Tereza Kesovija in Let 3 združeni vsak iz svojega zavetja so zapeli: “Sam u vodi”

<div id="midasWidget__r92"></div>

Hrvaški rokerji zaključujejo Best Of album, najavili pa so še več nenavadnih sodelovanj.

Na prvi pogled nezdružljivi, Let 3 in Tereza Kesovija, so začetek leta 2020 obeležili z veličastnim sodelovanjem v pesmi Sam u vodi’, ki je po dolgih 31. letih od objave na albumu skupine Let 3, ‘Two dogs fuckin’,  dobila novo priredbo, tokrat ojačano z edinstvenim glasom dive Tereze Kesovija, ki je dala pesmi popolnoma novo dimenzijo.

O epskem sodelovanju so pisali števini publicisti, med njimi priznani Miljenko Jergović, ki je zapisal: “Bog je pesem ‘Sam u vodi’ ustvaril le zato, da jo enkrat zapoje Tereza Kesovija”.

V skladbi Tereza nežno poje, pa tudi včasih “nečloveško kriči”…. Poleg Prlje je tega sposobna samo Tereza!” – je ob izidu izjavil Mrle, protagonist skupine Let 3.

Nedavno pa so Let 3 in Tereza Kesovija za namen hrvaške medijske prireditve ‘Večernjakova ruža’, ki je letošnje letošnje prvič potekala virtualno in jo je predvajala HRT, posneli odličen video, ki si ga oglejte na spodnjem linku:

V skladbi Tereza nežno poje, pa tudi včasih nečloveško kriči…. Poleg Prlje je tega sposobna samo Tereza!” – je ob izidu izjavil Mrle, protagonist skupine Let 3.

Let 3 obljubljajo še več nenavadnih sodelovanj, vsa sodelovanja  bodo objavljena na albumu Best Of, med njimi s skupino TBF, mehiškimi mariachi El Combo, z Vucom ter seveda s Terezo Kesovija. Namignili pa so tudi, da so med sodelovanji tudi slovenski glasbeniki. Album je trenutno v zadnji studijski fazi.

Foto: Matej Grgić

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice