Connect with us

Zanimivosti

Nadomestki vitamina D za novorojenčke

Published

on

Vitamin D je pomemben za pravilno rast. Toda ali ste vedeli, da vsi dojeni dojenčki potrebujejo dodatek vitamina D? Zakaj je temu tako in kateri dodatek izbrati?

Vitamin D je nujen za rast in razvoj vašega novorojenčka. Ima pomembno vlogo pri zdravju kosti in zob. Pomanjkanje vitamina D lahko privede do zdravstvenih težav, ki ovirajo rast kosti. Jemanje vitamina D je pomembno v vsaki starosti, saj pomaga na začetku zgraditi pravo kostno strukturo in jo v odrasli dobi ohranjati v dobrem stanju.

Ljudje dobivamo vitamin D iz različnih virov: sonca, različne hrane in dodatkov vitamina D. Sonce veliko prispeva k tvorbi vitamina D, sam postopek pridobivanja pa je povezan s kožo. Pomembno je, da svojega otroka zaščitite pred sončnimi žarki, kar posledično preprečuje tvorbo vitamina D. Številna hrana je bogata z vitaminom D ali je obogatena, vključno z mlekom. Nadomestki vitamina D so tudi pomemben vir za zagotovitev, da vaš dojenček dobi dovolj tega vitamina.

Kdaj naj uporabljamo dodatke?

Materino mleko je idealna hrana za novorojenčke. Vendar raven vitamina D v materinem mleku ne zadostuje za zadovoljevanje vseh potreb vašega dojenčka. Zato priporočamo, da dojenčku daste dodatek vitamina, ki ga je potrebno dajati, dokler ne boste z redno prehrano lahko zadovoljili otrokovih dodatnih potreb po vitaminu D.

Vzemite si čas, da natančno preberete etiketo izdelka, ki ga kupujete. Dobro preverite koncentracijo izdelka in priporočila proizvajalca. Če je treba odmerek dati v kapljicah, uporabite samo pipeto, ki je priložena izdelku. Vedno prosite svojega farmacevta za nasvet, da vam pomaga. Dobro počutje vašega novorojenčka je vaša glavna prednostna naloga. Ustrezen vnos vitamina D je bistvenega pomena za zdravo rast vašega otroka, vključno z razvojem kosti. Za podrobnejše informacije o vlogi vitamina D in dodatkov se obrnite na zdravnika ali farmacevta, kar vam nedvomno v veliko pomoč.

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Znana slovenska igralka s takšno korenito preobrazbo vse pustila brez besed

Published

on

Odločila se je za veliko spremembo videza in to tudi pokazala.

Priljubljena slovenska igralka Tina Gorenjak je s svojimi spletnimi oboževalci delila nekaj fotografij, na katerih pa je popolnoma drugačna.

50-letna igralka je sklenila, da se poslovi od svojih dolgih las in po mnogih letih spremeni frizuro.

»Malo spremembe,« je pripisala poleg fotografij, s katerimi je pokazala, kako je videti sedaj. Igralka je videti več kot odlično, svoja leta zelo dobro skriva!

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Znana Slovenka v objemu žalosti: Usoda ji je vzela dve ljubi osebi

Published

on

Znana Slovenka je z javnostjo delila žalostno novico. Izgubila je dve, njej zelo ljubi osebi …

Nekdanja televizijska voditeljica, danes pa uspešna podjetnica in avtorica knjig, Alenka Kesar, je s svojimi spletnimi prijatelji delila žalostno novico. Razkrila je namreč, da je pred nekaj leti izgubila svojo mamo in tudi svojo prijateljico.

»Moji čudoviti mami, ki je umrla na današnji dan pred 5. leti.

In moji čudoviti prijateljici Špeli, ki je umrla na današnji dan pred 8. leti.

Pogrešam vaju vsak dan je zapisala poleg objave.

Številni njeni prijatelji so ji poslali tolažilni emotikon, zapisali nekaj lepih besed …

Foto: pexels.com

Continue Reading

Zanimivosti

Ojoj, ste slišali, kakšen spodrsljaj se je zgodil Jani Morelj?

Published

on

Priljubljena televizijska voditeljica je priznala, da je bil to njen največji spodrsljaj …

Priljubljena radijska napovedovalka in televizijska voditeljica vremena na POP TV Jana Morelj, je v posnetku na družbenih omrežjih razkrila, katerega spodrsljaja, ki se ji je zgodil pred kamerami, se najbolj spominja.

»Odkar delam na Popu sem si jaz osebno najbolj zapomnila, pa imam občutek, da tudi vi vsi gledalci, moj mali spodrsljaj,« je pričela in dodala, da je nekoč z nekoliko drugačnimi besedami napovedala vreme.

»Nekoč mi je med vodenjem vremenske napovedi ušel seks do nižin. Skratka, od tistega dneva dalje mislim, da je Višnja Gora pridobila na prepoznavnosti in vsi se zabavamo, ko pade sneg,« je smeje priznala Moreljeva.

Foto: POP TV

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals