Domov Aktualno Španci in Francozi za lovoriko v ligi narodov

Španci in Francozi za lovoriko v ligi narodov

Nogometni reprezentanci Španije in Francije se bosta drevi ob 20.45 v Milanu merili za drugi naslov prvaka v ligi narodov. Prvega je osvojila Portugalska, ki ji v tej izvedbi ni uspelo priti na zaključni turnir.

Španci so se v finale prebili z zmago z 2:1 proti evropskim prvakom Italijanom, posebej razpoložena pa je bila naveza Mikel Oyarzabal – Ferran Torres, ki je poskrbela za oba španska zadetka.

Svetovni prvaki Francozi pa so si veliki finale priigrali po razburljivi tekmi z Belgijo, ki so jo premagali s 3:2, potem ko so se vrnili po zaostanku z 0:2. Odločilni gol je v 90. minuti dosegel Theo Hernandez. Francozi bodo nekoliko oslabljeni, saj zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus ne bo Adriena Rabiota, prav tako ne bo Lucasa Digneja.

Hočemo ta pokal. V preteklosti sta bila na voljo dva naslova z evropskih in svetovnih prvenstev. Zdaj so z ligo narodov trije in želimo tudi tega,” je pred turnirjem odločno napovedal selektor Francije Didier Deschamps.

Že ob 15.00 pa se bosta v Torinu za tretje mesto merili Italija in Belgija. Italijani se bodo poskušali pobrati po prvem porazu po 38 tekmah. Zgodovinsko gledano so precej uspešnejši v bojih z Belgijci, saj so od 23 tekem dobili 15. Belgijci bodo ob tem brez Romeluja Lukakuja in Edena Hazarda zaradi težav z mišicami.

Finale bodo sodili Angleži Anthony Taylor, Gary Beswick in Adam Nunn, mali finale pa Srbi Srđan Jovanović, Uroš Stojković in Milan Mihajlović.

STA

Foto: Shutterstock