Domov Promo Nasveti za lažje soočanje z življenjskimi izzivi

Nasveti za lažje soočanje z življenjskimi izzivi

Ljubim te. Žal mi je. Prosim, odpusti mi. Hvala ti.

Kako ponavljati fraze edinstvene havajske tehnike  ‘ljubim te, žal mi je, prosim, odpusti mi, hvala ti’, da pridemo v stik z Božanskim in se lažje soočamo z vsemi življenjskimi izzivi?

Joe Vitale nam je v knjigi Brez omejitev prvič predstavil edinstveno, ampak skrivno havajsko tehniko za samopomoč, s katero lažje dosegamo cilje, ko smo preobremenjeni in pod velikim stresom, ki nam pomaga tudi do zdravja, bogastva, sreče in še marsičesa drugega.

Knjiga Brez programiranih vzorcev se začne tam, kjer se je zaključila knjiga Brez omejitev. Tokrat bolj podrobno spoznamo postopek, imenovan “čiščenje”, oziroma brisanje programov in prepričanj, ki so globoko zasidrani v naši podzavesti, zaradi česar se jih ne zavedamo.

Knjiga Brez programiranih vzorcev nas še bolj podrobno seznani s tehniko ho’oponopono in nam ponudi koristne pripomočke za čiščenje, meditacije in dihalne tehnike.

Kaj pomeni ho’oponopono?

Ho’o‘ pomeni narediti, napraviti, storiti in ustvariti.
‚Pono‘ pomeni ravnovesje, dobro, prav, popoln red.

‚Ho’oponopono‘ pomeni metodo ustvarjanja popolnega reda in ravnovesja za ozdravitev situacije.

Pogosto se dogaja, da se ljudje, ko usvojimo osnovni ho’oponopono proces izgovarjanja štirih fraz – ‚ljubim te‘, ‚žal mi je‘, ‚prosim, odpusti mi‘, ‚hvala ti‘ –, velikokrat pritožujemo, da se ne zgodi nič kaj pozitivnega. Bolj obratno. Še več negativnosti prihaja na plano.

Zakaj se to dogaja?

Da bi prepoznali svetlobo, moramo najprej izkusiti temo. Očistiti moramo umazanijo, da bi prišli do čiste vode. Čiščenje je namenjeno očiščevanju od smeti, zaradi katerih ne slišimo glasu Božanskega.

Kadarkoli imamo težavo z nekom, smo v težavi tudi sami. Tam smo, ker smo del težave oz. del istega programa. S svojim nezavednim programom vedno pritegnemo drugo osebo z istim programom. Kot gledanje v ogledalo. Kar vidimo v ogledalu, smo mi; kar vidimo v življenju, smo še vedno mi.

Zunanji svet je projekcija našega notranjega sveta, ki ga oblikuje nezavedni program. Če ga ne bi izkusili v sebi, ne bi niti vedeli, da obstaja. Vedno se vse dogaja znotraj nas. Zunaj je le odsev. Vse je le ogledalo.

Prav zato se moramo naučiti sprejeti popolno odgovornost za vse, kar vidimo, doživljamo in izkušamo. Zavedanje se vedno začne znotraj nas.

Ko gremo na zabavo in srečamo nekoga, ki nam je takoj všeč – ali sploh ne –, je to pogosto zaradi programa v naši glavi. Osebe ne vidimo jasno. Vidimo in doživljamo program, ki ga projiciramo na osebo.

Ho’oponopono razkriva, da nam naši spomini iz nezavednega programa preprečujejo, da bi izkušali čisto resničnost trenutka. Prav zato nam ho’oponopono s frazami, kot sta ‚žal mi je‘ in ‚prosim, odpusti mi‘, pomaga dojeti, kakšno vlogo imamo v tistem, kar izkušamo.

Ali nam izjave, kot sta ‚žal mi je‘ in ‚prosim, odpusti mi‘, gresta težko z jezika? Odvisno od odgovora, se lahko zazremo v ogledalo in si priznamo ali zanikamo svoj del odgovornosti pri težavi, ki nas pesti. Mogoče ni naša krivda, je pa naša odgovornost, da razrešimo težavo, na katero smo naleteli.

Spoznati moramo, da soočanje z življenjskim problemom nima nič opraviti z nami ali s komerkoli drugim. Problem je preprosto le program. Zelo podoben je bakteriji ali virusu. Le bolj psihološki je. Temu ho’oponopono pravi spomin. Pogosto niti ne vemo, od kod izvira, in ni nam treba vedeti. Samo izbrisati ga moramo. Kadar imamo težave z drugo osebo, je problem v nas, ne v drugi osebi.

Kako? Da izvajamo avtentični ho’oponopono. Ves smisel modernega ho’oponopona je brisati  informacije nezavednega programa, ki nam povzročajo stres in nas delajo nesrečne. Smisel vsega tega početja je naš notranji mir. Torej, če nekdo pritiska na naše gumbe, čistimo, čistimo, čistimo. Ne potrebujemo vodo, da bi čistili, zadošča, da si jo predstavljamo. Odvilo bi se enako čiščenje. Vse se zgodi v umu.

Čiščenje je naša molitev s prošnjo po razrešitvi. Pomembno je, da se posvetimo procesu očiščevanja in zaupamo. Vadimo ho’oponopono in zaupamo procesu.

V modernem, avtentičnem ho’oponoponu nihče ni kriv, če nečesa ne moremo očistiti. Težave in izzive imamo zaradi informacij iz nezavednega programa, zato delamo na tem, da jih brišemo. Brisati jih moramo brez pričakovanj.

Pričakovanje določenih rezultatov je le še več informacij, saj gre za prepričanje, da se bo zgodil nek določen rezultat. Prepričanje pa niso nič drugega kot podatki, katere poskušamo zbrisati v procesu očiščevanja. Rezultatov ne moremo zagotoviti, le čistimo lahko. Razmislimo o tem. In čistimo.

Več o nadgradnji tehnike ho’oponopono v knjigi Brez programiranih vzorcev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-programiranih-vzorcev

Več o prvi knjigi ho’oponopono v knjigi Brez omejitev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-omejitev

www.cangura.si

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Foto: pixabay.com