Connect with us

Življenjski Stil

Ali veste, kaj je to lažni strah?

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

KAKO NAM LAHKO POMAGA LAŽNI STRAH?

»Ko bi se jih le naučili izkoristiti, namesto da lovimo in ubijamo metulje, ki živijo v tre
buhu vsakega človeka, ki hrepeni iz nič ustvariti nekaj posebnega.« — Jonathan Fields

Strah je odločilen za vašo varnost in preživetje.

Čeprav vas brani, pa vam tudi lahko uide izpod nadzora. Lažni strah lahko sicer osvetli področja vašega življenja, ki potrebujejo vašo pozornost, vendar se razsodna odločitev, ki je vodilo ustreznega vedenja, nikoli ne pojavi zaradi lažnega strahu, temveč izhaja iz intuicije in notranje celovitosti. Če se naučite ločevati med resničnim in lažnim strahom, potem pri sprejemanju odločitev tudi veste, katerim glasovom v svoji glavi lahko zaupate.

Če lažni strah osvetli, kaj morate pozdraviti, vam lahko resnično pomaga, da pregledate svoja denarna vprašanja, slabe navade, vzgojne težave in nezadovoljstvo v osebni zvezi. Lažni strah vas lahko tudi opozori, kdaj morate ustvarjalno reševati težave. Če ga boste lahko prepoznali kot znak, da stresnim odzivom ne smete dovoliti podivjati in da morate situacijo mirno ter sproščeno globlje raziskati s svojo intuicijo, vas bo lažni strah tudi česa naučil.

Ključno je razumevanje, da strahu ne potrebujete za spodbujanje zdravega, odgovornega ravnanja, čeprav je nanj dobro biti pozoren zato, da vam lahko s prstom pokaže, v katero smer morate gledati. Če prevladuje lažni strah, se zmanjša delovanje uma. Vaša sposobnost ustvarjalnega reševanja težav je omejena. Paralizirani ste in ne morete ukrepati. Toda če boste zmogli strahu dovoliti, da vam bo pomagal razširiti zavest, se bo nekaj odprlo in lahko boste sprejemali boljše odločitve.

Z odkrivanjem in zdravljenjem poglavitnih vzrokov lažnega strahu boste našli svoj pogum.

ŠTIRI RESNICE ZA NEGOVANJE POGUMA

Prva resnica: Negotovost je pot v možnost.

Druga resnica: Izguba je naravna in lahko vodi v rast.

Tretja resnica: Vesolje je namensko.

Četrta resnica: Vsi smo eno.

Ko boste verjeli štirim resnicam za negovanje poguma, boste stopili na pot pogumnejšega življenja. Ko boste vzpostavili pravilen odnos do negotovosti, ji ne boste več s strahom zrli v oči, saj se boste sposobni z njo soočiti z vznemirjenjem in radovednostjo. Če sprejmete neizogibnost izgube, vam to lahko pomaga rasti. Ko boste spoznali, da vas zmeraj vodi univerzalna inteligenca, ki ni nevarna, temveč ima svoj namen, boste začeli verjeti, da se vse zgodi z razlogom, čeprav ne veste zmeraj, zakaj.

Če resnično začutite, da smo vsi del skupne zavesti, se ne počutite več tako kozmično osamljeni in začnete spoznavati, da smo vsi povezani. To vam bo pomagalo zbrati dovolj poguma, da boste uresničili svoj življenjski namen. Ko se ne boste več podrejali štirim strah vzbujajočim predpostavkam in boste štirim resnicam za negovanje poguma prepustili vodenje svojih dejanj, se boste pozdravili in blagoslovili svet.

V knjigi  Ozdravimo strah avtorica ponudi sistem vaj z meditacijami za negovanje poguma.young woman practicing yoga on the beach at sunrise


Več v knjigi Ozdravimo strah na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/z-umom-nad-medicino
Povezava do knjige Z umom nad medicino: https://www.gnostica.si/zbirke/z-umom-nad-medicino
www.gnostica.si

Pripravila: Mirela Smajić
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Foto: pixabay.com

<div id="midasWidget__r92"></div>

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals