Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Nadomestki vitamina D za novorojenčke

Objavljeno

V redu

Vitamin D je pomemben za pravilno rast. Toda ali ste vedeli, da vsi dojeni dojenčki potrebujejo dodatek vitamina D? Zakaj je temu tako in kateri dodatek izbrati?

Vitamin D je nujen za rast in razvoj vašega novorojenčka. Ima pomembno vlogo pri zdravju kosti in zob. Pomanjkanje vitamina D lahko privede do zdravstvenih težav, ki ovirajo rast kosti. Jemanje vitamina D je pomembno v vsaki starosti, saj pomaga na začetku zgraditi pravo kostno strukturo in jo v odrasli dobi ohranjati v dobrem stanju.

Ljudje dobivamo vitamin D iz različnih virov: sonca, različne hrane in dodatkov vitamina D. Sonce veliko prispeva k tvorbi vitamina D, sam postopek pridobivanja pa je povezan s kožo. Pomembno je, da svojega otroka zaščitite pred sončnimi žarki, kar posledično preprečuje tvorbo vitamina D. Številna hrana je bogata z vitaminom D ali je obogatena, vključno z mlekom. Nadomestki vitamina D so tudi pomemben vir za zagotovitev, da vaš dojenček dobi dovolj tega vitamina.

Kdaj naj uporabljamo dodatke?

Materino mleko je idealna hrana za novorojenčke. Vendar raven vitamina D v materinem mleku ne zadostuje za zadovoljevanje vseh potreb vašega dojenčka. Zato priporočamo, da dojenčku daste dodatek vitamina, ki ga je potrebno dajati, dokler ne boste z redno prehrano lahko zadovoljili otrokovih dodatnih potreb po vitaminu D.

Vzemite si čas, da natančno preberete etiketo izdelka, ki ga kupujete. Dobro preverite koncentracijo izdelka in priporočila proizvajalca. Če je treba odmerek dati v kapljicah, uporabite samo pipeto, ki je priložena izdelku. Vedno prosite svojega farmacevta za nasvet, da vam pomaga. Dobro počutje vašega novorojenčka je vaša glavna prednostna naloga. Ustrezen vnos vitamina D je bistvenega pomena za zdravo rast vašega otroka, vključno z razvojem kosti. Za podrobnejše informacije o vlogi vitamina D in dodatkov se obrnite na zdravnika ali farmacevta, kar vam nedvomno v veliko pomoč.

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Glasbeni svet žaluje, umrla je znana pevka, ki smo jo poznali vsi

Objavljeno

V redu

Avtor

Umrla je svetovno znana pevka, katere pesmi smo poznali in prepevali vsi.

Bila je dobitnica grammyja in oskarja, pevka Irene Cara se je poslovila v 64. letu starosti. Svet jo pozna po naslovni pesmi filma Flashdance, za katerega je posnela pesem What a Feeling.

Novico o njeni smrti je pred nekaj dnevi preko družbenih omrežij sporočila njena predstavnica za stike z javnostjo. Ta je dejala: »Umrla je na svojem domu v Floridi, vzrok smrti je za zdaj še neznan.«

Pevka je postala slavna, ko je dobila vlogo v filmu Fame, leta 1980, zanj je posnela tudi istoimensko pesem in tudi balado. Za vlogo, ki jo je odigrala, je bila nominirana za zlati globus, skladba pa ji je prinesla dve nominaciji za grammyja.

Tri leta pozneje je dobila oskarja za najbolj izvirno filmsko skladbo Flashdance in grammyja za najboljšo pop izvajalko.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Modrijani poskrbeli za presenečenje, ki ga nihče ni pričakoval

Objavljeno

V redu

Avtor

Že veste, kaj so storili? Tudi vas bo to zelo presenetilo.

Priljubljena slovenska glasbena skupina Modrijani je svoje moči združila s skupino Booom, ki postaja vse bolj priljubljena. Skupaj so predstavili novo pesem Spomin, ki je takoj navdušila številne.

Pod avtorje besedila se je poleg članov skupine Booom (Patrik Mrak, Matevž Derenda, Luka Cvetičanin) podpisal tudi legendarni Jan Plestenjak.

Tako Modrijani kot tudi skupina Booom so novico o skupni pesmi že delili na Instagramu, naleteli pa na zelo pozitiven odziv.

»Bravo, fantje, pesem je čudovita,« se je glasil eden izmed komentarjev.

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Vau, hči znane pevke razkrila svoj talent in osupnila

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste vedeli, da ima ta znana slovenska pevka tako nadarjeno hči?

Da je pevka Natalija Kolšek zelo ponosna na svoje tri otroke, to večkrat poudari.  V zakonu so se ji rodili trije, sin Anej, ter hčeri Aisha Naja ter Anisa. Starejša, Aisha Naja pa je očitno po materi podedovala pevski talent, saj ima zares izjemen glas. To je pokazala v kratkem napovedniku, s katerim sta skupaj z materjo napovedali pesem, ki prihaja.

»Z največjim veseljem, skupaj s hčerko Aisho Najo, pošiljava med vas Pesem upanja,« sta povedali mati in hči, Aisha Naja pa je že v napovedniku dokazala, da ima zares čudovit glas.

Pesem, ki prihaja v začetku naslednjega meseca bo zagotovo naletela na zelo pozitiven odziv med poslušalci.

Foto: YouTube

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals