Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Po torkovem protestu se stopnjujejo napetosti med policijskima sindikatom in vodstvom policije

Objavljeno

V redu

Med policijskima sindikatoma in vodstvom policije se po torkovem protestu stopnjujejo napetosti. V Policijskem sindikatu so v četrtek zapisali, da preučujejo vse oblike odgovornosti Olaja na protestu. Olaj je vodjo sindikata pozval k spoštovanju pogodbe o zaposlitvi, s čimer mu je po mnenju Sindikata policistov neposredno grozil z odpovedjo.

V Policijskem sindikatu Slovenije (PSS), ki ga vodi Rok Cvetko, so v četrtkovem dopisu generalnemu direktorju policije Antonu Olaju, ki ga je tudi ta objavil na družbenih omrežjih, zapisali, da je za “vse ukrepe in aktivnosti” policistov na torkovem protestu odgovoren generalni direktor.

Zaradi tega s pooblaščeno pravno pisarno preučujejo vse oblike Olajeve odgovornosti, saj zaradi njegovih pravic in obveznosti “ni mogoče izključiti suma storitve kaznivih dejanj zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva oziroma druga kazniva ravnanja”, ki bi se lahko pokazala po neodvisni preiskavi. Ob tem mu očitajo tudi upad ugleda in dostojanstva policistov.

Dodajajo, da so policisti s svojim ravnanjem na torkovem protestu sledili odredbam generalnega direktorja policije, direktorja policijske uprave ali policista, ki sta ga za to pooblastila ali generalni direktor ali direktor policijske uprave.

Zato so Olaja v zapisu prosili, da jih v “najkrajšem možnem času konkretno” seznani s tem, kako je potekalo poveljevanje, odrejanje ukrepanja policistov in “kdo je dejansko poveljeval oziroma izdajal odredbe policistom”.

V zapisu na družbenem omrežju Twitter je Olaj Policijskemu sindikatu Slovenije in njegovemu predsedniku Cvetku v četrtek nato odgovoril, da ima vsakdo lahko svoje mnenje. Ostro pa je zavrnil “zavajajoče navedbe o ‘zgražanju nad posredovanjem policistk in policistov’ in o ‘upadu ugleda in dostojanstva'”.

Po Olajevih besedah gre za poskus povzročanja slabih medsebojnih odnosov, kar je v nasprotju z določbami kolektivne pogodbe za policiste in v nasprotju z določili dveh členov kodeksa policijske etike. “Tudi pogodbe o zaposlitvi, ki zavezuje k spoštovanju kodeksa,” je še dodal.

Na to so se v petek na Twitterju odzvali v drugem policijskem sindikatu – Sindikatu policistov Slovenije (SPS), kjer so zapisali, da je Olaj z zapisom na Twitterju “neposredno” grozil z odpovedjo delovnega razmerja Cvetku. Očitajo mu kršenje ustavnih postulatov “ustave, zakona o delovnih razmerjih, zakona o javnih uslužbencih ter določb mednarodnih konvencij o zaščiti delavskih predstavnikov in sindikalnih zaupnikov”.

Pozvali so ga, da pri svojem delovanju spoštuje veljavne predpise, h katerim je zavezan kot predstojnik policije. Poudarili so še, da v njihovem sindikatu ob tem Policijskemu sindikatu Slovenije in njegovemu predsedniku Roku Cvetku izražajo “trdno podporo in solidarnost”.

Dodatno so se v SPS oglasili danes in v “pismu anonimnemu policistu” izrazili podporo in zahvalo policistu, ki je na četrtkovi oddaji Tarča na Televiziji Slovenija spregovoril o razmerah v policiji. Kot je zapisal predsednik SPS Kristjan Mlekuš, se je v policiji že začel lov na anonimnega policista, v podporo pa je pozval vse, naj v profil na družbenem omrežju dodajo napis Jaz sem anonimni policist iz Tarče.

STA

Foto: policija.si/Facebook

Zanimivosti

Špela Grošelj iskreno priznala, da se ji je to zgodilo prvič. To morate videti!

Objavljeno

V redu

Avtor

A kljub temu vas bo posnetek, ki ga je delila navdušil. Poglejte, kako je sladek!

Zgodi se tudi najboljšim in zgodilo se je naši priljubljeni pevki, voditeljici in spletni vplivnici Špeli Grošelj. Kot je zapisala na svoj Instagram račun, se ji je to zgodilo prvič, krivec pa je prav simpatičen kuža.

»Včeraj sem prvič v 19-ih letih, odkar sem v tem “fohu”, zamudila na TV oddajo.  @rtv.slovenija , HVALA , ker ste razumeli, da me je Jack s svojim jokom zmanipuliral in sem ga zaradi moje “mehkobe” SPET morala in predvsem ŽELELA vzeti sabo.  Nisem pasja mama, NIKOLI mu ne bom rekla: “…pridi k mamici!”  ampak…mi je pa zlezel pod kožo tooooolk…da že razmišljam o svojem kužku.  Ko bo čas za to…ga bom posvojila in NE kupila.  je zapisala in dodala še posnetek, ob katerem se boste zagotovo stopili.

Kako sladek je, kajne?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

To si želi Tanja Žagar. Bi vi tudi?

Objavljeno

V redu

Avtor

Je tudi vam njena želja blizu? Mi priznamo, da ji kimamo! In dodajamo, da je videti čudovito.

Priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar se je včeraj oglasila preko družbenih omrežij in svojim oboževalcem pokazala, kako je preživljala sončno nedeljo. Privoščila si je izlet do morja in objavila fotografijo, na kateri je nasmejana. Tanja, ki je sedaj mamica dveh malih sončkov, sina Karla in hčere Marine, neizmerno uživa.

»Morska jesen je nekaj prečudovitega! Bi se šla kar malo namočit,« pa je pripisala zraven fotografije, s katero je razveselila svoje spletne prijatelje in seveda požela veliko število všečkov in lepih komentarjev.

Mi ji kimamo. Pa vi?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Končno se je oglasila Saša Lendero. To iskreno sporoča o svoji nenavadni bolezni …

Objavljeno

V redu

Avtor

Delila je iskren zapis in pojasnila, da bolezen traja že več tednov …

Pred časom so mediji pisali o tem, da naj bi slovenska pevka Saša Lendero hudo zbolela. Njena bolezen pa očitno še vedno traja, pevka se le redko oglasi preko družbenega omrežja in zato jo je njen mož, Miha Hercog prosil, naj pomiri svoje sledilce in oboževalce.

Tako je Saša danes zapisala: “Prosim, objavi nekaj na svoj Fb, saj mi ljudje ves čas množično, zaskrbljeno pišejo in me sprašujejo, kako je s tvojim zdravjem!” mi je pravkar rekel mož.”

Zato, najprej in predvsem najlepša HVALA vsem, ki ste mi v preteklih dnevih in tednih pošiljali lepe misli in dobre želje, domače recepte, protokole in srčne nasvete! Še vedno ne vem, kaj točno me je “zadelo”… Vsi testi, vključno z nedavnim so bili negativni, krvni izvid kaže na virusni infekt, vleče se za ponoret, ni pa nikoli bilo občutka, da me ogroža. V preteklosti so me že dosti bolj bolela pljuča, bila sem dosti bolj zamašena in tudi glavobol je bil že marsikdaj hujši. Ampak… res ni tako izrazito slabo počutje še nikoli vztrajalo tako zelo dolgo… Povsem jasno mi je naprimer, da se še dooolgo ne bom lotila pomivanja kuhinjskih omaric, hehe Ne gre!

Vse lepo vam želim in se vam še enkrat iz vsega srca zahvaljujem za vašo podporo in skrb! Ogreli sta mi srce!!!!

Objem!

Tako kot mnogi, ji tudi mi želimo, da hitro okreva!

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals