Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

KOLUMNA: Prijateljica, ki je prijateljica le takrat, ko kaj potrebuje

Objavljeno

V redu

Imam dolgoletno prijateljico, še iz srednje šole. Saj niti več ne vem, če jo sploh še lahko tako imenujem, saj se ne oglasi več. Vem pa, da se bo, ker je to neke vrste njena rutina. Gre za to, da kliče, pride, piše sporočila, skratka komunicira takrat, ko to potrebuje ona ali pa pač nekaj potrebuje. Tolažbo, pogovor, družbo za koncert ali nasvet, sopotnika do mesta kjer občasno posluje, da ji pač hitreje mine in da ima nekoga, ki jo pelje na kosilo.

Šele zdaj, ko je poniknila in ne vrača klicev, ne vrača sporočil, se ne odziva na prošnje po komunikaciji, se mi je zavrtel film. Saj to ni prvič. Že samo v času korone je to drugič.  Fura film, da je hudo le njej, težave zaradi službe, posla ima le ona, zdolgočasena doma je le ona, kredit ima samo ona, skrbi takšne in drugačne zaradi trenutne situacije pestijo le njo. Ne, a res, mi vsi ostali pa ne vemo kam z denarjem, ker vse normalno laufa, potujemo, pijemo po gostilnah, hodimo na koncerte in se veselimo. Halo. S tem, da je kot rečeno dolgoletna prijateljica torej bližnja oseba, ki ve, da imam tudi jaz kredit, ki ve, da mi je podjetje s katerim sem sodelovala, zaradi Covid-a prekinilo pogodbo, ki ve, da sem prav tako v neljubem položaju in da res ni lahko.  Ampak je ne zanima. Ne dvigne telefona, ne odgovori na kako si, kaj potrebuješ, si v redu? Ker mene res skrbi. Kaj šele, da bi vprašala kako sem jaz, a bom zmogla? Včasih je lahko rešilna bilka že klepet z nekom, ki ga poznaš, te dobro pozna, da lahko pojamraš.

Ampak nje ni! Nikoli, ko je res hudo, je ni. Tudi, če jo kaj potrebujem, je ne morem priklicati, ne odziva se na sporočila v katerih ji dam vedeti, da jo potrebujem, naj me pokliče. Ignorira na celi črti. Vem pa, da se bo, ko bo kaj potrebovala čudežno pojavila. Z nekim izgovorom, joj veš, sem bila tako v k…. zaradi vsega, da sem kar mal poniknila. Vem, da bo poklicala. Ampak po vsem jaz nisem več ista v odnosu do nje, ne morem biti. Je to prijateljstvo? A potrebujem enostranski odnos, ki le črpa. Ne, ne potrebujem več.

Kaj naj storim, ko bo poklicala?  Ignoriram kot ona? Naj bom boljša, se oglasim, ji povem, kar mislim in kar bo pa bo. Kaj pravite? Najraje bi ignorirala ampak ne želim biti taka kot ona. 

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ni lahko ampak bodite boljši. Že iz zapisa je razvidno, da vas vse to žre, ni vam vseeno. Prav tako se boste počutili še naprej, če boste ignorirali. Mislim, da je prav, da razčistite. Oglasite se na klic, povejte kako se ob tem njenem delovanju počutite in da za vas to ni pravo prijateljstvo. Bodite iskreni in odgovorni, saj so to odnosi, ki trajajo leta. Seveda lahko tak odnos tudi prekinete, zaključite ali pa ga enostavno spremenite. Lahko je površno, neobvezno poznanstvo, če se srečaš kakšno rečeš in to je to. Verjetno vas bo tako manj morilo. Iz zapisanega je namreč razvidno, da prijateljstvo kot tako jemljete resno in se temu primerno obnašate.  Nič ni narobe, če se poti razidejo. Tako kot ni nič narobe, če se potem pojavi kdo, ki vstopi. 

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

TOP nasvet, s katerim boste pomladili obraz

Objavljeno

V redu

Avtor

Naravni nasvet, ki odpravi podočnjake, zgladi gubice in navlaži kožo!

Poskrbite za svoj obraz z naravno masko. Zelo enostavna je, z njo boste navlažili kožo, ji vrnili elastičnost, zgladili majhne gubice okrog oči in odpravili podočnjake!

Naravne maske so najcenejše in najhitrejše, kar lahko storite za svoj obraz. Za to pomladno poletno masko boste potrebovali pol sveže kumarice, nekaj listkov mete, eno žlico jogurta.

Vse sestavine z mešalnikom dobro zmešajte in nanesite na obraz. Pustite stati 15 minut, nato sperite z mlačno vodo. Že po prvi uporabi boste občutili razliko!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Trik, s katerim bodo vaše brisače spet prijetno mehke

Objavljeno

V redu

Avtor

Že po nekaj pranjih lahko brisače postanejo vse bolj trde. Da se to ne bi zgodilo, da bi obdržale svojo mehkobo, upoštevajte te nasvete!

Glavni vzrok, da brisače izgubljajo po nekaj pranjih mehkobo, tiči v trdi vodi in pa v pralnih praških. Ampak, že z nekaj preprostimi nasveti lahko brisačam spet povrnete mehkobo kot so jih imele, ko so bile popolnoma nove.

Pomembno je, da brisače perete posebej, da pralnega stroja ne natrpate preveč in da jih ne mešate z drugimi vrstami tkanine.

Če ste do sedaj prisegali na mehčalec, ga pri pranju brisač kar opustite. Morda zveni čudno, ampak, če ga boste dodajali več, ne bo nič bolje, le kožo boste dražili. Mehčalec se dodaja ob koncu pranja perila, to pa pomeni, da ga voda z oblačil, z brisač ne spere dovolj in to lahko draži kožo. Mehčalci so v veliki meri narejeni iz kemikalij, ki so lahko tudi zdravju škodljive.

Poleg tega pa mehčalec na brisačah ustvarja poseben sloj, podoben vosku, saj vsebuje encime, ki delujejo tako. S tem se tekočina v brisačo ne vpija več.

Kaj torej storiti, da bodo brisače spet mehke?

Dodajte jih kis. Brisače torej perite posebej in ne z drugimi kosi perila ali drugimi tkaninami. Perite jih na najvišjem programu in že pred pranjem direktno v boben zlijte en deciliter kisa za vlaganje. Kis bo brisačam povrnil mehkobo, ne bodo pa imele vonja po njem. Poleg tega uporabite le eno žlico praška za perilo.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: S Plestenjakom sva si usojena, tudi poroka bo!

Objavljeno

V redu

Avtor

To slutim že nekaj let, v času korone je pa to postalo povsem jasno. Jan Plestenjak mi je bil zapisan ob rojstvu, on sicer še ni v fazi dojemanja tega, je pa blizu in ni več daleč dan, ko se bova vzela.

Od takrat, ko sem ga videla s kremšnitami, vem, da bo moj.  Nekaj mlajši je od mene pa nič zato, to je zdaj trend, čakam ga že res dolgo, uspešno sem se izogibala snubitvam, vse le zanj in za zakon z njim.

Upam, da mi bo kmalu zapel »bodi gola« in me objemal v Sobi 102. Verjetno vem le jaz, da sem inspiracija za vse njegove ljubezenske pesmi. Vem od takrat, ko me je globoko pogledal v oči na koncertu v Besnici pri Kranju, potrdil s pogledom v Tržiču in do konca zacementiral tistega večera na plaži v Strunjanu.

Vedno sem z njim, na vseh koncertih, večkrat tudi v Strunjanu, Portorožu, Puštalu. Vedno me pomenljivo pogleda in se nasmehne. Tudi, ko piše na FB-ju točno vem katere besede so namenjene le meni, večkrat mu odpišem na zs in vem, da se razumeva na višjem nivoju, na nivoju, ki ni za navadne smrtnike, to je stvar, ki nama je bila namenjena, imava nekaj več in kmalu bova to tudi zaživela.

V času korone sem imela več časa za duhovno soočenje z njim in tudi z molitvami sem se mu bolj približala. Glede na njegove odzive na družbenih omrežjih, na globino besed in dojemanje vsega, kar se dogaja je jasno, da bova kmalu skupaj. Prijateljice mi ne verjamejo, se mi smejijo v obraz in se norčujejo iz mene ampak bodo že videle. Mislite, da je bolje, da od zdaj vse zadržim  zase?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Močno upam, da me bosta povabila na poroko. Prijateljicam in znankam pa nič več ne razlagajte, ker so vam fouš. Jasno, da se vam smejijo v obraz in se norčujejo iz vas, ker bi ga one tudi imele, za moža ali pa ljubimca in verjetno marsikatera sanja in hrepeni po tem, da bi jo vodil »iz pekla do raja«. Svetujem vam le, da malce pohitite, saj čas res hitro teče, kaj vse se je že zgodilo od njegovih kremšnit do danes, tudi vsak dan mlajši niste, on tudi ne, tako, da morate hitro ugotovili ali bo kmalu dosežen ta višji nivo ali bo ostalo v stilu ene njegovih uspešnic z naslovom Pustil ti bom sanje.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO