Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Valentinovo ga ne zanima, dan žena pozabi, to, da te imam...

KOLUMNA: Valentinovo ga ne zanima, dan žena pozabi, to, da te imam rad itak že veš

To je moja vsakoletna rutina, že nekaj let. V redu, priznam, tudi sama nisem velika fenica Valentinovega, ker se mi je zdelo v enem trenutku, da gre le za preagresivno marketinško potezo in poneumljanje, ampak en bonbonček srček zmeraj pa še a ne. Ok, očitno ne paše, ker ga tudi letos ni bilo.

Dan žena pade na nedeljo, ja kje naj pa dobim zdaj rože? Tako ob nedelji, ki jo opisujem, ko so bile še vse trgovine odprte. Pa na ponedeljek zjutraj šopka tudi ni bilo, res sem verjela, da so se ga moj dolg nos, besnenje in solzica dotaknili in predvsem vtisnili v spomin, da ne bo ponovil nepotrebnega sranja.

Saj ne gre za to, da se bo svet obrnil na glavo ampak gre za to, da imam rada taka presenečenja pa čeprav majhna, da mi gre na živce, ker se vse cedijo ob šopkih rož, sama dobim pa še pred kavo rožo z domačega vrta. Ja, njemu se zdi morda fora, ok, meni bi se tudi,  če bi zraven dobila najljubšo čokolado ali bonboniero, ki jo je kupil teden prej, ker se je spomnil, pripravil in naredil tako, da bom srečna in ne da je moja prva misel, še dobro, da sem mu dva dni nazaj pokazala kako lepo so na vrtu zacvetele rože.

Enostavno ne morem verjeti, da mu to tako dol visi, da mu ne potegne, da pač potrebujem te  romantične fore vsake toliko časa. Tako kot potrebujem, da mi pove, da me ljubi, da je še vedno samo moj in da se sem in tja spomni kaj romantičnega. Že, če bi me na burger to go peljal na ta dan po roži z vrta, bi se mi zdelo bolje.

Po njegovo itak vse to vem, predobro vem, pa saj ti pa ja pokažem, saj vse naredim zate in tako naprej in zdaj jaz nisem fer. Od tega se mi meša. Zagrozila sem z ločitvijo, ker se mi zdi, da bi me že zato lahko presenetil, ker ve kako zelo mi je to všeč. A pričakujem preveč? A je res pozabil ali celo namenoma to počne, da ne bo po moje. Skratka, prav žalostna sem in res ne vem kako naj to zvozim.

Sama se vedno vnaprej pripravim, kupim kakšno malenkost, če vem, da pade na nedeljo ali da ne bom mogla tisti dan nikamor. A je to res tako težko?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, za nas to zadnje ni težko, to pa menda že veste, ženski čut, organiziranost, odgovornost in predvsem ljubezen. Njim je zagotovo težje, ker jim to ne pomeni toliko, ker verjetno mislijo, da je ta jutranja z vrta res dobra fora in se z njo celo pohvalijo. Ženski in moški svet. Vas pa razumem, da se ne počutite fino, ker ve, da bi vas razveselilo in bi zanj že to moralo biti dovolj, če vas ima res tako zelo rad. A je res tako težko no? Zdaj tudi sama sprašujem, ker tudi ne razumem povsem.  Je to res tako težko?

p.s. upam, da za »mučenike« niste nič našli, tudi na vrtu ne

Foto: Shutterstock