Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Težave z možem

Objavljeno

V redu

Prejeli so pismo bralke BumNovice.si, ki sprašuje za nasvet:

Spoštovani, najprej naj omenim, da berem vaše nasvete in da so zares odlični. Tudi jaz bi prosila za nasvet. Stvar je takšna, da me včasih moti vedenje moža. Kadar sva v družbi ima pogosto navado, da če nekaj govorim, pojasnjujem, prične odkimavati in nato pravi, da bo on razložil, ker zna bolje in jaz ne znam povedati. To ne dela nalašč, ampak me zelo moti. Sva se o tem tudi že pogovarjala, pa je nekaj časa vse v redu, nato pa spet stara zgodba.

Druga stvar pa je, da ne prenese, da imam zadnjo besedo. To izhaja iz njegovega strahu, njegova mati je glavna v hiši, njegov oče nima nobene besede. In mož se enostavno boji, da bi bilo tudi pri nas tako. Tudi o tem sva večkrat govorila in mi je priznal, da ga to zelo skrbi, da bi nekoč prav tako popustil in ostal brez besede. Jaz mu poskušam dopovedati, da ne bo tako, da jaz nisem njegova mati … Kako naj mu to razložim, enostavno ne znam.

Za vaš čas se zahvaljujem.

Bralka Bumnovic

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Iz vašega opisa je razvidno, da vaju je na nek način oba strah in imata oba probleme s samozavestjo.

Partnerstvo sta dva srečna, zadovoljna, zabavna, uspešna in samostojna posameznika, ki drug z drugim delita življenjsko izkušnjo!

To pomeni, da bi morali najprej sami doseči neko osebno zrelost, samozavest in samopodobo, postati srečni, zadovoljni, izpolnjeni in uspešni in šele potem začeti našo partnersko izkušnjo. V praksi pa je to večinoma precej drugače in potem moramo stvari reševati po poti. Kolikor nam pač to uspeva.

Velikokrat dobim vprašanje “Kaj naj rečem, kako naj razložim, kako naj povem svojemu partnerju? In bojim se, da na žalost ni enostavnega odgovora, stavka, ki bi lahko prinesel rešitev. To je podobno, kot bi me vprašali, kako naj po francosko nekomu nekaj razložim? Najprej se morate naučiti francosko. In to bi znalo trajati nekaj časa.

Ker nas v življenju nihče naučil kako se imeti rad, kako imeti dobro samopodobo, kako biti samozavesten, kako komunicirati v partnerstvu, ker pač tega niso znali tudi naši starši, je najhitrejša pot, če poiščemo nekoga, ki to zna, mentorja in nas lahko nauči. Samozavest, samopodoba, komunikacija ni samo kaj bomo rekli, kako bomo komunicirali, kakšna so naša prepričanja, naše znanje, ampak so tu tudi naši podzavestni programi, ki jih moramo spremeniti, naše energijske poškodbe, ki so nastale skozi naše življenje in naša energija. Če želimo spremeniti naše življenje, potrebujemo celostno spremembo in celostni pristop.

In ko postanemo srečni, zadovoljni, zabavni, uspešni in samostojni posamezniki, potem nam v partnerstvu in ostalih odnosih stvari tečejo, ni problema kaj in kako nam nekdo nekaj reče ali kaj se zgodi. Naša moč in naša vrednost ne prihajata od zunaj, ampak iz nas samih.

Vaše vprašanje torej ni, kaj naj mu rečete in kako naj mu razložite, ampak kdo morate postati vi in vaš partner, da bosta srečna, zadovoljna, zabavna, uspešna in samostojna (OP. Samostojna pomeni, da ne potrebujeta drug drugega, sta pa srečna in vesela, da sta skupaj) posameznika in srečen, zadovoljen in izpolnjen par.

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Domač piling, ki vrača koži mladost in sijaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Imate tudi vi radi naravne nasvete za nego kože? Potem si le pripravite ta odličen piling, s katerim bo vaša koža gladka, napeta, čista, sijoča kot še nikoli.

Piling je zelo pomemben, saj z njim odpravljamo nečistočo in odmrle celice, poleg tega pa skrbimo, da se koža hitreje obnavlja, je bolj elastična in sijoča.

Dermatologi svetujejo, da piling izvajamo enkrat tedensko. Seveda so najboljša izbira doma pripravljeni pilingi iz naravnih in zdravih sestavin.

Recept, ki smo ga našli za vas, vas bo zagotovo navdušil že po prvi uporabi.

Piling za nego obraza je pripravljen iz medu, zelenega čaja in sladkorja.

Skuhajte zeleni čaj in počakajte, da se ohladi. Nato žlico zelenega čaja pomešajte z žlico medu in sladkorja. Če se vam zdi, da je zmes preredka, dodajte še nekaj sladkorja.

Nato piling nanesite na čist obraz in masirajte nežno s krožnimi gibi vsaj nekaj minut.  Masko nato pustite na obrazu še deset minut, da sestavine dobro nahranijo kožo.

Sperite s toplo vodo in obrišite z mehko brisačko. Koža bo gladka, napeta in sijoča.

Naravne sestavine so najboljša izbira za nego kože. (foto: Shutterstock)

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Rumena torbica bo kraljica letošnjega poletja

Objavljeno

V redu

Avtor

Če želite tudi letos biti zelo modne, potem potrebujete rumeno torbico.

Letošnji modni hit bo rumena torbica, ta je lahko zelo majhna ali velika, pomembno je le, da je rumena.

Kako jo kombinirati?

Modni strokovnjaki svetujejo, da jo nosite poleg nevtralnih barv. Izberite črno ali belo barvo oblačil, tudi siva je primerna izbira. Pristajala pa bo tudi k modrim kavbojkam.

Seveda pa ne pozabite še na kak rumen dodatek. Omislite si lahko rumene uhane, uro, sandale.

Za tiste, ki si upajo več, pa modni strokovnjaki prikimavajo, da lahko svojo modno rumeno torbico nosite tudi v kombinaciji z rdečo, oranžno ali zeleno barvo oblačil.

Na rumeno torbico prisega tudi igralka Emma Watson.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO