Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Zimski napitek, ki ravna trebuh, zdravi prehlad in preprečuje razvoj bolezni

Objavljeno

V redu

Ali ste vedeli, da je ta, svetovno znana začimba tako koristna, da lahko bistveno pripomore k boljšemu zdravju in počutju? Z njo si lahko celo pomagate urediti prebavo, topi odvečno maščobo, je odlična pomoč pri hujšanju, lajša težave s kašljem in prehladom, zdravi dihala, odpravlja sluzi iz pljuč, pomaga pri razstrupljanju telesa, preprečuje glavobol, preprečuje vnetja v telesu, greje telo, odpravlja slabosti in še in še …

Zares je vsestransko koristen – ingver!

K nam je prišel iz Azije, v ljudski medicini pa se uporablja že na stotine let. Vsebuje močne antioksidante in deluje proti vnetjem v telesu, kar je zelo pomembo. Na tak način ohranja zdravje celega telesa.

Ingver prihaja iz Azije in je poznan tudi kot super začimba.

Če imate radi ingver, potem si pripravite zdravilni napitek. V litru vode skuhajte nekaj koščkov olupljenega ingverja. Dlje časa kot boste ingver prekuhavali, bolj pekoč bo napitek. Odstavite, malce ohladite in precedite. Napitek lahko pijete topel ali hladen. Dodate mu lahko med in limonov sok, ali pa ne – kakor želite.

Foto: Freepik.com

Življenjski Stil

Triki, s katerimi boste temeljito očistili pralni stroj

Objavljeno

V redu

Avtor

Tudi pralni stroj je potrebno vsake toliko časa temeljito očistiti. To boste lahko zelo učinkoviti naredili z naravnimi sredstvi.

Pralni stroj boste najlažje očistili tako, da boste vanj nalili kis za vlaganje ali limonin sok. Enega ali drugega potrebujete za dober kozarec, zlijete v prazen boben in priključite stroj na daljši program. Na tak način se boste znebili vseh nečistoč, ki se v stroju nabirajo. S tem čiščenjem boste naredili še eno stvar. Ker boste uničili bakterije, perilo ne bo imelo več neprijetnega vonja, ko ga boste prali.

Ko čistite pralni stroj, vzemite še majhno ščetko (lahko rabljeno ščetko za zobe) in temeljito očistite tudi gumo, ki je pri vratih bobna. Za gumo se skriva umazanija, na katero večkrat pozabimo.

Da se na njej ne nabirajo bakterije, pa je dobro tudi, če po vsakem pranju perila gumo obrišete s suho krpo in pustite vrata stroja nekoliko priprta, da kroži zrak.

Redno čistite tudi dozirno posodico, v katero dodajate pralni prašek. Tudi tam se nabirajo razne bakterije.

Ko perete perilo, pa je dobro upoštevati tudi nasvete, ki pravijo, da namesto mehčalca uporabite kis za vlaganje. Dober deciliter ga zlijete kar v boben, v dozirno posodico, kamor ste vlivali mehčalec, pa ne date ničesar. Tudi prašek uporabljajte zmerno. Dovolj je, če ga dodate za eno veliko žlico na stroj. Tako boste privarčevali, pomagali k bolj čistemu okolju, vaše perilo pa bo kljub temu čisto in dišeče.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Nasveti, ki povrnejo brisačam mehkobo

Objavljeno

V redu

Avtor

S časom brisače pričnejo izgubljati mehkobo, postajajo vse bolj grobe. A to lahko z zelo preprostimi nasveti hitro spremenite. Preberite, kako povrniti brisačam mehkobo!

Ne natrpajte pralnega stroja

Ko perete brisače, pazite, da ne bo boben pralnega stroja preveč natrpan. Če je brisač v njem preveč, to onemogoča, da bi se dobro oprale, na njih lahko ostanejo umazanije in detergenti, vse to pa povzroča, da so na dotik bolj grobe.

Ne preveč pralnega praška

Če uporabljate preveliko količino pralnega praška, to lahko povzroči, da bodo brisače bolj trde. Prašek se ne izpere popolnoma, zato takšne brisače lahko tudi povzročijo draženje kože. Če perete brisače na 60 stopinj Celzija, je dovolj, da date v dozirno posodico največ do ene velike žlice detergenta.

Stresite brisače

Preden brisače posušite v sušilnemu stroju, jih pretresite. Tako boste omogočili, da bodo iz njega prišle še bolj mehke.

Vinski kis

Namesto mehčalca uporabljajte vinski kis. Ne le, da je veliko bolj naraven, ne vsebuje škodljivih kemikalij, tudi brisačam bo zagotovo povrnil mehkobo. Brisačam pa ne bo pustil nobenega vonja po kisu.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Položaj spanja vpliva na nastanek gub

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali ste vedeli, da lahko tudi položaj, v katerem največkrat spite, vpliva na hitrejše nastajanje gub? Preverite, kateri položaj ni najboljši in kako s spanjem upočasnite nastanek gub!

Gube nastajajo zaradi izpostavljanja soncu, zaradi toksinov, onesnaženega zraka, zaradi staranja kože. Ko koža izgublja z leti in zaradi zunanjih vplivov svojo elastičnost in sposobnost hitrega obnavljanja, je gubic vse več. Temu se ne moremo ogniti. Lahko pa upočasnimo njihovo nastajanje.

Če ne spite dovolj, bodo gube začele hitreje nastajati. Telo prične namreč proizvajati več hormona kortizola, ta pa razgrajujejo celice kože.

Tudi položaj spanja vpliva na nastajanje gub. (foto: Shutterstock)

Če imate spanja dovolj, vaše telo proizvaja rasni hormon, ki poskrbi, da je koža dlje časa zdrava in napeta. Ni pomembna pa le količina spanja, ampak tudi položaj, v katerem največkrat spite. Če spite na boku ali na trebuhu, se lahko na vašem obrazu pričnejo delati linije. Te nastanejo zaradi položaja, v katerem največkrat spite, ko vstanete počasi izginejo, a če vedno spite v enakem položaju, te lahko s časoma ostanejo. Zato strokovnjaki svetujejo, da menjujete položaje v katerih spite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO