Kaj imajo skupnega limona, kavč, fotelj, kopel in vonj po rožmarinu? Karanteno?

Piše: Urša Mravlje Aromatica

Smo v nenavadni situaciji, malo več beremo, ker smo doma, se ukvarjamo s stvarmi za katere sicer nimamo časa, bolj generalno pospravljamo in najdemo kakšno stvar na katero smo že pozabili, stekleničko, ki nam je že ušla iz spomina, izparilnik, vau saj res se zavrti film.

Eterično olje, skoraj zagotovo v vsakem domu sivka, čajevec, evkaliptus je tudi eden bolj poznanih, rožmarin in celo limona. In prav vsi so super za to, kar preživljamo zdaj. Par kapljic v izparilnik in tako boste poskrbeli za preventivo, zaščito, podporo organizmu ter dobro počutje.

Če smo že pri aromaterapiji, v aktualni situaciji je številka 1. ravensara,   je namreč odlično odlično protivirusno sredstvo. Deluje kot preventiva ali lajša povezane težave kot so povišana temperatura, bolečine v sklepih in mišicah. Ravensara ima resnične antiinfektivne in zlasti imunostimulativne lastnosti. Poleg gripe, kot najpogostejše virusne okužbe, ravensara odpravlja tudi druge bolezni, ki jih povzročajo virusi.

V dani situaciji bo par kapljic v izparilniku res dobro delo. Podobne lastnosti imajo tudi druga omenjena eterična olja.

Z eteričnim oljem limone lahko dezinficirate zrak doma, v pisarni, v okolju kjer je veliko možnosti za podajanje tovrstnih stanj. Deluje antiseptično, antibakterijsko, antivirusno, pomaga v boju proti nalezljivim boleznim, ki se prenašajo z zrakom, pomaga pri izgubi koncentracije in pri duševni utrujenosti. Nekaj kapljic v izparilnik ali difuzor in čiščenje naj se začne. No, ko smo že ravno pri čiščenju, z eteričnim oljem limone lahko uspešno odstranite kakšno res trdovratno umazanijo.

Naredimo nekaj še za boljšo odpornost. Tokrat je v igri čajevec, saj vzpodbuja delovanje imunskega sistema ter zelo koristi pri infekcijah dihal, tako kot evkaliptus, ta je odličen tudi za dezinfekcijo in osvežitev zraka v prostoru. Nekaj kapljic nakapljajte v izparilnik ali difuzor in že samo s tem, ko se boste v tem prostoru zadrževali, boste zase naredili zelo veliko.

Rožmarin je za boljšo prekrvavitev, če nas je karantena slučajno že malo polenila. Nekaj kapljic v izparilniku je plus za koncentracijo, saj jo izboljša in zbistri um. Je tudi super obramba proti virusom in aerobnim bakterijam pa še vonj nas v mislih popelje nekam stran, v tisti morski zaliv na katerega mislite, ko se iz kavča prestavite na fotelj in obratno.

Nenavadne okoliščine so nas prisilile v drugačen vsakdanji ritem. Močno vplivajo na naše življenje, povzročajo tudi stres, kar naenkrat imamo preveč časa. In zakaj ne bi tega izkoristili sebi v prid. Naredili tisto za kar nam vedno zmanjkuje časa pa čeprav je to le kopel. Ja, ja dobro slišite.

Kopel z eteričnim oljem sivke, ki deluje kot analgetik, antiseptik, proti glavobolu, nervozi, nespečnosti. V kuhinji poiščite morsko sol, odmerite dobro pest in v to nakapljajte 20 do 25 kapljic eteričnega olja sivka, to stresite v polno kad tople vode, prižgite svečko in se potopite. Če vašim mislim paše tišina, si jo privoščite, če bi raje mrmrali poznani refren pa izberite najljubšo glasbo in misli spustite na pašo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com