Recept za pico
<div id="midasWidget__r92"></div>
Količina za 4 osebe
SESTAVINE
Testo
- 1 kg moke ( pol mehke, pol ostre)
- 1,5 dl olja
- 4-5 dag kvasa
- 1 Jajce
- 3 dl mlačne vode
- 2 žlici piva
- Sol
Nadev
- Paradižnikovi pelati
- Grobo nariban sir
- Origano
- Česen
- Šunka
- Olive
- Kuhana zelenjava ( cvetača, grah, beluše itd.)
- Paprika
- Koruza
POSTOPEK
- Kvas namočimo v mlačno vodo, dodamo 1 žličko moke in 1 žličko sladkorja. Postavimo na toplo, da vzhaja. Dodamo vse sestavine in dobro pregnetemo. Pustimo, da počiva oz. vzhaja 15-20 minut. Nato ga razdelimo na 5-7 hlebčkov in jih pustimo na toplem ponovno vzhajati. Vzhajane hlebčke razvaljamo na 0,5 cm debelino testa.
- Za sestavo pice posodo namažemo z oljem in vanjo položimo razvaljeno testo. Namažemo ga z nekaj žlicami sesekljanih pelatov, nato nekaj koščkov šunke potresemo po vrhu ter nariban sir. Potresemo z origanom in s sesekljanim česnom. Po želji lahko dodamo tudi kuhano zelenjavo, koruzo, papriko, artičoko, paradižnik češnjavec ipd.. Na koncu pokapamo z oljem.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj in pečemo od 6-10 minut ali malo dlje, da je testo lepo hrustljavo zapečeno.
<div id="midasWidget__r92"></div>