Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Ali je kraljevski zajtrk morda najbolj shujševalni obrok dneva?

Objavljeno

V redu

Glede na nove raziskave je treba dati prednost kraljevskim zajtrkom pred velikimi obroki za večerjo.

Z majhno raziskavo je mogoče ugotoviti, da tak način prehranjevanja preprečuje previsoko raven krvnega sladkorja.

“To priporočilo se lahko uporablja pri zdravih ljudeh za preprečevanje presnovnih bolezni, kot je sladkorna bolezen, pa tudi pri bolnikih s prekomerno telesno težo in debelostjo,” je povedala vodja študije Juliane Richter z Univerze v Lubecku Center za možgane, vedenje in presnovo v Nemčiji.


Kako bi zajtrk lahko izboljšal vašo težo in raven sladkorja v krvi?

Richter je dejala, da razlog še ni jasen in da je potrebno več študijev. Vendar se zdi, da prebava in metabolizem sledita notranji uri telesa, je dejala.

Drugi razlog je lahko, da če prej ne jeste dovolj, boste čez dan bolj lačni, je dejala Richter. To bi lahko pripeljalo do prenajedanja ali uživanja napačnih vrst hrane pozneje. Opozorila je tudi, da zjutraj pokurimo več kalorij, zato je smiselno jesti več, ko je kurjenje kalorij na vrhuncu.

Niso pa vsi prepričani, da je velik zajtrk obvezen.

Samantha Heller, dietetikinja z NYU Langone Health v New Yorku, je pregledala ugotovitve in poudarila, da gre za majhno raziskavo – s samo 16 prostovoljci – in bila je kratka. Povedala je, da te ugotovitve morda ne bodo splošne pri drugih skupinah ljudi.

Pojasnila je, da so druge študije o zajtrku imele različne rezultate.

“To bi lahko rekli, da je uživanje lažje večerje in zapiranje kuhinje po večerji dober praktični nasvet za mnoge od nas,” je dodala.

Ugotovitve študije so bile objavljene na spletu v Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism,

Zanimivosti

To si želi Tanja Žagar. Bi vi tudi?

Objavljeno

V redu

Avtor

Je tudi vam njena želja blizu? Mi priznamo, da ji kimamo! In dodajamo, da je videti čudovito.

Priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar se je včeraj oglasila preko družbenih omrežij in svojim oboževalcem pokazala, kako je preživljala sončno nedeljo. Privoščila si je izlet do morja in objavila fotografijo, na kateri je nasmejana. Tanja, ki je sedaj mamica dveh malih sončkov, sina Karla in hčere Marine, neizmerno uživa.

»Morska jesen je nekaj prečudovitega! Bi se šla kar malo namočit,« pa je pripisala zraven fotografije, s katero je razveselila svoje spletne prijatelje in seveda požela veliko število všečkov in lepih komentarjev.

Mi ji kimamo. Pa vi?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Končno se je oglasila Saša Lendero. To iskreno sporoča o svoji nenavadni bolezni …

Objavljeno

V redu

Avtor

Delila je iskren zapis in pojasnila, da bolezen traja že več tednov …

Pred časom so mediji pisali o tem, da naj bi slovenska pevka Saša Lendero hudo zbolela. Njena bolezen pa očitno še vedno traja, pevka se le redko oglasi preko družbenega omrežja in zato jo je njen mož, Miha Hercog prosil, naj pomiri svoje sledilce in oboževalce.

Tako je Saša danes zapisala: “Prosim, objavi nekaj na svoj Fb, saj mi ljudje ves čas množično, zaskrbljeno pišejo in me sprašujejo, kako je s tvojim zdravjem!” mi je pravkar rekel mož.”

Zato, najprej in predvsem najlepša HVALA vsem, ki ste mi v preteklih dnevih in tednih pošiljali lepe misli in dobre želje, domače recepte, protokole in srčne nasvete! Še vedno ne vem, kaj točno me je “zadelo”… Vsi testi, vključno z nedavnim so bili negativni, krvni izvid kaže na virusni infekt, vleče se za ponoret, ni pa nikoli bilo občutka, da me ogroža. V preteklosti so me že dosti bolj bolela pljuča, bila sem dosti bolj zamašena in tudi glavobol je bil že marsikdaj hujši. Ampak… res ni tako izrazito slabo počutje še nikoli vztrajalo tako zelo dolgo… Povsem jasno mi je naprimer, da se še dooolgo ne bom lotila pomivanja kuhinjskih omaric, hehe Ne gre!

Vse lepo vam želim in se vam še enkrat iz vsega srca zahvaljujem za vašo podporo in skrb! Ogreli sta mi srce!!!!

Objem!

Tako kot mnogi, ji tudi mi želimo, da hitro okreva!

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Tako je videti partnerica Lada Bizovičarja po drugem porodu. Vau, mi smo navdušeni!

Objavljeno

V redu

Avtor

Poglejte si fotografije, tudi vi boste presenečeni nad njeno postavo.

Še nedolgo nazaj je drugo hčerko rodila spletna vplivnica Anela Šabanagić, srčna izbranka Lada Bizovičarja, ki trenutno kot žirant navdušuje v šovu Slovenija ima talent. Sedaj pa je svoje oboževalce razveselila s fotografijami, s katerimi je pokazala, kako popolno postavo ima tudi po drugem porodu.

Se strinjate z nami, da se Aneli prav nikjer ne pozna, da je že drugič mamica? Čudovita je, mar ne?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO

sidereals