Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Ali je kraljevski zajtrk morda najbolj shujševalni obrok dneva?

Objavljeno

V redu

Glede na nove raziskave je treba dati prednost kraljevskim zajtrkom pred velikimi obroki za večerjo.

Z majhno raziskavo je mogoče ugotoviti, da tak način prehranjevanja preprečuje previsoko raven krvnega sladkorja.

“To priporočilo se lahko uporablja pri zdravih ljudeh za preprečevanje presnovnih bolezni, kot je sladkorna bolezen, pa tudi pri bolnikih s prekomerno telesno težo in debelostjo,” je povedala vodja študije Juliane Richter z Univerze v Lubecku Center za možgane, vedenje in presnovo v Nemčiji.


Kako bi zajtrk lahko izboljšal vašo težo in raven sladkorja v krvi?

Richter je dejala, da razlog še ni jasen in da je potrebno več študijev. Vendar se zdi, da prebava in metabolizem sledita notranji uri telesa, je dejala.

Drugi razlog je lahko, da če prej ne jeste dovolj, boste čez dan bolj lačni, je dejala Richter. To bi lahko pripeljalo do prenajedanja ali uživanja napačnih vrst hrane pozneje. Opozorila je tudi, da zjutraj pokurimo več kalorij, zato je smiselno jesti več, ko je kurjenje kalorij na vrhuncu.

Niso pa vsi prepričani, da je velik zajtrk obvezen.

Samantha Heller, dietetikinja z NYU Langone Health v New Yorku, je pregledala ugotovitve in poudarila, da gre za majhno raziskavo – s samo 16 prostovoljci – in bila je kratka. Povedala je, da te ugotovitve morda ne bodo splošne pri drugih skupinah ljudi.

Pojasnila je, da so druge študije o zajtrku imele različne rezultate.

“To bi lahko rekli, da je uživanje lažje večerje in zapiranje kuhinje po večerji dober praktični nasvet za mnoge od nas,” je dodala.

Ugotovitve študije so bile objavljene na spletu v Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism,

Zanimivosti

Popolna preobrazba telesa: Ta slovenski pevec je močno shujšal in vse pustil odprtih ust

Objavljeno

V redu

Avtor

Saj ne boste verjeli, da je to res on. Bi ga sploh prepoznali?

Priljubljeni slovenski operni pevec Žiga Lakner, ki smo ga spoznali v šovu Slovenija ima talent, je pokazal, kako nora preobrazba mu je uspela. Shujšal je namreč za kar 40 kilogramov.

Kako je bil videti nekoč in kako je videti sedaj po popolni preobrazbi je pokazal z objavo, ki jo je dodal na družbeno omrežje Instagram. S prvo fotografijo je pokazal, kako je bil videti nekoč, z drugo pa, kako je videti sedaj.

»Velikokrat dobim vprašanje “Žiga, kako ti je to uspelo?”…
‼️Ja, enostavno ni bilo. Bi si pa želel takrat, ko sem začel, da bi si prebral še več nasvetov za hujšanje.
Sam sem mnenja, da mi je uspelo zato, ker sem si postavil več manjših ciljev, ker je do 100% cilja tako dolga pot, da resnično prej obupaš. Jaz sem si zadal več manjših ciljev, najprej, da izgubim 10kg, potem 15kg itd…
je pripisal poleg in razkril, da si je dal več manjših ciljev in tudi zato misli, da mu je uspelo. Ni si namreč takoj zastavil cilja, da mora izgubiti 40 kilogramov, ki jih na koncu uspešno je.

»Ja, tudi polno ljudi se mi je smejalo, ko sem začel, češ, da se samo nekaj pretvarjam. Pa kaj pol?
Veste, zdaj je fajn, ko se jim jaz lahko smejim. Saj veste kako pravijo? Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje
je še zapisal.

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Tanja Žagar objavila posnetek, s katerim je zaradi obtoževanj takoj pojasnila vse to

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljena pevka je sklenila, da takoj pove to, preden se usuje plaz ogorčenih besed.

Priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar je svoje spletne prijatelje razveselila s posnetki, ki jih je dodala v Instagram zgodbo.

»Dobro jutro, družba. Grem v Zagreb, a grem najprej do Celja, kjer si bom izbrala oblekico,« je nasmejana povedala pevka med vožnjo v avtu.

»Zvečer ima veliki koncert klapa Šufit, praznujejo 30 obletnico delovanja, pa sem tudi jaz gostja, tako da bo to en prav lep večer,« je še pojasnila.

Takoj v naslednji zgodbi pa je svoje oboževalce pomirila: »Pa še to, preden bodo letele kakšne pripombe. Ne vozim jaz. Nikoli ne bi snemala zgodbe, da vozim avto. Se ne more zgoditi. Tako da, vse je kul!«

Instagram zgodba

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

‘Počilo’ med dvema znanima slovenskima voditeljema: Takole sta javno obračunala

Objavljeno

V redu

Avtor

Ni mu ostala dolžna in mu je zapisala, kar mu gre …

Dva znana slovenska televizijska voditelja sta se zapletla v javno obračunavanje. Kot poročajo slovenske novice, gre za Slavka Bobovnika in Valentino Plaskan.

Za kaj se gre?

Zaradi promocijskih spotov so se novinarji na nacionalni televiziji ponovno postavili na dva bregova. Znani televizijski obrazi v spotu vabijo športne navdušence v Planico, med njimi pa v spotu ni Saša Kranjca, Igorja E. Berganta in Seku M. Conde. V Planico vabita novinarja Luka Svetina in Valentina Plaskan in zaradi tega je prišlo do spora.

Na Twitterju se je na to temo oglasil tudi nekdanji voditelj Slavko Bobovnik, ki je direktorja televizije spraševal, zakaj sta ta dva novinarja po njegovem bolj primerna za promocijsko spot od naštetih treh imen zgoraj, češ, saj sta vendar novinca.

Odgovor na vprašanje je prejel od Plaskanove, ta mu je pojasnila: »Z vsem spoštovanjem, tudi g. Bobovnik je bil »novinec« na komercialni televiziji, a je njegovo vodenje oddaje Milijonar pospremila obširna promocijska akcija. Čeprav drugi, ki s(m)o bili tam že dlje časa, tega nismo bili deležni, o tem nismo pisali pamfletov.«

Foto: RTV

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals