Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Kako naj shujšam enkrat za vselej?

Objavljeno

V redu

Prejeli smo pismo bralke BumNovic.si, ki prosi za nasvet:

Pozdravljeni, že odkar vem zase, imam težave z odvečnimi kilogrami. Uspe mi spremeniti način prehranjevanja, shujšam in sem zelo zadovoljna, nato pa ponovno podležem nezdravi hrani. To se mi dogaja tudi po večkrat na leto. Kilogrami mi ves čas nihajo, prav tako pa tudi počutje. Če se zredim, sem slabe volje, pa vseeno spet traja, da se zberem nazaj in shujšam. Zakaj se mi to dogaja? Vem, da je veliko v psihi, zato vas prosim za kak nasvet, kako urediti to večno hujšanje.

Bralka Bumnovic

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Kot ste že sama omenila je vaša teža odvisna od vašega počutja. Kilogrami so samo rezultat tistega, kar se nam dogaja v naši notranjosti. Ko smo nezadovoljni, žalostni, nesrečni, osamljeni, trpimo, smo jezni, si pogosto “lajšamo” naše težave s hrano. V takšnih stanjih nam enostavno paše nezdrava hrana.

Zakaj se nama to dogaja? Naša čustva so povezana z zdravjem naših notranjih energijskih organov. Ti organi sprejemajo energijo. Če so ti organi v ravnovesju, zdravi, potem je naše počutje stabilno, počutimo se odlično in ne čutimo nobene potrebe po nezdravi hrani. Ko pa so naši notranji organi poškodovani, ko niso v balansu, pa jih z nezdravo hrano na nek način pomirimo. To je podobno kot cigarete. Ko smo nervozni in prižgemo cigareto, na ta način umirimo nemir in ne čutimo več tistega, kar ga povzroča.

Naši glavni notranji energijski organi so srce, pljuča, ledvica, jetra in vranica. V energijskem smislu so povezani z našimi čustvi. Pljuča z žalostjo, osamljenostjo in navezanostjo, ledvica s strahom, srce z našim fokusom, vizijo, pogumom, vranica razmišljanjem. Te stvari zelo podrobno razumejo na Vzhodu.

Kaj se dogaja? Če imamo energijsko poškodovana pljuča, smo žalostni in ko smo žalostni zopet naša žalostna energija poškoduje naša pljuča. Vrtimo se v začaranem krogu in padamo navzdol.

Kaj lahko naredimo? Prvi korak, ki ga lahko naredimo sami je, da presekamo naše čustveno stanje! Prenehamo biti žalostni, nesrečni, osamljeni, jezni! Kako lahko to naredimo, to ni mogoče, pogosto slišim. Res? Ste že kdaj bili v zelo slabem čustvenem stanju in potem zazvoni telefon ali potrka poštar. V trenutku smo sposobni, da se sestavimo in spremenimo razpoloženje. In popolnoma “normalno” odgovorimo na klic in sprejmemo poštarja. Na dolgi rok nam pri tem seveda lahko pomaga kakršnokoli motivacijsko gradivo.

Drugi korak pa je, da svoje notranje organe energijsko pozdravimo in zbalansiramo. Pri tem vam pomaga Energijski ekspert z energijskim zdravljenjem. Lahko kontaktirate tudi mene, vam z veseljem pomagam. Ko se notranji energijski organi pozdravijo, ko se zbalansiramo, naša energija lepo teče in to vpliva na našo stabilnost in naše počutje. Ko smo zadovoljni in v balansu ne čutimo potrebe po nezdravi hrani in avtomatsko se uravna tudi naša teža.

Problem, ki ga dostikrat srečam pri ženskah je ta, da mislijo, da morajo sebe “disciplinirati”. Disciplinirati, da bodo zdravo jedle, disciplinirati, da bodo redno telovadile. Disciplinirati pomeni dejansko kaznovati! Nisem še srečal nikogar, ki bi bil nezadovoljen in nesrečen in bi ga lahko discipliniral v srečo in zadovoljstvo. Ključ je v spremembi razmišljanja in energijskem zdravljenju. Brez tega ne gre.

Torej ključ ni, da poskušate shujšati. Ključ je, da postanete srečna in se energijsko pozdravite in zbalansirate. In vse ostalo bo prišlo samo od sebe.

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Domač piling, ki vrača koži mladost in sijaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Imate tudi vi radi naravne nasvete za nego kože? Potem si le pripravite ta odličen piling, s katerim bo vaša koža gladka, napeta, čista, sijoča kot še nikoli.

Piling je zelo pomemben, saj z njim odpravljamo nečistočo in odmrle celice, poleg tega pa skrbimo, da se koža hitreje obnavlja, je bolj elastična in sijoča.

Dermatologi svetujejo, da piling izvajamo enkrat tedensko. Seveda so najboljša izbira doma pripravljeni pilingi iz naravnih in zdravih sestavin.

Recept, ki smo ga našli za vas, vas bo zagotovo navdušil že po prvi uporabi.

Piling za nego obraza je pripravljen iz medu, zelenega čaja in sladkorja.

Skuhajte zeleni čaj in počakajte, da se ohladi. Nato žlico zelenega čaja pomešajte z žlico medu in sladkorja. Če se vam zdi, da je zmes preredka, dodajte še nekaj sladkorja.

Nato piling nanesite na čist obraz in masirajte nežno s krožnimi gibi vsaj nekaj minut.  Masko nato pustite na obrazu še deset minut, da sestavine dobro nahranijo kožo.

Sperite s toplo vodo in obrišite z mehko brisačko. Koža bo gladka, napeta in sijoča.

Naravne sestavine so najboljša izbira za nego kože. (foto: Shutterstock)

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Rumena torbica bo kraljica letošnjega poletja

Objavljeno

V redu

Avtor

Če želite tudi letos biti zelo modne, potem potrebujete rumeno torbico.

Letošnji modni hit bo rumena torbica, ta je lahko zelo majhna ali velika, pomembno je le, da je rumena.

Kako jo kombinirati?

Modni strokovnjaki svetujejo, da jo nosite poleg nevtralnih barv. Izberite črno ali belo barvo oblačil, tudi siva je primerna izbira. Pristajala pa bo tudi k modrim kavbojkam.

Seveda pa ne pozabite še na kak rumen dodatek. Omislite si lahko rumene uhane, uro, sandale.

Za tiste, ki si upajo več, pa modni strokovnjaki prikimavajo, da lahko svojo modno rumeno torbico nosite tudi v kombinaciji z rdečo, oranžno ali zeleno barvo oblačil.

Na rumeno torbico prisega tudi igralka Emma Watson.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO