Domov Življenjski Stil Jejte to živilo pred obroki, pa boste veliko lažje shujšali!

Jejte to živilo pred obroki, pa boste veliko lažje shujšali!

Some of assorted nuts and dried fruits with pecan, pistachios, almond, peanut, cashew, pine nuts in a different bowls and black pan flat lay.

Ali ste vedeli, kako oreščki delujejo na naše telo? Uravnavajo željo po hrani, vzbujajo občutek sitosti in so zato odlično živilo, kadar želite shujšati.

Strokovnjaki iz univerze Loma Linda so odkrili, da je hujšanje lahko zelo uspešno, če pred obrokom pojeste štiri do šest orehovih jedrc. Oreščki namreč zmanjšujejo apetit in pomagajo, da v telo vnesete z obrokom manj kalorij.

Raziskava je pokazala, da so tisti ljudje, ki so imeli dieto in v njej vključene tudi oreščke, izgubili več odvečne telesne teže, kot osebe, ki niso imele oreščkov na svojem jedilniku.

Orehi blažijo lakoto, bogati so z dobrimi maščobami, vsebujejo omega 3 maščobne kisline, krepijo tudi zdravje srca in možganov.

Tudi mandlji in lešniki so vam lahko pri hujšanju v veliko pomoč. Prav tako kot orehi, vsebujejo mnogo hranilnih snovi. Kadar vas popade lakota raje posezite po oreščkih in črtajte sladkor. Tako bo vaše hujšanje zelo uspešno.

Foto: freepik.com