Recept za pico

Količina za 4 osebe

SESTAVINE

Testo

  • 1 kg moke ( pol mehke, pol ostre)
  • 1,5 dl olja
  • 4-5 dag kvasa
  • 1 Jajce
  • 3 dl mlačne vode
  • 2 žlici piva
  • Sol

Nadev

  • Paradižnikovi pelati
  • Grobo nariban sir
  • Origano
  • Česen
  • Šunka
  • Olive
  • Kuhana zelenjava ( cvetača, grah, beluše itd.)
  • Paprika
  • Koruza

POSTOPEK

  1. Kvas namočimo v mlačno vodo, dodamo 1 žličko moke in 1 žličko sladkorja. Postavimo na toplo, da vzhaja. Dodamo vse sestavine in dobro pregnetemo. Pustimo, da počiva oz. vzhaja 15-20 minut. Nato ga razdelimo na 5-7 hlebčkov in jih pustimo na toplem ponovno vzhajati. Vzhajane hlebčke razvaljamo na 0,5 cm debelino testa.
  2. Za sestavo pice posodo namažemo z oljem in vanjo položimo razvaljeno testo. Namažemo ga z nekaj žlicami sesekljanih pelatov, nato nekaj koščkov šunke potresemo po vrhu ter nariban sir. Potresemo z origanom in s sesekljanim česnom. Po želji lahko dodamo tudi kuhano zelenjavo, koruzo, papriko, artičoko, paradižnik češnjavec ipd.. Na koncu pokapamo z oljem.
  3. Pečico ogrejemo na 200 stopinj in pečemo od 6-10 minut ali malo dlje, da je testo lepo hrustljavo zapečeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com