Domov Zabava KOLUMNA: Korona kile me ubijajo, mož pa ves srečen, kaj pa zdaj?

KOLUMNA: Korona kile me ubijajo, mož pa ves srečen, kaj pa zdaj?

Kavbojk ne zapnem, je bilo marca, zdaj jih niti spravim ne več na rit. So še iz časov dobrega, neelastičnega jeansa, ene ljubših. V tem stilu bentim sama pri sebi, no včasih sliši tudi mož, ki se le smeji in pravi, da sem mu še bolj všeč. Bolj všeč? Nekaj še  mrmra o nekakšnih ročkah?

In potem prepir, ker mislim, da se iz mene norčuje, on pa smrtno resno, da sem lepa, privlačna in nadvse seksi. Sama grem pa miže mimo velikega ogledala, sploh, če grem le v spodnjem perilu. Oh, malo se tolažim s hormonskim stanjem, saj vendar nisem več dvajset, malo tudi s tem, da zakaj bi pa po desetih letih še morala obleči iste kavbojke? Potem pa, ja no, saj bolje, da imam kakšno kilco več, kaj pa če zbolim, ampak jutri, od jutri pa ne bom več večerjala. Od jutri ne bom več posedala z možem s kozarcem vina v roki ob obloženi mizi pred TV-jem, ne bom več jedla Miklavževih piškotov in se crkljala s čokolado. Meni v tem Covid času tudi prehojenih 10 km vsak dan ne pomaga več,  njemu se pa nič ne pozna. Ni fer. Več je, ok, morda malo manj čokolade, tudi popije več, da o piškotih ne govorim, kile pa iste.

Ponoči se zbujam in se kregam s seboj. Ne bom več večerjala, jedla sladkarij in pila vina, potem si pa mislim, ma ja, a ni dovolj težko, v kakšni situaciji smo, ne družimo se, vse je nekako nepredvidljivo, a zdaj pa še jedla ne bom. Brez veze, saj v resnici ne vem kdaj bom spet lahko oblekla ozko večerno obleko. In tako to gre. Res sem v hudi stiski, sploh ne vem, kako naj se lotim, on se pa le reži in govori, da sem luštna. Kaj pa zdaj? Naj se na kratko sprijaznim, saj me zaradi par kilc viška res ne bo konec ali naj se mučim s hujšanjem in s tem mučim še moža, ker bom sigurno lačna in sitna, uf sitna.

Razočarana gospodinja

Oh, ti korona ukrepi … Pa na zdravje!

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje, Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ha ha, tudi to je del nove realnosti kot kaže. Tudi sama imam kakšno več. Sploh ne bom poskusila obleči starih kavbojk, tehtnica bo po novem v garaži. Kaj pa, če naredite kompromis »saj po novem letu boljše bo«. Itak je tak čas, piškoti, prazniki, potice pridejo. Ne se vznemirjati, saj smo že tako pod hudim stresom ob vsakdanjih novicah. Ta slab mesec naj bo še brez slabe vesti, z ročkami in  zadovoljnim možem. Po novem letu pa se izognite sladkarijam, alkoholu za začetek,  potem ukinite še hidrate in obdržite tistih 10 km na dan. Splahnele bodo, hormončki bodo povzročali manj težav in vi boste dobre volje, mož tudi, če ne boste pretiravali. Naj bo naravno, letom primerno. Zdaj pa hitro na en piškot ali pa praznično mešanico, ki diši po piškotih v izparilnik, morda bo pa tudi v redu.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Ruža iz Ljubezni po domače srečno zaljubljena