Okrepite imunski sistem s kivijem

<div id="midasWidget__r92"></div>

Imate radi kivi? Četudi ne velja za vaš najljubši sadež, je priporočljivo, da ga v tem obdobju vključite v svoj jedilnik.

Pri skrbi za zdravje in krepitvi imunskega sistema vam je lahko v dobrodošlo pomoč kivi, saj velja za odlično sredstvo za preprečevanje prehladnih obolenj. Sadež, ki izvira iz Kitajske, namreč skriva v sočnem zelenem mesu pravo bogastvo vitamina C. Ste vedeli, da ga na gram teže vsebuje skoraj miligram? To pomeni, da lahko že z enim samim sadežem potešite dnevno potrebo po vitaminu C in tako učinkovito skrbite, da vas ne preseneti padec imunskega sistema.

Z uživanjem kivija si bomo naredili veliko uslugo, saj pospešuje dinamične procese v organizmu. A zakaj natanko je dobro uživati kivi?

– ker krepi imunski sistem

– ker telo varuje pred okužbami

– ker krepi žile in vezivna tkiva

– ker pospešuje delovanje mišičja

– ker pospešuje delovanje srčne mišice

– ker prispeva k rasti kosti

– ker pomaga pri krvavitvah dlesni

– ker vpliva na dobro proizvodnjo hormonov

– ker vpliva na preprečevanje stresa

Kivi vsebuje veliko vitamina C.

Z zaužitjem enega kivija na dan boste naredili veliko za svoje zdravje. V kolikor vam sam sadež ne gre v slast, si seveda lahko pripravite vitaminski napitek. Sadež preprosto zmiksate s paličnim mešalnikom, gosti zmesi dodate žlico medu ter sadež po vašem okusu – denimo banano ali sok pomaranče.

Foto: Pixabay.com

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice