Connect with us

Glasba

Yugo Nostalgica: Večkrat si zaželimo, da bi se vrnili v Jugo ‘jeans generacijo’ INTERVJU

Published

on

Člani glasbene skupine Yugo Nostalgica so preprosto nostalgični! Tako s svojo glasbo, s katero navdušujejo tako starejše kot tudi mlajše generacije, kot tudi s spomini. Vrnili bi se v tiste čase jeans generacije, pravijo. Če pa je to prevelika želja, pa vsaj za leto dni nazaj, ko so bili še koncerti in »smo se imeli dobro!«

Skupino Yugo Nostalgica sestavlja pet članov: na bobnih Miha Plesničar, vokal pripada Domnu Guzelju, kitara Tomažu Frelihu, Jaka Ambrožič – bas in Gregor Lipušček – klaviatura.

Za portal BumNovice.si je na nekaj vprašanj odgovoril Miha Plesničar.

Zakaj ste se odločili, da boste publiko zabavali s komadi, ki smo jih poslušali v 80ih?

Ustvarjalnost, kvalitete igranja, zvočne produkcije … Morda lahko rečem, da smo v skupini generacije bivše juge in nekako v nas še vedno vre nekaj iz tistih časov.

Ko danes poslušam pesmi, ki jih igrate, se s spomini vračam nazaj v eno lepo obdobje. Računate na starejše poslušalce ali bi to zvrst glasbe radi približali tudi mlajši publiki?

Bom rekel brez plana. Želeli smo igrati nekaj, kar nam je vsem blizu in enostavno je uspelo. Odziv je fantastičen, če bi bil svet še normalen bi verjetno dosegli 50 do 60 koncertov v prihodnjem letu. Povpraševanje je ogromno. Naša publika je starejša, moram pa poudariti, da prihaja vedno več “mladine” na naše zabave.

Yugo Nostalgica

Smo bili takrat bolj povezani? Kakšne spomine imate vi na čase, iz katerih prihaja glasba, ki jo igrate?

Kljub temu, da sem rojen v 80′, sem premlad da bi se spominjal. Začutil pa sem to jugo rock vibracijo s strani mojega očeta, prav tako glasbenika. Njegove zgodbe so me navdušile in da, večkrat me ima, da bi se s časovnim strojem vrnil v jugo “jeans generacijo”.

V pomladnih mesecih, ko smo se soočili s prvim valom epidemije in karantene, ste sodelovali v projektu Koncerti s kavča. Takrat ste dejali celo, da vam karantena na nek način ustreza. Zakaj? Kako je bilo delati koncert z domačega kavča?

Ustrezalo le s stališča pavze. Poleg igranja ima večina članov še službe, jaz sem šel v ta posel profesionalno. Ko imaš cel teden službo, kakšno vajo in v soboto še koncert, ti tista nedelja mine kot da je ni. Sledi pa že ponedeljek. Koncert pa je bil vsekakor velik izziv in če se le da ne bi ponovili. ‘Live’ je vesolje v primerjavi s tem od doma.

Bi sedaj ponovili tak projekt? Kje vas lahko slišimo v času druge karantene?

Žal nas ne morate slišati, ker bomo na odre stopili samo v “normalni” izvedbi koncerta. Vse tole je šlo predaleč in na oder s pleksi steklom, v maskah ali kakorkoli drugače, protestno ne gremo.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost? Česa si na glasbenem področju želite?

Želimo si predvsem dobrih starih zabav. Kjer se ljudje objemajo, nazdravljajo ter prepevajo z nami. To je čar vsega, kar se gremo. Vedeti morate, da je igrati inštrument super,…,igrati ga nekomu drugemu in dobiti ‘feedback’ pa je sanjsko.

Kje vas bomo lahko v živo slišali najprej, ko bo konec ukrepov?

Ko bo zares konec, prav povsod. In to z največjim veseljem.

Yugo Nostalgica

Foto: osebni arhiv skupine Yugo nostalgica

PREBERITE ŠE:
Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU
Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU
Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU
Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals