Hitra večerja, pripravljena v 30 minutah od začetka do konca!

Vse, kar potrebujete, je nekaj piščančjih stegen brez kosti (piščančje prsi bodo tudi tukaj v redu). Dobro jih kuhajte, dokler ne bodo popolnoma kuhani. Od tam boste uporabili vso ponev z nekaj moke, piščančje zaloge, limoninega soka in svežega kopra, da ustvarite najbolj kremasto kašo doslej.

SESTAVINE:

1/2 kilograma piščančja stegna brez kosti
sol in sveže mlet črni poper po okusu
1/2 žlice namenske moke, razdeljeno
1 žlica kanolinega olja
1 žlica nesoljenega masla
1 skodelica piščančje zaloge
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
2 žlici nasekljanega svežega kopra

NAVODILA:
Piščanca začinite z 1 čajno žličko soli in 1/2 čajne žličke popra. Meso pripravite, tako da v 4 žlice moke do enakomernega premaza.

Na srednji ponvi segrejte olje in maslo.
Delo po stopnjah dodajte piščanca v ponev v enem sloju in kuhajte do zlato rjave barve in kuhajte, pri čemer dosežete notranjo temperaturo 165 stopinj C, približno 4-5 minut na stran; nato zamenjate. Zmanjšajte toploto na srednje nizko.
Vmešajte preostalih 1 1/2 žlice moke, dokler rahlo ne porjavi, približno 1 minuto.
Postopoma stepite piščančje zaloge in limonin sok. Segrejemo; zmanjšamo vročino in kuhamo, občasno mešamo, dokler se ne zmanjša in rahlo zgosti, približno 3 minute. Vmešajte koper; po okusu začinimo s soljo in poprom. Piščanca vrnite v ponev.

Postrezite takoj in dober tek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com