Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako ravnati z ljudmi, ki vas sovražijo?

Objavljeno

V redu

Empatičnim osebam običajno ni vseeno, če jih okolica ne sprejema. Če sodite med slednje, vam bodo pri soočanju s sovražno nastrojenimi posamezniki v pomoč naslednje faze razumevanja in postopanja.

Imate v svojem okolju sovražnike, torej ljudi, ki vas odkrito ne marajo, kar vam med drugim pokažejo z zlonamernimi dejanji, kot so denimo ogovarjanje, žaljenje, širjenje laži in podtikanja? Čeprav so njihova dejanja še kako nadležna, se je v prvi vrsti potrebno vprašati, zakaj tako ravnajo.

Razumete njihov negativen odnos do vas?

Imajo razlog, da do vas gojijo jezo? V kolikor lahko temu pritrdite, bodite dovolj zreli in odgovorni, da priznate napake in se zanje opravičite. Pogovorite se. Razčistite preteklost, ki vas zasleduje. Stanje se namreč ne bo izboljšalo, če se boste pretvarjali, da niste krivi za slabe odnose.

Če kljub razmisleku ne najdete razloga, zakaj vas dotična oseba sovraži, lahko kljub temu poskusite razčistiti odnose z vprašanjem, kaj je v njih vzbudilo negativna čustva. Če je oseba kljub vaši mirni pripravljenosti na pogovor negativno nastrojena, bo seveda za vas najbolje, da se od nje oddaljite. Pokazali ste, da ste pripravljeni dati še eno priložnost, kaj več od tega pa sami žal ne morete storiti.

Kako naprej?

In kako v bodoče ravnati s sovražno nastrojeno osebo? Lahko bi se spustili v komunikacijo na njihovi ravni, a če smo iskreni, boste posegli ravno po prijemih, ki jih sami ne cenite. Pokažite, da ste boljši. Komunicirajte v prijaznem tonu, dokažite, da niste tako slaba oseba, kot vas želijo prikazati in da nimajo razloga za sovraštvo.

V kolikor vaš trud ne bo obrodil sadov, vam nemara ne preostane drugega, kot da se popolnoma oddaljite. Ignorirajte njihove poskuse vzbujanja pozornosti, ne namenjajte jim pozornosti in energije. Naj vas tolaži misel, da je nemogoče, da bi vsem ugajali. Nenazadnje je morda razlog za sovraštvo ljubosumje in nezadovoljstvo z lastnim življenjem.

Če sovražnikova zlonamerna dejanja vplivajo na vaše življenje tako, da vam povzroča materialno škodo in očrnitev dobrega imena, potem se seveda obrnite po ustrezno pomoč k organom pregona. Takšna ravnanja so nedopustna in jih ne smemo tolerirati. Pokazali ste razumevanje in zrel odnos, neupravičenega teptanja pa si nikar ne dovolite.

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO