Torta Nutella – Recept

SESTAVINE:

Testo:

  • 18 dag moke
  • 6 jajc
  • 12 dag sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 4-5 žlic Nutelle

Nadev:

  • Nutella (5 žlic)
  • 0,5 l sladke smetane

Preliv:

  • 5 žlic sladkorja
  • 2 dcl vode

POSTOPEK

Najprej ločimo jajca, torej rumenjake ločimo od beljakov. Sladkor razdelimo na pol – eno polovico ga penasto vmešamo z rumenjaki. Drugo polovico sladkorja pa stolčemo v trd sneg skupaj z beljaki.
V rumenjake nato dodamo 1/3 snega ter dodamo Nutello, dodamo še 1/3 snega ter počasi presejmo moko, ki smo jo zmešali skupaj s pecilnim praškom. Dodamo še preostali sneg. Vse skupaj narahlo premešamo.

  • Pečemo pri 180 stopinjah Celzija okrog 30 minut.
  • Ko je torta pečena, počakamo da se ohladi. Ohlajeno torto nato narežemo na 3 plasti.
  • Stolčeno stepeno smetano stolčemo ter dodamo Nutello.
  • V lončku zavremo vodo in ji dodamo sladkor. Vodo nato ohladimo ter z njo navlažimo vsako plast torte posebej.
  • Vsako plast torte posebej namažemo z 1/3 kreme. Preostala zadnja tretjina kreme naj vam ostane za premaz torte po vrhu.

OPOMBE

Uporabite pravo Nutello (okus ne bo pravi, če uporabite druge različice namaza).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com