Kontaktirajte nas

Promo

Nasveti za lažje soočanje z življenjskimi izzivi

Objavljeno

V redu

Ljubim te. Žal mi je. Prosim, odpusti mi. Hvala ti.

Kako ponavljati fraze edinstvene havajske tehnike  ‘ljubim te, žal mi je, prosim, odpusti mi, hvala ti’, da pridemo v stik z Božanskim in se lažje soočamo z vsemi življenjskimi izzivi?

Joe Vitale nam je v knjigi Brez omejitev prvič predstavil edinstveno, ampak skrivno havajsko tehniko za samopomoč, s katero lažje dosegamo cilje, ko smo preobremenjeni in pod velikim stresom, ki nam pomaga tudi do zdravja, bogastva, sreče in še marsičesa drugega.

Knjiga Brez programiranih vzorcev se začne tam, kjer se je zaključila knjiga Brez omejitev. Tokrat bolj podrobno spoznamo postopek, imenovan “čiščenje”, oziroma brisanje programov in prepričanj, ki so globoko zasidrani v naši podzavesti, zaradi česar se jih ne zavedamo.

Knjiga Brez programiranih vzorcev nas še bolj podrobno seznani s tehniko ho’oponopono in nam ponudi koristne pripomočke za čiščenje, meditacije in dihalne tehnike.

Kaj pomeni ho’oponopono?

Ho’o‘ pomeni narediti, napraviti, storiti in ustvariti.
‚Pono‘ pomeni ravnovesje, dobro, prav, popoln red.

‚Ho’oponopono‘ pomeni metodo ustvarjanja popolnega reda in ravnovesja za ozdravitev situacije.

Pogosto se dogaja, da se ljudje, ko usvojimo osnovni ho’oponopono proces izgovarjanja štirih fraz – ‚ljubim te‘, ‚žal mi je‘, ‚prosim, odpusti mi‘, ‚hvala ti‘ –, velikokrat pritožujemo, da se ne zgodi nič kaj pozitivnega. Bolj obratno. Še več negativnosti prihaja na plano.

Zakaj se to dogaja?

Da bi prepoznali svetlobo, moramo najprej izkusiti temo. Očistiti moramo umazanijo, da bi prišli do čiste vode. Čiščenje je namenjeno očiščevanju od smeti, zaradi katerih ne slišimo glasu Božanskega.

Kadarkoli imamo težavo z nekom, smo v težavi tudi sami. Tam smo, ker smo del težave oz. del istega programa. S svojim nezavednim programom vedno pritegnemo drugo osebo z istim programom. Kot gledanje v ogledalo. Kar vidimo v ogledalu, smo mi; kar vidimo v življenju, smo še vedno mi.

Zunanji svet je projekcija našega notranjega sveta, ki ga oblikuje nezavedni program. Če ga ne bi izkusili v sebi, ne bi niti vedeli, da obstaja. Vedno se vse dogaja znotraj nas. Zunaj je le odsev. Vse je le ogledalo.

Prav zato se moramo naučiti sprejeti popolno odgovornost za vse, kar vidimo, doživljamo in izkušamo. Zavedanje se vedno začne znotraj nas.

Ko gremo na zabavo in srečamo nekoga, ki nam je takoj všeč – ali sploh ne –, je to pogosto zaradi programa v naši glavi. Osebe ne vidimo jasno. Vidimo in doživljamo program, ki ga projiciramo na osebo.

Ho’oponopono razkriva, da nam naši spomini iz nezavednega programa preprečujejo, da bi izkušali čisto resničnost trenutka. Prav zato nam ho’oponopono s frazami, kot sta ‚žal mi je‘ in ‚prosim, odpusti mi‘, pomaga dojeti, kakšno vlogo imamo v tistem, kar izkušamo.

Ali nam izjave, kot sta ‚žal mi je‘ in ‚prosim, odpusti mi‘, gresta težko z jezika? Odvisno od odgovora, se lahko zazremo v ogledalo in si priznamo ali zanikamo svoj del odgovornosti pri težavi, ki nas pesti. Mogoče ni naša krivda, je pa naša odgovornost, da razrešimo težavo, na katero smo naleteli.

Spoznati moramo, da soočanje z življenjskim problemom nima nič opraviti z nami ali s komerkoli drugim. Problem je preprosto le program. Zelo podoben je bakteriji ali virusu. Le bolj psihološki je. Temu ho’oponopono pravi spomin. Pogosto niti ne vemo, od kod izvira, in ni nam treba vedeti. Samo izbrisati ga moramo. Kadar imamo težave z drugo osebo, je problem v nas, ne v drugi osebi.

Kako? Da izvajamo avtentični ho’oponopono. Ves smisel modernega ho’oponopona je brisati  informacije nezavednega programa, ki nam povzročajo stres in nas delajo nesrečne. Smisel vsega tega početja je naš notranji mir. Torej, če nekdo pritiska na naše gumbe, čistimo, čistimo, čistimo. Ne potrebujemo vodo, da bi čistili, zadošča, da si jo predstavljamo. Odvilo bi se enako čiščenje. Vse se zgodi v umu.

Čiščenje je naša molitev s prošnjo po razrešitvi. Pomembno je, da se posvetimo procesu očiščevanja in zaupamo. Vadimo ho’oponopono in zaupamo procesu.

V modernem, avtentičnem ho’oponoponu nihče ni kriv, če nečesa ne moremo očistiti. Težave in izzive imamo zaradi informacij iz nezavednega programa, zato delamo na tem, da jih brišemo. Brisati jih moramo brez pričakovanj.

Pričakovanje določenih rezultatov je le še več informacij, saj gre za prepričanje, da se bo zgodil nek določen rezultat. Prepričanje pa niso nič drugega kot podatki, katere poskušamo zbrisati v procesu očiščevanja. Rezultatov ne moremo zagotoviti, le čistimo lahko. Razmislimo o tem. In čistimo.

Več o nadgradnji tehnike ho’oponopono v knjigi Brez programiranih vzorcev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-programiranih-vzorcev

Več o prvi knjigi ho’oponopono v knjigi Brez omejitev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-omejitev

www.cangura.si

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Promo

Ognjič pomaga, ko stisne mraz

Objavljeno

V redu

Zima in mraz, razkužila in maske, ogrevani prostori in suh zrak, so naredili svoje.

Čas je za ognjič.

Suha, zelo suha, poškodovana koža na rokah in obrazu. Ognjič je naravna pomoč.

Ognjič so uporabljali že stari Egipčani in Rimljani, saj so poleg negovalnega, zdravilskega verjeli tudi v njegov pomlajevalni učinek. Med ameriško državljansko vojno so ga uporabljali na bojišču, z njim so oskrbovali, zdravili tudi večje rane, saj je ognjič znan tudi po tem, da hitro in lepo zaceli rane. Tako še danes ognjičeve kreme in mazila uporabljamo pri vseh vrstah ran, pri ozeblinah, po operacijah za brazgotine in predvsem za nego suhe in poškodovane kože.

Ognjičeva krema je blagodejna za nego občutljive, suhe kože, razpokanih ustnic, suhih ekcemov ter za nego dojenčkove kože in pri vnetju prsnih bradavic pri doječih materah.

Kot zanimivost velja, da ima ognjič podoben učinek kot arnika, pri tem pa ne draži kože. Zato ga pri občutljivi koži in koži, nagnjeni k alergijam, pogosto uporabljamo namesto arnike.

Najbolje, da imate ognjičevo kremo kar pri roki, tako lahko hitro poskrbite za vašo kožo, tudi ustnice.

V teh hladnih dneh pa si lahko privoščite tudi ognjičev čaj, naredite ga tako, da prelijete eno do dve veliki žlici zdravilnega čaja s skodelico vrele vode in pokrito pustite stati pet do deset minut. Če ga boste pili, boste imeli čistejšo kri in zdrava jetra.

Ognjičeva krema

Avtorica prispevka Urša Mravlje, Aromatica Slovenija, je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije.

Brezplačna objava

foto: AromaticaSlovenija

NADALJUJTE Z BRANJEM

Promo

Čiščenje organizma, za dobro počutje in lepoto

Objavljeno

V redu

Stres, hiter tempo življenja, onesnaženo okolje, vplivajo na nas in obremenjuje naš organizem. To počnejo zunanji onesnaževalci, vsakodnevno pa telo obremenjujemo in onesnažujemo tudi od znotraj.

Nepravilna  prehrana, premalo gibanja sta velikokrat kriva za toksičnost našega telesa, ta vpliva na organe in naše počutje.

Naše telo dnevno proizvaja velike količine presnovnih odpadkov, ki niso samo odpadki, ki nastanejo pri razgradnji in prebavi hrane, temveč tudi običajni presnovni procesi, ki potekajo v telesu. Vsi procesi, ki povzročajo nastanek odpadkov, ki se izločajo iz našega telesa skozi limfni sistem, jetra, ledvice in črevesje prav ta del močno obremenjujejo. Zato je dobro, če jim občasno olajšamo delo.

Čiščenje naj traja od 3 do 7 dni, odvisno od vašega stanja in pripravljenosti za izvajanje programa.  Sedem dni je namreč potrebnih za res dober počitek in čiščenje notranjih organov in krvnega obtoka. Treba se je pripraviti, kar pomeni, da teden dni pred razstrupljanjem začnemo zmanjševati vnos trde hrane v telo in pijemo zeliščne čaje, ki bodo v pomoč pri čiščenju telesa (regrat, kopriva).

Eterično olje limona

Med razstrupljanjem ne jemo trde hrane, temveč smo na tekoči, poltekoči ali kašasti dieti. Jemo  oziroma pijemo zelenjavne in sadne sokove ter bistre zelenjavne juhe. Če je to za vas premalo, lahko tudi zelenjavne ali sadne kaše (smoothie). Čez dan zaužijemo vsaj 3 litre tekočine. V času razstrupljanja bolj počivamo, izpustimo športne aktivnosti in nasploh damo obremenitve na minimum. Če imate možnost savnanja je to odlično, vsekakor pojdite v slano kopel. Takšno si lahko naredite doma, kar z dobro pestjo morske soli. V sol lahko dodate nekaj kapljic eteričnega olja bora, limone, rožmarina, ciprese ali grenivke. Očiščeni se boste bolje počutili na vseh nivojih, tudi na pogled boste blesteli.

Aromatična sol

Avtorica prispevka Urša Mravlje, Aromatica Slovenija, je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije.

Brezplačna objava

NADALJUJTE Z BRANJEM

Promo

Kako si lahko sami lajšamo stres

Objavljeno

V redu

Z eteričnimi olji, ki vplivajo na naše počutje.  Mešanici Antistres in Relax,  sivka, limonska trava, pomaranča in mandarina.

V izparilniku, kopeli, namažemo se z oljem, ki deluje aromaterapevtsko, saj vsebuje pravo koncentracijo eteričnih olj, ki dobro vplivajo na naše počutje, tudi osvežilec prostora s tema eteričnima oljema je dobra izbira.

Pomirijo, nas dvignejo, tudi potolažijo.

Mešanica Antistres Aromatika, mešanica eteričnih olj limonske trave in sivke, res deluje antistresno. Kombinacija pomirja in hkrati osveži, dvigne pozitivno energijo v smislu počutja zmorem in hkrati umirja strah, nervozo. Sivka je »mama« blaga, a vendar zaščitniška. Nudi oporo in mir. Limonska trava nas dviga, lajša depresijo in krepi stanje duha.

Razpoloženje izboljša tudi kombinacija limonske trave in pomaranče. Pomirja in krepi.

Mandarina pa je eterično olje, ki ga skoraj morate imeti doma, saj je znano kot olje otroške radosti in tako vpliva na razpoloženje. Vrača radost. Pomaga pri nespečnosti in vznemirjenosti, je odlično tudi za otroke, za mirnejši spanec.

Nekaj kapljic v izparilniku lahko res koristi. Kapljico ali dve lahko kapnete na naravno keramiko in jo imate v avtu, spalnici, pisarni.

Foto: iStock

Avtorica prispevka Urša Mravlje je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapijeAromatica Slovenija.

Brezplačna objava

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nika Zorjan s svojo skladbo Poljubi me na božič.

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO