Connect with us

Glasba

Na Hrvaškem festivalu mladi pevec zapel pesem Gorana Šarca in – zmagal!

Objavljeno

on

Pesem »Fala ti ča si blizu« avtorja Gorana Šarca, ki jo je na tradicionalnem, priznanem Hrvaškem glasbenem festivalu Melodije Istre in Kvarnerja – MIK 2020, zapel mladi Tedi Grubica, je osvojila 1. nagrado publike. Avtorja glasbe Gorana Šarca je na mladega pevca iz Pule opozoril legendarni makedonski avtor Grigor Koprov, tudi avtor hitov pokojnega Tošeta Proeskega, saj je v mladem Grubici prepoznal veliki talent in senzibilnost, kar ga je močno  spomnilo na Proeskega. 

Koprov je namreč na you tubu naletel na posnetek v katerem Tedi Grubica poje Proeskega, navdušen ga je poiskal in mu napisal pesem  »Još si u krvi«, ki je hitro osvojila frekvence hrvaških radijev in publiko. 

In ker beseda da besedo in ker je avtor Goran Šarac že leta  najtesnejši sodelavec Grigora Koprova, je prišlo do izvrstnega sodelovanja.

»Fala ti ča si blizu« , ki jo izvaja mladi Tedi Grubica je ljubezenska skladba, ki na svež način združuje najbolj žlahtno tradicijo dalmatinskega melosa s Tedijevo izvedbo, ki ima primesi sodobnega glasbenega izraza. Tedijev vokal in izvedba kažeta, da je pred nami vrhunski glasbeni potencial, pevec, ki bo v prihodnosti sigurno opažen tudi pri slovenskih radijskih poslušalcih, pravi uspešni avtor Goran Šarac, ki je presrečen, da je prvo sodelovanje z mladim pevcem nagrajeno, kar je odlična vzpodbuda za nadaljnje sodelovanje in ustvarjanje v časih, ki za glasbeno industrijo in sceno žal niso najlepši.

Čestitke Goranu, Tediju in ekipi! 

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals