Slasten burrito v skledi – Recept

SESTAVINE

količina: za 4 porcije

  • 1 žlica orientalske kumine
  • 1 žlica origana
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička popra
  • 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice olja
  • sok 1 limete
  • 600 g piščančjih prsi
  • 400 g riža
  • 2 paradižnika
  • 2 avokada
  • 2 čebuli
  • 150 g ribane mocarele
  • 250 g kisle smetane
  • 1 šopek svežega koriandra

POSTOPEK

  1. Za marinado v skledi zmešamo kumino, origano, sol, poper, čili, drobno nasekljan česen, olje in limetin sok.
  2. V marinadi z vseh strani povaljamo piščančje prsi, nato jih približno 1 uro mariniramo v hladilniku. Medtem skuhamo riž.
  3. Piščančje prsi v ponvi spečemo z obeh strani, odstavimo in narežemo na koščke.
  4. Paradižnika in avokada narežemo na kocke, čebuli pa drobno nasekljamo.
  5. Dno globokega krožnika prekrijemo z rižem, na katerega razporedimo pečene piščančje prsi, paradižnik, čebulo, avokado in mocarelo.
  6. Okrasimo s kislo smetano in svežim koriandrom.

Foto: freepik.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com