Domov Glasba Čuki objavili fotografijo, ob kateri se boste zamislili

Čuki objavili fotografijo, ob kateri se boste zamislili

Ko boste videli fotografijo, se boste vrnili mnogo let nazaj …

Skupina Čuki je na slovenskem glasbenem prostoru prisotna že vrsto let. Stare in mlade razveseljujejo s svojimi uspešnicami in nasmejanimi obrazi. Njihovi začetki segajo v leto 1989, ko so bili še rosno mladi. Takrat je skupino Čuki sestavljala drugačna zasedba: Jože Potrebuješ, Marko Vozel, Vinko Cankar in Marjan Malovrh.

Svojo prvo kaseto Na licu bela solza so izdali leta 1990, leto pozneje pa še kaseto Rdeča mašna. Obe sta izšli v zlati nakladi.

Za skupino je bilo prelomno leto 1992, uspeli so s skladbo Krokodilčki. Sledili so še drugi hiti, kot so Vsepovsod ljubezen, Ta vlak, Poletna, Hugo, Zanzibar …

Leta 1995 so sodelovali z režiserjem Brankom Djurićem – Djuro, ki je režiral videospot Kavbojci in Indijanci. Skladba je bila velik hit.

V prvih desetih letih delovanja so dvakrat prejeli tudi viktorja popularnosti za najbolj priljubljeno glasbeno osebnost oziroma skupino.

Prvotna zasedba se je obdržala do leta 1998, ko je skupino zapustil Marjan Malovrh, na njegovo mesto pa je stopil Matjaž Končan. Kasneje je skupino zapustil tudi Marko Vozelj, ki se je podal na samostojno glasbeno pot. Namesto njega je postal član skupine Čuki Jernej Tozon. Miha Novak pa se je skupini pridružil, ko je v pokoj odšel Vinko Cankar.

Pred dnevi pa so člani skupine Čuki zajadrali v spomine. Na družbenem omrežju Instagram so delili fotografijo, ki je nastala leta 1989, takrat, ko se njihova glasbena pot šele pričela …

Fotografijo si lahko pogledate spodaj.

Foto: Facebook