Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Ali je kraljevski zajtrk morda najbolj shujševalni obrok dneva?

Objavljeno

V redu

Glede na nove raziskave je treba dati prednost kraljevskim zajtrkom pred velikimi obroki za večerjo.

Z majhno raziskavo je mogoče ugotoviti, da tak način prehranjevanja preprečuje previsoko raven krvnega sladkorja.

“To priporočilo se lahko uporablja pri zdravih ljudeh za preprečevanje presnovnih bolezni, kot je sladkorna bolezen, pa tudi pri bolnikih s prekomerno telesno težo in debelostjo,” je povedala vodja študije Juliane Richter z Univerze v Lubecku Center za možgane, vedenje in presnovo v Nemčiji.


Kako bi zajtrk lahko izboljšal vašo težo in raven sladkorja v krvi?

Richter je dejala, da razlog še ni jasen in da je potrebno več študijev. Vendar se zdi, da prebava in metabolizem sledita notranji uri telesa, je dejala.

Drugi razlog je lahko, da če prej ne jeste dovolj, boste čez dan bolj lačni, je dejala Richter. To bi lahko pripeljalo do prenajedanja ali uživanja napačnih vrst hrane pozneje. Opozorila je tudi, da zjutraj pokurimo več kalorij, zato je smiselno jesti več, ko je kurjenje kalorij na vrhuncu.

Niso pa vsi prepričani, da je velik zajtrk obvezen.

Samantha Heller, dietetikinja z NYU Langone Health v New Yorku, je pregledala ugotovitve in poudarila, da gre za majhno raziskavo – s samo 16 prostovoljci – in bila je kratka. Povedala je, da te ugotovitve morda ne bodo splošne pri drugih skupinah ljudi.

Pojasnila je, da so druge študije o zajtrku imele različne rezultate.

“To bi lahko rekli, da je uživanje lažje večerje in zapiranje kuhinje po večerji dober praktični nasvet za mnoge od nas,” je dodala.

Ugotovitve študije so bile objavljene na spletu v Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism,

Zanimivosti

Šok: Tudi ta znana Slovenka se ločuje

Objavljeno

V redu

Avtor

Po šestih letih ljubezenske pravljice se je njen zakon razblinil …

Kot poročajo številni domači mediji, naj bi se ločevala tudi znana spletna vplivnica, televizijska voditeljica, nekoč priljubljenega šova Big Brother, pa tudi zadnja voditeljica Planetove oddaje Wow, Manja Stević.

» … revija Lady poroča, da naj bi se Manja ločevala od poslovneža Daliborja Stevića, s katerim sta nekaj časa živela v Beogradu in imata dvojčka, dečka. Filipa in Viktorja. Manja naj bi se že izselila iz njunega stanovanja in je menda že v ločitvenem postopku. poroča portal Svet24.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ste vedeli, da Blaž Švab vozi takšnega lepotca?

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni član skupine Modrijan se je pohvalil s takšnim jeklenim konjičkom.

Priljubljeni slovenski pevec, član skupine Modrijani in televizijski voditelj Blaž Švab, je tokrat svoje spletne sledilce razveselil s fotografijo, s katero je pokazal, s kakšnim lepotcem se vozi. Znano je, da priljubljeni glasbenik prisega na avtomobile znamke Volkswagen, z avtom se pripelje tudi na nastope, ki jih izvaja po vsej Sloveniji. Člani priljubljene skupine največkrat na nastop pridejo vsak s svojim avtom.

» … saj fantje prihajajo iz različnih koncev Slovenije, kar je tudi razlog, da jim je lažja in ljubša individualna vožnja, medtem ko se na bolj oddaljene lokacije odpravijo z dvema voziloma,« so pred časom o tem pisali tudi na portalu njena.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Šok: Znana Slovenka žrtev napada, ker je povedala resnico

Objavljeno

V redu

Avtor

Ker je razkrila, kakšno je dejansko stanje, je bila deležna takšnega napada.

Priljubljena slovenska vplivnica Vita Starman, ki je preko Instagrama znana tudi pod računom mama kuha, je bila skupaj s svojo prijateljico, prav tako spletno vplivnico Matejo Hojnik, znano tudi pod imenom ljubki dom, skupaj z družinama na tedenskem oddihu v kampu Miran na Hrvaškem. Kot smo že pisali, sta za mastno plačilo dobili dotrajani mobilni hiški sredi gradbišča, a kljub temu dopust preživeli nasmejani in polni vragolij.

Seveda pa njun način ni všeč vsem, kot je pojasnila Starman, se je našel nekdo, ki ji je za dobro jutro napisal, da ju je lahko sram, ker sta tako skritizirali kamp, kjer so bili nastanjeni. A je hitro pojasnila, da na njenem profilu ni olepšav, ni nečesa, česar ni. »Hočem izpostavit to, da pri meni ne boste videli nekega šejmanja, oziroma pljuvanja, raje tega ne bom pokazala. Ker pa smo bili tam en teden, pa je bilo težko, da vam ne pokažem, kje smo,« je povedala.

Kot je med drugim še dejala, se zaveda, da bi lahko s prijateljico zaigrali popoln dopust, a tega pač nista storili. Sta pa pokazali, da se lahko tudi v situacijah, ko ne gre vse po načrtih, nasmejimo do ušes in si naredimo lep in zabaven dan.

Instagram zgodba

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals