Domov Življenjski Stil Super triki: Tako zelo je lahko uporabna sol!

Super triki: Tako zelo je lahko uporabna sol!

Sol je zares vsestransko uporabna. Uporabljamo jo v prehrani, pa tudi drugje. V gospodinjstvu vam lahko zelo olajša delo. Preberite nekaj zares uporabnih nasvetov!

Odstrani maščobo s posode: v posodo, ki jo želite očistiti, nasujte nekaj soli, dodajte vodo, segrejte in posoda bo hitro čista.

Sol prepreči požar: Če vam v kuhinji zagori olje v posodi, hitro vanjo natresite nekaj soli. Ta bo takoj zadušila ogenj.

Očisti razbito jajce: Če se vam na mizi ali na tleh razbije surovo jajce, nastane prava umazanija, ki jo je težko odstraniti. S soljo bo veliko lažje. Po razbitem jajcu potresite žličko soli in preprosto obrišite s papirnato brisačko.

Očistite gobico za posodo: Ko z gobico za posodo čistite umazanijo po kuhinji, je ta na koncu lahko zelo umazana. Če je še ne želite zavreči, potem jo čez noč potopite v vodo, ki ste ji primešali nekaj žličk soli. Zjutraj bo gobica za posodo kot nova.

Čistilo za kopalnico: Naredite naravno čistilo: lonček soli in lonček sode bikarbone zmešajte in imate popolnoma naravno in zelo močno čistilo, s katerim očistite kad, stranišče, umivalnik in ploščice. Poskusite.

Odmašite odtoke: S soljo lahko odmašite tudi odtoke. Najprej odstranite vso vidno umazanijo iz odtoka, nato pa vanj nasujte lonček soli. Čez nalijte še lonček kisa za vlaganje. Nastala bo reakcija, zmes se bo pričela peniti. Nato čez počasi nalijte še vrelo vodo. Odtok bo odmašen!

Foto: Shutterstock