Connect with us

Zanimivosti

Hči Miše Molk na las podobna svoji babici

Published

on

Prva dama slovenske televizije, vedno mladostna Miša Molk, je na družbeno omrežje Facebook dodala fotografijo svoje matere. Poleg je zelo lepo in čustveno zapisala: “Hvala mamika Beti, ker si me poslala v življenje.
Tako gibko je in prožno. Kot si bila ti
.”

Oglasili so se mnogi Mišini oboževalci, prijatelji in sledilci ter fotografijo nagradili z všečkom, mnogi pa so jo tudi pokomentirali. Večina se je strinjala, da je Mišina hči Ula Furlan na las podobna svoji babici, Mišini materi Beti.

Tudi vi vidite podobnost? Poglejte si fotografije vseh treh, babice, matere in vnukinje.

https://www.facebook.com/misa.molk31/posts/10158467175444318 https://www.facebook.com/misa.molk31/posts/10158463342524318
View this post on Instagram

Spremljala sem vse mogoče preobrate virusov, bolezni, meril, norm, ukrepov pa posledično potem tudi ljudi, stisk, dejanj, pomoči, nepomoči in (ne)razumevanj. Spremljala sem politikantstva in politike – kako se guzijo v razpoke sigurnosti, družbe, svobode, mnenj, kako se spodkopava, čez noč zapravlja, menja, žali, krade, zaostruje, bljuva. Vmes se mi je hotelo.. kričat, jokat, cepetat, postat aktivistka, se preselit nekam pod neko palmo ali hrast, saj je vseeno, it proč, prekinit stik, s svojimi željami, prihodnjostjo, ljudmi in s tem svetom, ki na “vsaki celini” zdaj duši, davi, podtika, drži transparente, nosi maske ali jih meče po tleh, v skret, v morja, saj je vseeno, samo v smeti ne, medtem med prste tlači pisala in v roke pogodbe, na mize neodprte kuverte, pod mize eure in dogovore.. .. In se gre “teater” v medijih, besedah, tudi na protestih, samo v teatru ne, dela družbeno omrežne heroje iz srednje idealnih nazorov in vedenj, vmes pa ustvarja in razvozljava še teorije zarot in resnice. Ne morem. Te dni pa ne morem. Ne spet jokat ali cepetat, ne se spakirat za pod palmo ali hrast. Zdi se, kot da se je v zadnjem mesecu in več (medtem, ko sem jaz imela slane zavozlane lase, knjige v naročju, sonce na ustnicah, v roki enkrat pivo, drugič špricer, v naročju pa kdaj predvsem, če že, žalost zaradi “sebe”) zgodilo toliko, kot da bi več tednov manjkala pri matematiki, francoščini in fiziki v srednji šoli. Na enkrat. Zdaj malo ne vem več, kam vse so se razpotegnile in podivjale politike, ne vem več, koliko žalosti v naročju se mi še da nosti, poleg te, ki kdaj oplazi mene, ne vem več, kako to, da se še vedno in bolj obračunava, ne vem več, koliko laži še lahko najdem v resnicah in koliko resnic kdaj morda zares govori “zarota”. Zato, nič, si pač jemljem vsak dan sproti, s supergami in dežnikom pred vrati, s tamalim kufrom blizu vrat, če me prime. In si želim predvsem, da bi se moje naročje objelo spet v toplino in bi se moje besede zaletavale manj v lastne prste in zobe, ampak raje v kakšne nepoznane tuje. 📷: @enjabrelihphotography 👗: @hm / #hmxme / @lanareports

A post shared by Ula Furlan (@ulaf) on

Foto: Facebook

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zanimivosti

Tara Zupančič: “Leto 2020 mi je prineslo veliko dobrega” INTERVJU

Published

on

Lepotica Tara Zupančič končno razkrila poslovno zasebno kombinacijo, ki ji jo je podarila korona.

Manekenka, televizijska voditeljica, ustvarjalka Tara Zupančič, velika ljubiteljica mačk in lepotica, ki je korono dobro izkoristila. Lepotica, ki z nasmehom lepša tv ekran si je izpolnila dolgoletno željo oziroma udejanila idejo za katero prej ni bilo časa. Res je, da to ni prvi projekt, ljubiteljica narave se je poleg tega, po čemer jo javnost  najbolj pozna, ukvarjala z različnimi stvarmi, z recikliranjem do novih uporabnih reči, z dobrodelnostjo in tudi poslikavo. No, vmes je naredila še izpit za motor.

Korona ni nujno čas za dolgčas?

Uh, se ne spomnim, kdaj sem nazadnje potarnala, da bi mi bilo, hehe. Ne, nasprotno, korona je bila zame čas, ki mi je bil (malce v navednicah) podarjen. V moji glavi se skozi leta nabira mnogo idej, ki jih nisem uspela realizirati, verjetno zaradi pomanjkanja časa, pa mogoče tudi zadostne volje. Ko se je vse skupaj ustavilo pa sem imela čas resnično pogledati vase in se odločiti drugače, kot bi se sicer, ko je bilo okoli mene preveč vsega.

Zadnji projekt se na prvi pogled zdi kot nekakšna poslovno zasebna kombinacija,  zvok in slika. Oboje je del vašega življenja, tako in drugače?

Lahko bi tako rekli. Slika, torej umetnost me na nek način spremlja že od malih nog. Ves čas sem bila ustvarjalna dušica, če ne drugega sem s starim atom v delavnici izdelovala izdelke iz lesa, če nisem nastopala v šolskem gledališču pa sem to počela doma v dnevni sobi ali pa sem »slikarila« po vrtni uti. Zvok pa je nekaj, kar izjemno občudujem, ga imam rada, rada imam glasbo kot umetnost in ja, tudi ona me spremlja – bolj zasebno, kot poslovno sicer, vendar tudi preko nje dobivam navdihe, tako da bi to zelo težko »na grobo« ločil.

Varishana Voice (zvok v sliki)

Povezali ste zvok in sliko na svojstven način? Se morda spomnite kdaj se vam je ta ideja utrnila, je bil kakšen poseben razlog za preblisk?

Zvok je frekvenca, ki se izriše v trenutku, ko jo proizvedemo, to ni nič novega, edino, da si mogoče večina ljudi zvoka ta ne predstavlja. Velikokrat sem strmela v te zvočne valove v kakem glasbenem studiu in od nekdaj so mi bili fascinantni. Te oblike, te zanimivi krivulje, špice in vijuge. Nekoč sem zagledala enega na nekem zidu, kar tako narisanega in mislim, da mi je od takrat ostala ta idejica nekej v glavi, ki je potem prišla na dan v času, ko se je ves svet malo ustavil. Nisem se pa jaz tega izmislila, to že obstaja, edino preoblikovala sem ga v svojo umetnost in mu skozi svoj pogled vdihnila živlnjenje.

Očitno še kako drži, da je vsaka stvar za nekaj dobra?

Zagotovo je, meni je leto 2020 prineslo veliko dobrega. Pa včasih kar bolj potiho to povem, ker se zavedam, da so mnogi zelo trpeli zaradi nastale situacije. Ampak jaz sem človek, ki ves čas počne veliko različnih stvari, zato ker me zanimajo, ker bi jih rada izkusila, pa tudi zato, da imam v življenju tako več opcij za ohranjanje svoje eksistence. Čisto iz praktičnih razlogov, torej. Mogoče je to neka »razpršenost« v meni, ki jo velikokrat štejem za slabo lastnost, ampak se je v tem času izkazala, za še kako dobro.

Pa vendar je dana situacija stresna, ni vedno lahko, kaj pa v tem smislu najtežje prenašate?

Omejitve, ki so nesmiselne. Komunikacijo in vzbujanje strahu. Pogovore o politiki in virusu, dan za dnem.

Ste velika ljubiteljica mačk, verjetno so tudi antistres?

One so antistres same zase predvsem hahaha. Ja, res, naša Arwen je res en zen maček, flegma do konca. Kar mogoče celo malo prenaša na svoje družinske člane, hehe.

“Ohranjajte hvaležnost za stvari, ki vas delajo srečne.”

Kaj kot ljubiteljica narave, živali, menite o našem odnosu do narave? Nam morda kaj sporoča?

Pred korono so vsi govorili, da se ne da očistiti zraka, da se ne da zmanjšati onesnaženja. Pa nam je narava pokazala , da se da. Prav spomnim se po prvih treh mesecih, ko se je vse ustavilo, kako je bil zrak čist. Nekaj bo že na tem. Ljudje smo bitja, ki mislimo, da se svet in vesolje vrti za nas in vse dela in živi, klije in raste samo za nas. Pa ni čisto tako. Obratno bi moralo biti. Korona je bila ena izmed opozoril, naj se človeštvo malce umiri in ustavi. Sicer pa se bojim, da se iz tega ne bomo nič naučili. S tem, da narave ne spoštujemo dovolj, ne spoštujemo niti ljudi. Morali bi bili malo »indijanci« da bi jo bolje razumeli. Naša naloga bi morala biti vzpostavljanje ravnovesja, ga pa večinomo rušimo. Eden izmed njihovih rekov, meni zelo ljub se glasi: »Vedeli so, da človekovo srce postane trdo, ko se oddalji od narave in da nespoštovanje živih, rastočih stvari vodi v nespoštovanje ljudi.«

Kaj bi vi položili na srce našim bralcem?

Ohranjajte hvaležnost za stvari, ki vas delajo srečne. Pa tudi če so male. Ostanite ponižni do stvari, ki so večje od vas in ljubite tisto, kar vam hrani dušo. Ne pozabite početi malih traparij, saj nas to ohranja žive in pustite domišljiji, da skupaj s pogumom zraste  v nekaj, kar ste si upali le sanjati.

Foto: Nadica Petrova

Continue Reading

Zanimivosti

Blaž Švab iskreno: »To je tako dober občutek!«

Published

on

Priljubljeni slovenski voditelj in član zelo znane narodno zabavne skupine Modrijani, Blaž Švab, se je oglasil svojim prijateljem.

Na družbeno omrežje Facebook je dodal fotografijo, na kateri priljubljeni pevec Blaž Švab sedi v studiu Radia Rogle.

»V živo na Radiu Rogla. To je ta dober občutek,« je zapisal poleg fotografije in pokazal, da se držijo tudi vseh predpisanih ukrepov.

Švab namreč na Radiu Rogla soustvarja tudi oddajo Pod Roglo se poje in igra, ki je zelo priljubljena med poslušalci.

Seveda so pod objavljeno fotografijo številni dodali svoj komentar in zapisali, da ga zelo radi poslušajo in da jim je Radio Rogla zelo všeč.

V živo na Radiu Rogla. To je ta dober občutek. 🙂

Objavil/a Blaž Švab dne Sreda, 20. januar 2021

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Takšna lepotica je že hči Saše Lendero

Published

on

Vse bolj je podobna svoji lepi in slavni mamici.

Ne zgodi se pogosto, da slovenska pevka Saša Lendero ali pa njen partner Miha Hercog objavita fotografijo svoje lepe hčere Arie. Zato smo se toliko bolj razveselili, ko je Hercog objavil kar dve fotografiji, na katerima je pokazal, kako velika je že Aria in kako vse bolj podobna postaja svoji materi.

Očitno se družina te dni mudi na Madžarskem, v Budimpešti. In več kot očitno je, da zelo uživajo.

Fotografiji si lahko pogledate spodaj.

View this post on Instagram

A post shared by Mihael Hercog (@mihael_hercog)

Foto: Facebook

Continue Reading

POPULARNO