo? Prvi korak, ki ga lahko naredimo sami je, da presekamo naše čustveno stanje! Prenehamo biti žalostni, nesrečni, osamljeni, jezni! Kako lahko to naredimo, to ni mogoče, pogosto slišim. Res? Ste že kdaj bili v zelo slabem čustvenem stanju in potem zazvoni telefon ali potrka poštar. V trenutku smo sposobni, da se sestavimo in spremenimo razpoloženje. In popolnoma “normalno” odgovorimo na klic in sprejmemo poštarja. Na dolgi rok nam pri tem seveda lahko pomaga kakršnokoli motivacijsko gradivo.

Drugi korak pa je, da svoje notranje organe energijsko pozdravimo in zbalansiramo. Pri tem vam pomaga Energijski ekspert z energijskim zdravljenjem. Lahko kontaktirate tudi mene, vam z veseljem pomagam. Ko se notranji energijski organi pozdravijo, ko se zbalansiramo, naša energija lepo teče in to vpliva na našo stabilnost in naše počutje. Ko smo zadovoljni in v balansu ne čutimo potrebe po nezdravi hrani in avtomatsko se uravna tudi naša teža.

Problem, ki ga dostikrat srečam pri ženskah je ta, da mislijo, da morajo sebe “disciplinirati”. Disciplinirati, da bodo zdravo jedle, disciplinirati, da bodo redno telovadile. Disciplinirati pomeni dejansko kaznovati! Nisem še srečal nikogar, ki bi bil nezadovoljen in nesrečen in bi ga lahko discipliniral v srečo in zadovoljstvo. Ključ je v spremembi razmišljanja in energijskem zdravljenju. Brez tega ne gre.

Torej ključ ni, da poskušate shujšati. Ključ je, da postanete srečna in se energijsko pozdravite in zbalansirate. In vse ostalo bo prišlo samo od sebe.

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Ljudje, ki uživajo v kritiziranju, so najbolj nesrečni

Published

on

Medtem ko v izboljšanje lastnega življenja ne želijo vlagati truda, so odkrito jezni na tiste, ki jim je uspelo požeti obilen pridelek.

Že kratek sprehod po družbenem omrežju razkriva prostrano morje posameznikov, ki strastno kritizirajo, opravljajo in prelivajo gnev na vse, ki si upajo slediti zastavljenim ciljem. Imate tudi v vašem okolju takšne osebe ali pa si upate priznati, da se z omenjenimi čustvi pravzaprav srečujete sami?

Kdo so največji kritiki, opravljivci?

Poleg posameznikov, ki jih je življenje prevečkrat spravilo na kolena, gre najbolj pogosto za ljudi, ki na odrekanje, izzive in trdo delo niso pripravljeni. Kratek spanec, dvojni delavniki, neprespane noči, dnevi in meseci brez sproščujočega počitka so jim tuji, zato morda ni tako nenavadno, da naštetega ne pripisujejo niti tistim, ki si grizejo kolena na poti do cilja. Ker se jim zdi krivično, da nekdo drug živi bolje, svoje nezadovoljstvo radi izražajo s kritiziranjem in negativnim ogovarjanjem. Slednje jim notranjo praznino zapolni z zadovoljstvom in pomembnostjo, tako se vsaj za nekaj trenutkov počutijo bolje.

Tisti, ki kritizirajo, so največkrat zelo nesrečni.

Kadar jih situacija prisili, da se zazrejo v podobo lastnega življenja, brž naprtijo krivdo za neuspeh drugim, sebe pa postavijo v vlogo žrtve. To je namreč lažje, kot si iskreno priznati, da bi morali stopiti izven cone udobja, zavihati rokave ter se namesto ogovarjanja ob skodelici kave lotiti načrtovanja boljše in lepše prihodnosti. A za slednje je potrebna volja, ne zgolj čas in pogum za pisanje žaljivih komentarjev in samozavestno mlatenje prazne slame.

Ne pozabite, da ste v prvi vrsti sami odgovorni za vašo srečo. Kaj ste pripravljeni zanjo storiti, pa nakazuje pot, ki ste jo izbrali. Razmislite – tudi o tem, da človek, ki poln zagona kuje svojo prihodnost, nima časa, želje in potrebe po tem, da bi kritiziral ljudi, ki jih srečuje na svoji poti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

En kozarec, pa bo napihnjenost izginila, trebuh pa bo raven

Published

on

Vas mučijo vetrovi, slaba prebava, napihnjenost trebuha? S tem enostavnim receptom bo teh težav takoj konec.

Spadate med tiste, ki imajo leno in neredno prebavo? Potem veste, kako neugodno je, ker je tudi trebuh bolj napihnjen, pojavljajo se vetrovi in krči, prebava je neredna in pogosto se nabirajo tudi odvečni kilogrami.

A rešitev je zelo preprosta. Pomaga vam lahko napitek, ki mu dodate jabolčni kis.

Potrebujete dve žlički jabolčnega kisa in en kozarec mlačne vode. Kis zmešajte v vodo in popijte na tešče ali pa pol ure pred obrokom.

Jabolčni kis vsebuje pektin in koristne encime, ki pomagajo, da prebava deluje dobro. S tem napitkom boste pospešili metabolizem in delovanje črevesja. Napihnjenost in vetrov ne bo več.

Jabolčni kis ureja prebavo.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

Ljudje, ki ne odzdravljajo

Published

on

Kakšno sporočilo o sebi predajajo okolici ljudje, ki se na pozdrav odzovejo z molkom?

Pravzaprav ni nič nenavadnega, da je med mladimi vse manj tistih, ki vljudno pozdravijo. Čeprav je pozdrav osnova bontona, je namreč vse pogosteje moč zaslediti odrasle osebe, ki jim je za mimobežno vljudno komunikacijo prav malo mar.

Ste tudi vi na ulici pozdravili mimoidočega, pa vas je le nemo gledal? Vaša vljudna gesta ob tem grenko obvisi v zraku, dokler ga ne obteži skeleč občutek nespoštovanja. Odzdravljanje je človekova dolžnost in čeprav se oseba, ki je bila deležna ignorance počuti slabše od osebe, ki je molče odkorakala mimo, je kristalno jasno, komu bi moralo biti neprijetno.

Človek, ki ne odzdravi, vam o sebi in o svojem odnosu do vas pove veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Kaj natanko? To, da je oseba neolikana, da ni poučena o bontonu, da vas ne spoštuje in da ji ni mar, če ste ji namenili prijazno besedo.

Ko se vam takšen pripetljaj pripeti naslednjič, se nikar ne počutite slabo. Namesto tega se opomnite, da ste eden izmed redkih posameznikov, ki vztrajajo pri bontonu in lepemu vedenju.  Neprijetno bi se morali počutiti odrasle osebe, ki nespoštljivo vedenje predajajo mlajšim generacijam. Saj veste, tistim šolarjem, ki z visoko dvignjeno glavo stopajo po ulici, medtem ko jim med trdno stisnjenimi ustnicami počiva prezirljiv nasmeh.

Ne obupajte torej, naučite mladino lepega vedenja tako, da ste jim sami najboljši vzor.

Foto: pixabay.com

Continue Reading

POPULARNO