Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

KOLUMNA: Prijateljica, ki je prijateljica le takrat, ko kaj potrebuje

Objavljeno

V redu

Imam dolgoletno prijateljico, še iz srednje šole. Saj niti več ne vem, če jo sploh še lahko tako imenujem, saj se ne oglasi več. Vem pa, da se bo, ker je to neke vrste njena rutina. Gre za to, da kliče, pride, piše sporočila, skratka komunicira takrat, ko to potrebuje ona ali pa pač nekaj potrebuje. Tolažbo, pogovor, družbo za koncert ali nasvet, sopotnika do mesta kjer občasno posluje, da ji pač hitreje mine in da ima nekoga, ki jo pelje na kosilo.

Šele zdaj, ko je poniknila in ne vrača klicev, ne vrača sporočil, se ne odziva na prošnje po komunikaciji, se mi je zavrtel film. Saj to ni prvič. Že samo v času korone je to drugič.  Fura film, da je hudo le njej, težave zaradi službe, posla ima le ona, zdolgočasena doma je le ona, kredit ima samo ona, skrbi takšne in drugačne zaradi trenutne situacije pestijo le njo. Ne, a res, mi vsi ostali pa ne vemo kam z denarjem, ker vse normalno laufa, potujemo, pijemo po gostilnah, hodimo na koncerte in se veselimo. Halo. S tem, da je kot rečeno dolgoletna prijateljica torej bližnja oseba, ki ve, da imam tudi jaz kredit, ki ve, da mi je podjetje s katerim sem sodelovala, zaradi Covid-a prekinilo pogodbo, ki ve, da sem prav tako v neljubem položaju in da res ni lahko.  Ampak je ne zanima. Ne dvigne telefona, ne odgovori na kako si, kaj potrebuješ, si v redu? Ker mene res skrbi. Kaj šele, da bi vprašala kako sem jaz, a bom zmogla? Včasih je lahko rešilna bilka že klepet z nekom, ki ga poznaš, te dobro pozna, da lahko pojamraš.

Ampak nje ni! Nikoli, ko je res hudo, je ni. Tudi, če jo kaj potrebujem, je ne morem priklicati, ne odziva se na sporočila v katerih ji dam vedeti, da jo potrebujem, naj me pokliče. Ignorira na celi črti. Vem pa, da se bo, ko bo kaj potrebovala čudežno pojavila. Z nekim izgovorom, joj veš, sem bila tako v k…. zaradi vsega, da sem kar mal poniknila. Vem, da bo poklicala. Ampak po vsem jaz nisem več ista v odnosu do nje, ne morem biti. Je to prijateljstvo? A potrebujem enostranski odnos, ki le črpa. Ne, ne potrebujem več.

Kaj naj storim, ko bo poklicala?  Ignoriram kot ona? Naj bom boljša, se oglasim, ji povem, kar mislim in kar bo pa bo. Kaj pravite? Najraje bi ignorirala ampak ne želim biti taka kot ona. 

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ni lahko ampak bodite boljši. Že iz zapisa je razvidno, da vas vse to žre, ni vam vseeno. Prav tako se boste počutili še naprej, če boste ignorirali. Mislim, da je prav, da razčistite. Oglasite se na klic, povejte kako se ob tem njenem delovanju počutite in da za vas to ni pravo prijateljstvo. Bodite iskreni in odgovorni, saj so to odnosi, ki trajajo leta. Seveda lahko tak odnos tudi prekinete, zaključite ali pa ga enostavno spremenite. Lahko je površno, neobvezno poznanstvo, če se srečaš kakšno rečeš in to je to. Verjetno vas bo tako manj morilo. Iz zapisanega je namreč razvidno, da prijateljstvo kot tako jemljete resno in se temu primerno obnašate.  Nič ni narobe, če se poti razidejo. Tako kot ni nič narobe, če se potem pojavi kdo, ki vstopi. 

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO