in

Filmski svet žaluje, poslovila se je svetovno znana igralka

Filmski svet je zavit v črnino, poslovila se je igralka, ki je zaigrala v tem kultnem filmu

Susan Buckner, ameriška igralka, najbolj znana po vlogi Patty Simcox v muzikalu “Grease” (Briljantina) iz leta 1978, je umrla 2. maja. Stara je bila 72 let. Njeno smrt je potrdil njen publicist.

Pri 25 letih je Bucknerjeva dobila vlogo navijačice na srednji šoli Rydell in se pridružila igralski zasedbi, v kateri sta bila tudi John Travolta in Olivia Newton-John. V vlogi Simcox je Bucknerjeva igrala trdno pripadnico šolskega duha, z ikoničnim navijaškim vzklikom pa se je vtisnila v spomin oboževalcev: “Naredi razkorak, zakriči! Pokaži malo duha za starega Rydella! Tako naprej, rdeče-beli! Naprej, Rydell, bori se, bori se, bori se!”

Gostovala je tudi v več televizijskih oddajah, med drugim v “The Love Boat”, “B.J and the Bear” in “The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteries”. Sodelovala je v ABC-jevi seriji “When the Whistle Blows”.

Bucknerjeva je med drugim igrala v grozljivki Wesa Cravena iz leta 1981 “Deadly Blessing” ob Sharon Stone ter v nadaljevanju komedije iz leta 1989 “Police Academy 6: City Under Siege”.

V zadnjem delu svojega življenja je Bucknerjeva poučevala, režirala več otroških gledaliških predstav na osnovni šoli Pinecrest in vodila plesne ure v telovadnici Body and Soul Gym v Coral Gablesu na Floridi.

Foto: pexels.com

POP TV sporočil veselo novico: Gledalci navdušeni

Kaj?! Tako dobro ta znana Slovenka zasluži s tem