Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Po torkovem protestu se stopnjujejo napetosti med policijskima sindikatom in vodstvom policije

Objavljeno

V redu

Med policijskima sindikatoma in vodstvom policije se po torkovem protestu stopnjujejo napetosti. V Policijskem sindikatu so v četrtek zapisali, da preučujejo vse oblike odgovornosti Olaja na protestu. Olaj je vodjo sindikata pozval k spoštovanju pogodbe o zaposlitvi, s čimer mu je po mnenju Sindikata policistov neposredno grozil z odpovedjo.

V Policijskem sindikatu Slovenije (PSS), ki ga vodi Rok Cvetko, so v četrtkovem dopisu generalnemu direktorju policije Antonu Olaju, ki ga je tudi ta objavil na družbenih omrežjih, zapisali, da je za “vse ukrepe in aktivnosti” policistov na torkovem protestu odgovoren generalni direktor.

Zaradi tega s pooblaščeno pravno pisarno preučujejo vse oblike Olajeve odgovornosti, saj zaradi njegovih pravic in obveznosti “ni mogoče izključiti suma storitve kaznivih dejanj zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva oziroma druga kazniva ravnanja”, ki bi se lahko pokazala po neodvisni preiskavi. Ob tem mu očitajo tudi upad ugleda in dostojanstva policistov.

Dodajajo, da so policisti s svojim ravnanjem na torkovem protestu sledili odredbam generalnega direktorja policije, direktorja policijske uprave ali policista, ki sta ga za to pooblastila ali generalni direktor ali direktor policijske uprave.

Zato so Olaja v zapisu prosili, da jih v “najkrajšem možnem času konkretno” seznani s tem, kako je potekalo poveljevanje, odrejanje ukrepanja policistov in “kdo je dejansko poveljeval oziroma izdajal odredbe policistom”.

V zapisu na družbenem omrežju Twitter je Olaj Policijskemu sindikatu Slovenije in njegovemu predsedniku Cvetku v četrtek nato odgovoril, da ima vsakdo lahko svoje mnenje. Ostro pa je zavrnil “zavajajoče navedbe o ‘zgražanju nad posredovanjem policistk in policistov’ in o ‘upadu ugleda in dostojanstva'”.

Po Olajevih besedah gre za poskus povzročanja slabih medsebojnih odnosov, kar je v nasprotju z določbami kolektivne pogodbe za policiste in v nasprotju z določili dveh členov kodeksa policijske etike. “Tudi pogodbe o zaposlitvi, ki zavezuje k spoštovanju kodeksa,” je še dodal.

Na to so se v petek na Twitterju odzvali v drugem policijskem sindikatu – Sindikatu policistov Slovenije (SPS), kjer so zapisali, da je Olaj z zapisom na Twitterju “neposredno” grozil z odpovedjo delovnega razmerja Cvetku. Očitajo mu kršenje ustavnih postulatov “ustave, zakona o delovnih razmerjih, zakona o javnih uslužbencih ter določb mednarodnih konvencij o zaščiti delavskih predstavnikov in sindikalnih zaupnikov”.

Pozvali so ga, da pri svojem delovanju spoštuje veljavne predpise, h katerim je zavezan kot predstojnik policije. Poudarili so še, da v njihovem sindikatu ob tem Policijskemu sindikatu Slovenije in njegovemu predsedniku Roku Cvetku izražajo “trdno podporo in solidarnost”.

Dodatno so se v SPS oglasili danes in v “pismu anonimnemu policistu” izrazili podporo in zahvalo policistu, ki je na četrtkovi oddaji Tarča na Televiziji Slovenija spregovoril o razmerah v policiji. Kot je zapisal predsednik SPS Kristjan Mlekuš, se je v policiji že začel lov na anonimnega policista, v podporo pa je pozval vse, naj v profil na družbenem omrežju dodajo napis Jaz sem anonimni policist iz Tarče.

STA

Foto: policija.si/Facebook

Zanimivosti

Vau, ta znana slovenska televizijska voditeljica navdušila vse v kratki črni oblekici

Objavljeno

V redu

Avtor

Pokazala je svoje lepe noge …

Priljubljena televizijska voditeljica Špela Močnik, ki jo gledamo v jutranjem programu, je svoje številne spletne sledilce navdušila, ko jim je pokazala, kako je videti v kratki črni obleki.

»Mala črna oblekica je vedno dobra izbira,« je pripisala poleg dveh fotografij, iz katerih se smehlja.

Močnikova je pokazala, kako lepe noge ima in kako res čudovito postavo.

Je tudi vam všeč? Mi priznamo, da nam je zelo! Zagotovo se strinjate, da je Špela ena tistih voditeljic, ki vidno izžareva pozitivo.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Noro! Rebeka Dremelj pokazala, na kakšni luksuzni lokaciji se bo zabavala s prijatelji

Objavljeno

V redu

Avtor

Vau, to pa je sanjsko. Všeč vam bo!

Priljubljena slovenska pevka in podjetnica Rebeka Dremelj se je tokrat v Instagram zgodbi pohvalila svojim spletnim prijateljem. S svojim soprogom sta za nekaj dni ‘pobegnila’ v prelepo Istro, kjer bosta uživala ob bazenu, a kot je razkrila pevka, ne bosta sama.

»Nisva sama, … še osem, deset prijateljev sva s seboj pripeljala,« je razkrila in dodala: »Tako da, v bistvu nas je 12 in absolventski žur se začenja!«

Verjamemo, da bodo na takšni sanjski lokaciji nedvomno zelo uživali.

Instagram zgodba
Instagram zgodba

Foto: Instagram zgodba

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Poglejte, kako se crklja Tanja Žagar! Ob teh fotografijah se boste stopili

Objavljeno

V redu

Avtor

Mamica dveh otrok je objavila zares lepe fotografije in pokazala, kako lepo ji je.

Priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar je svoje spletne prijatelje tokrat razveselila z dvema fotografijama, na katerima pa crklja zelo lepo psičko.

“Prijazna Bela se mi je pustila malo pocrkljat. Imate vi tudi doma kakšno kosmatinko ali kosmatinca, ki bi se mi pustil pobožat? Kakšne fotke bom zelo vesela Pa lep večer vam želim,« je zapisala poleg fotografij, ki sta takoj prejeli mnogo všečkov.

Mi pa smo poleg psičke opazili tudi, da je Tanja zares videti zelo dobro. Več kot očitno je, da je zelo srečna, saj naravnost žari.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals