Domov Glasba Lombardo – A greva plesat?

Lombardo – A greva plesat?

Zasedba po izidu prvega singla in videospota ‘Pokrita z zvezdami’, ki je lansko jesen zavzel slovenske radijske postaje, ne miruje in v teh dneh, ko vsi pogrešamo zabavo, spet pošilja vabilo, tokrat na pomladni ples, v živahnih disko ritmih. Izkušeni glasbeniki iz skupine Lombardo obljubljajo še več presenečenj, tudi tistih koncertnih, takoj, ko bo čas za to. Do takrat pa ne zamudite njihovega Koncerta s kavča – javili se bodo to sredo, 13. maja ob 21. uri. Koncert spremljate na spletni strani 24ur.com, na FB kanalu koncerti s kavča ter v živo na Radio Kranj ter Radio Triglav! Videospot za pripadajoči singel se že pripravlja, izšel bo naslednji teden.

Do takrat pa – ‘A greva plesat?’

Lombardo je skupina prijateljev, izkušenih glasbenikov, ki delajo družbo prepoznavnemu vokalu, Nejcu Lombardu.  David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni), Sašo Kronegger (tolkala) poleg koncertov napovedujejo tudi album svežih, avtorskih pesmi, ki bo izšel v naslednjih mesecih.

Nad ustvarjalnim procesom skupine Lombardo ima roko eden najboljših slovenskih producentov Dejan Radičević, ki je med drugim producent Siddharte, Neishe, Jinxov, Mi2, Nine Pušlar itd., pri snemanju materiala pa kreativno in izvedbeno sodelujejo tudi Jani Hace, Tomaž Okroglič Rous (Siddharta), Neisha in Jure Matoz. 

FOTO: TINE KUŠAR

Nejc Lombardopevec skupine, je v letu 2016 navdušil s številnimi preobrazbami v oddaji Znan obraz ima svoj glas, le leto prej pa je sodeloval v televizijskem šovu Slovenija ima talent, kjer se je prebil do finalne oddaje. V Oddaji Znan obraz ima svoj glas se je Nejc prelevil v Jona Bon Jovija, v atraktivno pevko Moloko ter v Samuela Lucasa.
Nejc se je sicer že leta 2008 zavihtel na sam vrh slovenskih glasbenih lestvic s skladbo Zavrtela sva svet, vendar mu je bilo kot solistu dolgčas. Zato je okoli sebe zbral najboljše prijatelje, glasbenike, ki so delovali v priznanih glasbenih zasedbah (Flirt, Flirrt, RattleSnake, 3Čelos…)