Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Nadomestki vitamina D za novorojenčke

Objavljeno

V redu

Vitamin D je pomemben za pravilno rast. Toda ali ste vedeli, da vsi dojeni dojenčki potrebujejo dodatek vitamina D? Zakaj je temu tako in kateri dodatek izbrati?

Vitamin D je nujen za rast in razvoj vašega novorojenčka. Ima pomembno vlogo pri zdravju kosti in zob. Pomanjkanje vitamina D lahko privede do zdravstvenih težav, ki ovirajo rast kosti. Jemanje vitamina D je pomembno v vsaki starosti, saj pomaga na začetku zgraditi pravo kostno strukturo in jo v odrasli dobi ohranjati v dobrem stanju.

Ljudje dobivamo vitamin D iz različnih virov: sonca, različne hrane in dodatkov vitamina D. Sonce veliko prispeva k tvorbi vitamina D, sam postopek pridobivanja pa je povezan s kožo. Pomembno je, da svojega otroka zaščitite pred sončnimi žarki, kar posledično preprečuje tvorbo vitamina D. Številna hrana je bogata z vitaminom D ali je obogatena, vključno z mlekom. Nadomestki vitamina D so tudi pomemben vir za zagotovitev, da vaš dojenček dobi dovolj tega vitamina.

Kdaj naj uporabljamo dodatke?

Materino mleko je idealna hrana za novorojenčke. Vendar raven vitamina D v materinem mleku ne zadostuje za zadovoljevanje vseh potreb vašega dojenčka. Zato priporočamo, da dojenčku daste dodatek vitamina, ki ga je potrebno dajati, dokler ne boste z redno prehrano lahko zadovoljili otrokovih dodatnih potreb po vitaminu D.

Vzemite si čas, da natančno preberete etiketo izdelka, ki ga kupujete. Dobro preverite koncentracijo izdelka in priporočila proizvajalca. Če je treba odmerek dati v kapljicah, uporabite samo pipeto, ki je priložena izdelku. Vedno prosite svojega farmacevta za nasvet, da vam pomaga. Dobro počutje vašega novorojenčka je vaša glavna prednostna naloga. Ustrezen vnos vitamina D je bistvenega pomena za zdravo rast vašega otroka, vključno z razvojem kosti. Za podrobnejše informacije o vlogi vitamina D in dodatkov se obrnite na zdravnika ali farmacevta, kar vam nedvomno v veliko pomoč.

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Igralski svet zavit v črno, umrla je še ena legenda

Objavljeno

V redu

Avtor

Poslovila se je še ena svetovno znana igralka …

Igralka, ki je znana po mnogih vlogah tako v filmih kot serijah, je umrla. O njeni smrti je javnost obvestila njena družina. 54-letna Anne Heche je bila teden dni v komi, potem ko je doživela hudo prometno nesrečo. Že včeraj so javnost obvestili, da igralka ne bo preživela, danes pa mediji pišejo o tem, da so jo odklopili z aparatov, ki so jo ohranjali pri življenju.

Igralki so v slovo nekaj besed zapisali tudi številni znani obrazi, med njimi Ellen DeGeneres, ki je bila z Anne tri leta v ljubezenskem razmerju.

»“To je žalosten dan. Anninima otrokoma, družini in prijateljem pošiljam vso svojo ljubezen,« je tvitnila.

Anne Heche je najbolj znana po vlogah v filmih Six Days, Seven NightsDonnie Brasco in eni od priredb filma Psiho. Leta 1991 je prejela tudi nagrado emmy za vlogo v dramski seriji Another World.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Bo Luka Dončič postal očka? To je razkrito sedaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Resnica je končno prišla na dan, fotografija pa vas bo navdušila.

Mnogi slovenski mediji so še pred nekaj tedni ugibali, ali je morda Anamaria Goltes, dolgoletna srčna izbranka košarkarja Luke Dončiča noseča. Kot poročajo Slovenske novice, naj bi do teh ugibanj prišlo zaradi fotografij, na katerih naj bi imela nekoliko zaobljen trebušček. A sedaj je je končno razkrito, da temu ni tako.

»Sedaj pa je govorice utišala z novo objavo na svoje Instagramu, kjer je pozirala s svojimi kužki, ki imajo mimogrede tudi svoj profil z več kot trideset tisoč sledilci. Na fotografiji je videti v formi kot še nikoli, o nosečnosti pa ni ne duha ne sluha,« namreč poroča omenjeni portal.

Zadnjo objavo Anamarije si lahko pogledate spodaj. Navdušeni boste.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Tragično: Svetovno znana igralka umira. To je razlog …

Objavljeno

V redu

Avtor

Njena družina je za javnost povedala to …

Vsi smo brali strašno novico, da je v začetku tedna znana ameriška igralka Anne Heche doživela hudo prometno nesrečo, trčila je v dvonadstropno hišo, njen avto je zagorel. Igralka je po izgubi zavesti padla v komo, sedaj pa njena družina sporoča tragično vest, da najverjetneje ne bo preživela.

53-letna mati dveh otrok je zaradi pomanjkanja kisika utrpela hudo poškodbo možganov, preliminarni izvidi pa so pokazali, da je imela v krvi sledi droge. Potrebni pa bodo še dodatni testi, ki bodo razkrili, ali so to zgolj substance, ki jih je dobila med hospitalizacijo.

Njena družina je sporočila še, da bodo njene organe, če bodo primerni, darovali.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals