Big Foot Mama – prvič akustično!

Ne, koncertna in družbena izolacija ni ustavila skupine Big Foot Mama. Jubilejni koncert v ljubljanskih Stožicah je bilo sicer treba preložiti za eno leto, a prav ta manjkajoči čas je idealna priložnost za projekt, kakršnega bend v svoji 30-letni karieri še ni izpeljal: Big Foot Mama v akustični preobleki!

Štart ne bi mogel biti bolj veličasten: radijski voditelj Jure Longyka je Bigfoote povabil kot glavne zvezde v praznično decembrsko izvedbo oddaje Izštekani. Letošnjih Izštekanih 10 sicer Val 202 zaradi vsem dobro znanih razlogov ne bo uprizoril pred občinstvom, temveč v studiu, v torek 1. decembra 2020, ob 20.00, z neposrednim radijskim in spletnim video prenosom. Big Foot Mama pripravlja izbor največjih uspešnic 30-letne kariere v aranžmajih, kakršnih od njih nismo vajeni. K soustvarjanju pogovornega dela oddaje bo vabljeno tudi občinstvo. Nastop bo posnela Televizija Slovenija, koncertni posnetek pa bodo Bigfooti v letu 2021 izdali na nosilcu zvoka in ga predstavili javnosti na akustični koncertni turneji po Sloveniji.

Da si lažje predstavljamo, kam bo tokrat odneslo Bigfoote, v radijski eter pošiljajo več kot primerno pesem za to: Pot do sonca z zadnjega studijskega albuma Plameni v raju!

Komentar Big Foot Mame:

– o akustiki: »O akustiki smo že razmišljali, a doslej ni bilo priložnosti in časa. Zdaj je časa na pretek, prihodnost nas je dohitela: ker so razmere negotove, so intimnejši nastopi trenutno edina perspektiva. In nas je akustika res izzvala, raziskujemo drugačne zvoke in ritme in se zelo zabavamo. Občutek je seveda drugačen že na vajah: prvič v karieri sedimo in ne stojimo! «

– o pesmi Pot do sonca: »Pot do sonca je pesem o preizkušnjah, s katerimi se v življenju sooča par v razmerju, o viharjih, ki jih mora prebroditi, o lekcijah, ki se jih morata oba naučiti. In precej lažje jima gre, če se stisneta skupaj

Jure Longyka: »Doslej edini celovečerni nastop Big Foot Mama v Izštekanih smo izvedli davnega leta 1999. In še ta ni bil akustičen, skladbe so takrat na zelo duhovit način preoblekli, a se akustičnemu izzivu izognili. Vsakega rockovskega velikana prej ali slej čaka to soočenje. Ki je soočenje s samim sabo in svojo ranljivostjo. Kakšni so Big Foot Mama, ko sestopijo z velikega zvočnega zidu? Izvrstni. Na prvih vajah, ki sem jih obiskal, mi je postalo jasno: modeli iz obstoječih komadov delajo – novo glasbo.”

Se slišimo v Izštekanih 10.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com