Domov Zanimivosti Takšno stresno obdobje je za Mijo Rovtar (Ljubezen po domače)

Takšno stresno obdobje je za Mijo Rovtar (Ljubezen po domače)

Razkrila na je vse, resnično jo je bilo zelo strah …

V zadnji sezoni šova Ljubezen po domače smo spoznali Mijo Rovtar iz Kočevja. V šovu je našla ljubezen, še danes je srečna z Lovrom Gregoršem. Je pa Mija imela pred kratkim zelo stresno obdobje, zbolela je namreč za kovidom, potek bolezni pa je bil kar težak. A najbolj jo je skrbelo, da bi se od nje nalezla tudi njena ostarela, 93-letna mama.

»Bilo zelo hudo, ker sem bila jaz prva pozitivna in mama negativna. Nisem hotela k njej, da se ne bi še ona ukužila. Tisto noč me je klicala skoraj do jutra. Tresla sem se, kaj bo z nama sedaj… Če je v hiši covid zelo težko dobiš pomoč. Sin in Lovro sta se nekako organizirala pri oskrbi matere.,« nam je povedala Mija in dodala še: »Sama sem dva dni ležala, imela sem hude bolečine.«

Njen strah se je uresničil

Drugi dan je bila pozitivna tudi njena dementna mama in Mijo je bilo zelo strah, kako bo bolezen prenesla. »Strahoma smo ji merili temperaturo., a je k sreči imela samo prvo noč okoli 39 stopinj in malo je kašlja čez dan. Po štirih dneh je bila že cisto v redu,« nam je pojasnila, dodala pa še, da tudi sama počasi okreva.

Mijina mama Justina (foto: osebni arhiv)

Foto: Voyo/posnetek zaslona