Connect with us

Promo

Nasveti za lažje soočanje z življenjskimi izzivi

Published

on

Ljubim te. Žal mi je. Prosim, odpusti mi. Hvala ti.

Kako ponavljati fraze edinstvene havajske tehnike  ‘ljubim te, žal mi je, prosim, odpusti mi, hvala ti’, da pridemo v stik z Božanskim in se lažje soočamo z vsemi življenjskimi izzivi?

Joe Vitale nam je v knjigi Brez omejitev prvič predstavil edinstveno, ampak skrivno havajsko tehniko za samopomoč, s katero lažje dosegamo cilje, ko smo preobremenjeni in pod velikim stresom, ki nam pomaga tudi do zdravja, bogastva, sreče in še marsičesa drugega.

Knjiga Brez programiranih vzorcev se začne tam, kjer se je zaključila knjiga Brez omejitev. Tokrat bolj podrobno spoznamo postopek, imenovan “čiščenje”, oziroma brisanje programov in prepričanj, ki so globoko zasidrani v naši podzavesti, zaradi česar se jih ne zavedamo.

Knjiga Brez programiranih vzorcev nas še bolj podrobno seznani s tehniko ho’oponopono in nam ponudi koristne pripomočke za čiščenje, meditacije in dihalne tehnike.

Kaj pomeni ho’oponopono?

Ho’o‘ pomeni narediti, napraviti, storiti in ustvariti.
‚Pono‘ pomeni ravnovesje, dobro, prav, popoln red.

‚Ho’oponopono‘ pomeni metodo ustvarjanja popolnega reda in ravnovesja za ozdravitev situacije.

Pogosto se dogaja, da se ljudje, ko usvojimo osnovni ho’oponopono proces izgovarjanja štirih fraz – ‚ljubim te‘, ‚žal mi je‘, ‚prosim, odpusti mi‘, ‚hvala ti‘ –, velikokrat pritožujemo, da se ne zgodi nič kaj pozitivnega. Bolj obratno. Še več negativnosti prihaja na plano.

Zakaj se to dogaja?

Da bi prepoznali svetlobo, moramo najprej izkusiti temo. Očistiti moramo umazanijo, da bi prišli do čiste vode. Čiščenje je namenjeno očiščevanju od smeti, zaradi katerih ne slišimo glasu Božanskega.

Kadarkoli imamo težavo z nekom, smo v težavi tudi sami. Tam smo, ker smo del težave oz. del istega programa. S svojim nezavednim programom vedno pritegnemo drugo osebo z istim programom. Kot gledanje v ogledalo. Kar vidimo v ogledalu, smo mi; kar vidimo v življenju, smo še vedno mi.

Zunanji svet je projekcija našega notranjega sveta, ki ga oblikuje nezavedni program. Če ga ne bi izkusili v sebi, ne bi niti vedeli, da obstaja. Vedno se vse dogaja znotraj nas. Zunaj je le odsev. Vse je le ogledalo.

Prav zato se moramo naučiti sprejeti popolno odgovornost za vse, kar vidimo, doživljamo in izkušamo. Zavedanje se vedno začne znotraj nas.

Ko gremo na zabavo in srečamo nekoga, ki nam je takoj všeč – ali sploh ne –, je to pogosto zaradi programa v naši glavi. Osebe ne vidimo jasno. Vidimo in doživljamo program, ki ga projiciramo na osebo.

Ho’oponopono razkriva, da nam naši spomini iz nezavednega programa preprečujejo, da bi izkušali čisto resničnost trenutka. Prav zato nam ho’oponopono s frazami, kot sta ‚žal mi je‘ in ‚prosim, odpusti mi‘, pomaga dojeti, kakšno vlogo imamo v tistem, kar izkušamo.

Ali nam izjave, kot sta ‚žal mi je‘ in ‚prosim, odpusti mi‘, gresta težko z jezika? Odvisno od odgovora, se lahko zazremo v ogledalo in si priznamo ali zanikamo svoj del odgovornosti pri težavi, ki nas pesti. Mogoče ni naša krivda, je pa naša odgovornost, da razrešimo težavo, na katero smo naleteli.

Spoznati moramo, da soočanje z življenjskim problemom nima nič opraviti z nami ali s komerkoli drugim. Problem je preprosto le program. Zelo podoben je bakteriji ali virusu. Le bolj psihološki je. Temu ho’oponopono pravi spomin. Pogosto niti ne vemo, od kod izvira, in ni nam treba vedeti. Samo izbrisati ga moramo. Kadar imamo težave z drugo osebo, je problem v nas, ne v drugi osebi.

Kako? Da izvajamo avtentični ho’oponopono. Ves smisel modernega ho’oponopona je brisati  informacije nezavednega programa, ki nam povzročajo stres in nas delajo nesrečne. Smisel vsega tega početja je naš notranji mir. Torej, če nekdo pritiska na naše gumbe, čistimo, čistimo, čistimo. Ne potrebujemo vodo, da bi čistili, zadošča, da si jo predstavljamo. Odvilo bi se enako čiščenje. Vse se zgodi v umu.

Čiščenje je naša molitev s prošnjo po razrešitvi. Pomembno je, da se posvetimo procesu očiščevanja in zaupamo. Vadimo ho’oponopono in zaupamo procesu.

V modernem, avtentičnem ho’oponoponu nihče ni kriv, če nečesa ne moremo očistiti. Težave in izzive imamo zaradi informacij iz nezavednega programa, zato delamo na tem, da jih brišemo. Brisati jih moramo brez pričakovanj.

Pričakovanje določenih rezultatov je le še več informacij, saj gre za prepričanje, da se bo zgodil nek določen rezultat. Prepričanje pa niso nič drugega kot podatki, katere poskušamo zbrisati v procesu očiščevanja. Rezultatov ne moremo zagotoviti, le čistimo lahko. Razmislimo o tem. In čistimo.

Več o nadgradnji tehnike ho’oponopono v knjigi Brez programiranih vzorcev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-programiranih-vzorcev

Več o prvi knjigi ho’oponopono v knjigi Brez omejitev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-omejitev

www.cangura.si

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Foto: pixabay.com

Promo

“OPRAVIČILO

Published

on

Dne 18. 5. 2022 smo objavili članek, ki se nanaša na Lovra Gregorša, udeleženca Ljubezni po domače, v katerem smo pomotoma navedli, da je Lovro Gregorš skoraj 30 let v srečnem zakonu, dokler ni našel pornografskih posnetkov žene in njenega ljubimca. Te objavljene navedbe so neresnične. Nekdanji ženi in hčerkama Lovra Gregorša se za neresničen zapis opravičujemo.«

Uredništvo portala BumNovice.si

Continue Reading

Promo

PIA KATARINA predstavlja zelo osebno pesem: »Oprosti, mama, da nisem popolna in da ti nisem podobna.«

Published

on

Pia Katarina, nova pevka na naši sceni, premierno predstavlja videospot za svojo avtorsko pesem ŽAL MI JE, s katero je na letošnjem tekmovanju Slovenska nota v Hrastniku prepričljivo osvojila prvo mesto. In s tem Pia Katarina pričenja svojo pot na slovensko glasbeno sceno.

Pia Katarina, simpatična 19-letnica iz Velenja, se sicer z glasbo srečuje že od malih nog, a resneje z njo ukvarja šele od leta 2018, ko so s prijatelji ustvarili bend Dopplerjev efekt, od kar so prvič zaigrali na njihovem maturanstkem plesu. Pii glasba pomeni vse, predvsem pa ji glasba predstavlja pobeg iz žalosti: »Glasba je edina, ob kateri lahko pozabim na bolečine in ko vse, kar se dogaja okoli mene, v sekundi izgine.«

Pia Katarina predstavlja svoj debitantski singel z zelo pomenljivim in čustvenim naslovom ŽAL MI JE, s katero je zmagala na tekmovanju Slovenska nota 2021. Pesem je vsekakor drugačna in nova na naši glasbeni sceni, s pesmijo pa se Pia Katarina zelo pogumno razgalja pred slovensko javnostjo. Gre za izrazito pop balado z močnim besedilom, ki je avtorskok delo Pie Katarine same, kot je avtorsko delo celotna njena pesem. V besedilu opisuje globok odnos – odnos z mamo, le da tokrat v malce drugačnem tonu. ‘Vem, da nisem popolna, vem, da nisem ti podobna, oprosti, mama, za to’ – besedilo, s katerim Pia opisuje pogostokrat težek odnos najstnic s svojimi mamami. Pia ob tem dodaja, da besedilo ni avtobiografsko, saj ima s svojo mamo izjemno dober odnos, a pri tem dodaja, da bi bila vesela, če bi se najstnice in najstniki z njenim besedilom in poistovetili in da bi jim bilo ob njeni glasbi lažje.

»Sem kot vsi drugi, ki se spopadajo z vsakdanjimi težavami. Sem tudi najstnica, ki se spopada z najstniškimi težavami. Želim le, da ljudje razumejo, da je moja glasba le odsev vsega tega in da jim želim pomagati. Včasih se znajdemo v situaciji, ko bi samo pustili vse, kar delamo, pozabili na vse obveznosti, ki jih imamo in samo poslušali glasbo, ki se nam pomaga zjokati, očistiti vseh misli, pozabiti na cel svet okoli nas. To sem želela ponuditi ljudem s pesmijo ŽAL MI JE. Želim si, da jo vsak začuti na svoj način – točno tako, kot potrebuje in kot mu lahko pomaga.«

Pia Katarina je za svojo pesem izdala tudi videospot, ki je delo Nina Črepa. »V videospotu sem želela prikazati nedolžnost, zato sem izbrala simbole rožic, konjev, mlade deklice, ki igra na violino, plesalke, ki pleše s svojimi sencami … Preko videozgodbe moje prve pesmi ‘Žal mi je’ želim sporočiti, da vsak izmed nas potrebuje zagon, da stopi iz lastne kože in je samo to, kar si želi biti, in ne to, kar vsi od njega pričakujejo. V videospotu sem želela prikazati svobodo, po kateri hrepenimo vsi. Upam, da bo moj videospot ljudem všeč in da bodo začutili to, kar sem želela povedati.«

Pia si želi dolgoročno delati na slovenski glasbeni sceni in ob tem priznava: »Zavedam se, da bodo name letele negativne kritike. A če slednjih ni, potem veš, da nisi na pravi poti. Mladi slovensko glasbo težje sprejmejo, a sem pripravljena se potruditi in jim jo približati. Predvsem pa si želim nekoč priti na našo sceno in nato na njej tudi obstati. To potovanje, ki ga sedaj začenjam s svojo pesmijo ‘Žal mi je’, bo čudovito, to vem, in vas vabim, da mi delate družbo na tem potovanju.«

Continue Reading

Promo

Ne spreglejte: Velika prodajna akcija glasbene založbe Dallas

Published

on

Pri založbi Dallas Records vam premierno predstavljajo prodajo kataloga Beggars Banquet/XL Recordings. V ponudbi je več svežih in kultnih izidov na na LP-jih , CD-jih  in v BOX setih, dodali pa smo tudi veliko slovenskih izidov, knjig in T-shirtov z glasbeno tematiko. V času prodajne akcije so vsi izdelki na voljo po znižanih cenah.

Kje:

 • v fizični trgovini Dallas Music Shop v Rožni dolini v Ljubljani – 

na naslovu Rožna dolina c VI/40

Kdaj:

 • Akcija v fizični trgovini traja od torka 15. do vključno srede, 30. junija 2021,

vsak delavnik od 11. do 17. ure.

Kupcem priporočamo, da se za določen termin predhodno najavijo po telefonu ((01) 200 76 60) ali preko e-mail sporočila ([email protected]).

 • Akcija v spletni trgovini traja od torka 15. do vključno srede, 30. junija 2021.

Beggars group je ena izmed najbolj vplivnih neodvisnih glasbenih založb na svetu. Pod njenim okriljem se je v zadnjih desetletjih pisala svetovna glasbena zgodovina, ki je postavila na piedstal izvajalce kot so Pixies, Adele, Jack White, Queens of the Stone Age, The Breeders, Interpol, Dead Can Dance, Grimes, King Krule, Yo La Tengo ter mnogo drugih svežih in aktualnih glasbenikov, ki soustvarjajo glasbeno prihodnost ter bogatijo svetovno zvočno krajino.

Beggars Banquet/XL Recording akcija:

V času akcije vam ob fizičnem ali spletnem nakupu različnih izdaj iz kataloga Beggars priznamo posebne popuste. Izbirate lahko med mnogimi svetovno priznanimi izvajalci, kot so Algiers, Adele, Belle & Sebastian, Bauhaus, Beirut, Cat Power, Daughter, Dead Can Dance, Future Islands, Interpol, Jack White, King Krule, Merchandise, Pavement, Pixies, Queens of the Stone Age, Radiohead, Savages, The Cult, The Decemberists, The Fall, The National, The XX, Thom Yorke in mnogi drugi.  

 • Za vse nakupe iz kataloga Beggars, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 20% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerihkoli dveh izdelkov iz kataloga Beggars vam priznamo 15% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Knjige akcija:

V času akcije vam izbrane knjižne izdaje ponujamo po enkratnem znižanju. Ob fizičnem in spletnem nakupu vam tako priznamo posebne popuste, ki veljajo za vse knjige. Izbirate lahko med knjigami v slovenskem in hrvaškem jeziku in sicer o izvajalcih, kot so Vlado Kreslin, Iztok Mlakar, Nick Cave, Adele, Clash, Bajaga & Instruktori ter mnogi drugi.

 • Ob nakupu katerekoli knjige v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerekoli knjige vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Majice akcija:

V času akcije vam izbrane majice domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev ponujamo po enkratnem znižanju. Tako ob fizičnem kot tudi spletnem nakupu smo vam pripravili posebne popuste, ki veljajo za vse majice. Izbirate lahko med majicami z izvajalci kot so Bajaga, Plavi orkestar, Paraf, Bob Marley, The Police, Black Eyed Peas in mnogi drugi.

 • Ob nakupu katerekoli majice v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerekoli majice vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Domače izdaje akcija:

V času akcije smo vam pripravili izbor slovenskih in tujih izvajalcev glasbene založbe Dallas Records. Ob fizičnem ali spletnem nakupu izbranih CD-jev in LP-jev vam priznamo posebne popuste. Izbirate lahko med mnogimi priznanimi hišnimi izvajalci, kot so Jure Lesar, Siddharta, TBF, Paraf, Pavel, Vatra in mnogi drugi.

 • Za vse nakupe  fonogramov, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli fonograma vam priznamo 25% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

CD box-i akcija:

V času akcije smo vam pripravili tudi posebno ponudbo CD box-ov. Izbrane sete ponujamo po enkratnem znižanju. Ob fizičnem in spletnem nakupu vam tako priznamo posebne popuste, ki veljajo za vse sete enako. Izbirate lahko med CD box-i mnogih znanih izvajalcev, kot so The Rolling Stones, The Who, Louis Armstrong, Maria Calas, Robbie Williams in mnogi drugi. 

 • Ob nakupu kateregakoli box-a v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli box-a vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

LP-ji akcija

V času akcije vam ob fizičnem ali spletnem nakupu LP-jev priznamo posebne popuste.

Premierno vam predstavljamo različne izdaje iz kataloga Beggars Banquet/XL Recording, hkrati pa smo pripravili tudi izbor slovenskih in tujih izvajalcev glasbene založbe Dallas Records.

V katalogu Beggars lahko izbirate med mnogimi svetovno priznanimi izvajalci, kot so Algiers, Adele, Belle & Sebastian, Bauhaus, Beirut, Cat Power, Daughter, Dead Can Dance, Future Islands, Interpol, Jack White, King Krule, Merchandise, Pavement, Pixies, Queens of the Stone Age, Radiohead, Savages, The Cult, The Decemberists, The Fall, The National, The XX, Thom Yorke in mnogi drugi.

V naboru glasbene založbe Dallas Records lahko izbirate med mnogimi priznanimi hišnimi izvajalci, kot so Jure Lesar, Siddharta, TBF, Paraf, Vatra in mnogi drugi.

 • Za vse nakupe iz kataloga Beggars, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 20% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerihkoli dveh izdelkov iz kataloga Beggars vam priznamo 15% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

 • Za vse nakupe Dallas LP-jev, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 22. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli Dallas LP-ja vam priznamo 25% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Za povpraševanje in vse dodatne informacije smo vam na voljo na (01) 200 76 60 ter na [email protected].

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals