Kontaktirajte nas

Zabava

Ljubezen po domače: Drago spregovoril o najtežjem obdobju svojega življenja

Objavljeno

V redu

Razkril je, kaj vse je doživel in iskreno povedal, da je danes zelo hvaležen.

V šovu Ljubezen po domače spremljamo Draga Kosmača, ki se je mnogim že vtisnil v srce s svojo iskrenostjo, prijaznostjo. Iskreno nam je povedal, da je hvaležen za vsak dan, ki ga preživi med svojimi oljkami in v naravi. danes zelo ceni življenje, ki pa mu je pred leti naložilo hudo breme.

»V mladosti sem se veliko ukvarjal s športom, tako sem veliko let igral košarko, že zelo zgodaj začel zahajati v hribe in bil tudi planinski vodnik, veliko časa pa sem posvetil tudi treniranju malo bolj ” adrenalinskih” športov, kot so ultra maratoni, gorski tek, kjer sem nekaj časa tudi vodil našo reprezentanco, triatlon, kjer sem bil eden izmed ustanoviteljev triatlonske zveze Slovenije, še posebej pa mi je bil pri srcu bohinjski ” triatlon jeklenih s svojo zgodbo prične in nadaljuje, da so se ravno v času, ko se je pripravljal na tek na sto kilometrov, pričele težave s hrbtom. Danes je od tega 30 let, takrat pa se mu niti sanjalo ni, da se pričenja prava kalvarija.

»Po neuspeli operaciji sem bil zelo težko gibljiv. Zelo težko sem hodil, težko sem sedel, pa tudi ležal, ponoči skorajda nisem zatisnil očesa. No, potem je prišla druga operacija, po kateri je bilo še slabše. Dobil sem celo sepso in začel se je celo boj za preživetje. Po tem je prišla na vrsto še ena operacija, pri kateri so mi odprli trebuh in s te strani vstavili v hrbtenico dva vijaka, pa tudi to ni prineslo nekih bistvenih izboljšav. Vmes sem hodil na fizioterapije, pa ni bilo pričakovanih rezultatov. Tako stanje je trajalo skoraj 11 let. Nihče mi ni mogel vsaj toliko pomagati, da bi lahko normalno zakorakal. Ko se sedaj spomnim tega, večkrat rečem, da sem bil zvit kot paragraf. Moral sem opustiti šport in to je bilo zame najtežje obdobje mojega življenja. Toda želja po “zdravju” in večni optimizem, me nista zapustila. Malodušja nisem poznal je pojasnil. A ni obupal. Še več, v času, ko je imel največ zdravstvenih težav, se je odločil, da proda stanovanje.

Drago ceni svoje življenje.

»Kupil sem manjšo staro hišo na podeželju in jo začel obnavljati. Ko je bila toliko obnovljena, sem kupil še večnamensko fitnes aparaturo, jo postavil v klet in začel z vajami za utrjevanje mišic, ki omogočajo, da smo lahko pokončni. Bili so res naporni dnevi, toda sčasoma mi je le uspelo, da sem se zravnal, začel hoditi in končno tudi zavrteti gonilko kolesa. Tek in planinstvo sem moral opustiti, s kolesom se pa še vedno kar lepo zapeljem. V zadnjih letih predvsem po našem Krasu izven cest, v naravnem okolju nam pritrdi Drago, ki je še vedno ljubitelj športa.

In ko je že upal, da je zdravstvenih težav konec, so se pojavile še težave s popuščanjem srca.

»Ko sem mislil, da je težav konec, pa sem imel problem še s srcem, saj je začelo popuščati, S pomočjo prof. Igorja Gregoriča in prof. Vrtovca, ki mi je v UKC Ljubljana vstavil v prekat moje matične celice, se zdaj počutim mnogo bolje. Ko se danes ozrem nazaj, gledam na to obdobje kot na eno življenjsko epizodo, ki se mi je morda morala zgoditi, da znam sedaj gledati na zdravje popolnoma drugače.«

Kot pravi, je danes hvaležen za vsak nov dan, ki ga rad prebije v naravi in med svojimi oljkami. »Ta del življenja, ki ga živim sedaj, občutim kot darilo in zato ga še posebej cenim,« še prikima.

Drago Kosmač

Foto: Voyo

Zabava

Šok: Tilen (Kmetija) danes popolnoma spremenjen

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste vedeli, da je spremenil svoj videz? Tako je videti sedaj.

Zmagovalec lanske Kmetije Tilen Brglez se je pred poletjem odločil, da spremeni svoj videz. Že pred dnevi je obiskal frizerski salon in se pobarval na blond.

“Zelo sem zadovoljen. To barvo bom obdržal še nekaj časa,“ je povedal  za portal žurnal24 in dodal še, da ga ljudje še vedno prepoznavajo, kar mu je všeč. “Še vedno me prosijo za fotografije. Naj traja. Kadar moram k zdravniku, pa si ponavadi nadenem kapo, da ne pritegnem preveč pozornosti,“ je še razkril za omenjeni portal.

Instagram zgodba

Foto: Voyo

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zabava

Zvezdnica resničnostnih šovov udeležena v nesreči. Kaj se dogaja z njo?

Objavljeno

V redu

Avtor

V tujini je bila udeležena v nesreči. Takšne so njene poškodbe …

Zvezdnica resničnostnega šova Sanjski moški, Kaja Casar, ki se je že pred meseci preselile na otok Tenerife, je s svojimi sledilci delila neprijetno izkušnjo. Doživela je namreč nesrečo, ki bi se lahko končala precej huje kot se je. Kaja, ki se pogosto prevaža s skejtom, je vozila po pločniku, ko jo je presenetil voznik na električnem motorju in se vanjo zaletel.

“Pripeljal se je iz ovinka s polno hitrostjo, gledati bi moral naprej, pa je gledal v vse druge smeri. S polno hitrostjo se je zabil vame, tudi jaz pa sem imela svojo hitrost v nasprotno smer. Njemu ni bilo nič, jaz pa sem dobesedno “poletela” naprej, kot da bi malo skočila, padla sem naprej na pločnik. Ni mi jasno, kako mi ni nič, lahko bi si brado presekala. zobe razbila, roko zlomila …,« je opisala Casarjeva, v Instagram zgodbi pa pokazala tudi modrico in razbit telefon.

»Ne, saj daleč od tega, da bi bilo smešno, se pa zavedam, da bi poleg materialne škode lahko bilo stokrat hujše, tako da sem hvaležna, da se je izteklo tako kot se je,« je še zapisala v zgodbi.

Instagram zgodba

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zabava

Šok: Ta slovenska resničnostna zvezdnica danes popolnoma drugačna

Objavljeno

V redu

Avtor

Takšno veliko spremembo je naredila. Bi jo prepoznali?

Mnogi spletni sledilci so bili zelo presenečeni, ko je Patricija Harl, ki smo jo spoznali v zadnji sezoni šova Ljubezen po domače, objavila zadnje fotografije. Kot je razvidno iz njih, je Patricija popolnoma spremenila svjo pričesko. Iz dolgih las, ki so bili obarvani v nežno roza odtenkih, je prešla na krajšo frizuro. Sedaj nosi paž in je svetlolaska. Mi menimo, da ji nova pričeska zares zelo pristoji.

„Moja partnerica v zločinu. Za vedno,“ je pripisala poleg treh fotografij, na katerih je s svojo prijateljico Sara, ki smo jo prav tako spoznali v omenjenem šovu. Skupaj sta si namreč omislili novo tetovažo.

V drugi objavi, ki jo je dodala, pa je pokazala, da nima strahu pred kačami.

View this post on Instagram

A post shared by Patricija Harl (@patricijaharl)

Foto: Voyo

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals