Connect with us

Zanimivosti

Nadomestki vitamina D za novorojenčke

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Vitamin D je pomemben za pravilno rast. Toda ali ste vedeli, da vsi dojeni dojenčki potrebujejo dodatek vitamina D? Zakaj je temu tako in kateri dodatek izbrati?

Vitamin D je nujen za rast in razvoj vašega novorojenčka. Ima pomembno vlogo pri zdravju kosti in zob. Pomanjkanje vitamina D lahko privede do zdravstvenih težav, ki ovirajo rast kosti. Jemanje vitamina D je pomembno v vsaki starosti, saj pomaga na začetku zgraditi pravo kostno strukturo in jo v odrasli dobi ohranjati v dobrem stanju.

Ljudje dobivamo vitamin D iz različnih virov: sonca, različne hrane in dodatkov vitamina D. Sonce veliko prispeva k tvorbi vitamina D, sam postopek pridobivanja pa je povezan s kožo. Pomembno je, da svojega otroka zaščitite pred sončnimi žarki, kar posledično preprečuje tvorbo vitamina D. Številna hrana je bogata z vitaminom D ali je obogatena, vključno z mlekom. Nadomestki vitamina D so tudi pomemben vir za zagotovitev, da vaš dojenček dobi dovolj tega vitamina.

Kdaj naj uporabljamo dodatke?

Materino mleko je idealna hrana za novorojenčke. Vendar raven vitamina D v materinem mleku ne zadostuje za zadovoljevanje vseh potreb vašega dojenčka. Zato priporočamo, da dojenčku daste dodatek vitamina, ki ga je potrebno dajati, dokler ne boste z redno prehrano lahko zadovoljili otrokovih dodatnih potreb po vitaminu D.

Vzemite si čas, da natančno preberete etiketo izdelka, ki ga kupujete. Dobro preverite koncentracijo izdelka in priporočila proizvajalca. Če je treba odmerek dati v kapljicah, uporabite samo pipeto, ki je priložena izdelku. Vedno prosite svojega farmacevta za nasvet, da vam pomaga. Dobro počutje vašega novorojenčka je vaša glavna prednostna naloga. Ustrezen vnos vitamina D je bistvenega pomena za zdravo rast vašega otroka, vključno z razvojem kosti. Za podrobnejše informacije o vlogi vitamina D in dodatkov se obrnite na zdravnika ali farmacevta, kar vam nedvomno v veliko pomoč.

Foto: SHUTTERSTOCK

<div id="midasWidget__r92"></div>

Zanimivosti

Jerca Legan ponovno navdušila s fotografijo in vse pustila odprtih ust

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Publicistka in igralka Jerca Legan je s takšno fotografijo vse pustila odprtih ust.

Da je neverjetno mladostna, dokazuje z zadnjimi objavami Jerca Legan, ki jih objavlja na družbenem omrežju Instagram.

»Divja v srcu, od zore do mraka! Pustolovščina z vso potrebno divjostjo je globoko duhovno hrepenenje, zapisano v dušo je zapisala poleg zadnje objave, poleg katere je dodala tudi fotografije, ki so vse pustile odprtih ust. z njimi je pokazala, kako dobro je videti.

S tem se strinjajo tudi njeni številni spletni sledilci, ki so ji zapisali, da je zelo lepa in popolna.

Foto: Facebook

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Zanimivosti

Znana slovenska televizijska voditeljica z iskrenimi besedami mnogim dala misliti

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Znana in zelo priljubljena televizijska voditeljica je s svojim zapisom mnogim dala misliti …

Znana in zelo priljubljena slovenska televizijska voditeljica Suzana Kozel je na družbeno omrežje dodala zapis, ki je mnogim dal misliti.

»Fotke so nastale med premlevanjem o mamah in ženskah v današnjem času. Zdi se, da veš čas lovimo ravnotežje med službo in družinskim življenjem, z visokimi kriteriji in nerealnimi pričakovanji pa hranimo svojo slabo vest. Z @metcernet, ki me je posedla na stol in mi “ukazala” v katero smer moram gledati med fotkanjem, sva ugotovili, da se ne znamo pohvaliti, smo pa odlične v kritiziranje in iskanju napak (pri sebi). Zadovoljstvo je očitno pred nosom, le videti ga moramo ,« je zapisala in prejela številne všečke.

Foto: Planet TV

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Zanimivosti

Totalno presenečenje: Znana slovenska skupina polni naslovnice tujih medijev

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Znana slovenska glasbena skupina zaradi tega polni naslovnice medijev po svetu …

Na nacionalnem evrovizijskem izboru Una voce per San Marino 2024 so Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, ki so združeni pod imenom Booom!, med skoraj 800 tekmovalci iz cele Evrope zasedli odlično 5. mesto. Niso zmagali, kot so upali, a jim kljub temu optimizma ne manjka.

Slovenska glasbena skupina Booom! Je bila namreč za mišjo dlako blizu tega, da bi na Evroviziji zastopali San Marino.

»Veni, vidi, vici pravijo. No, nismo zmagali, pa vendar se še vedno počutimo zmagovalce, saj nas je pot do te končne uvrstitve veliko naučila, približala nekaterim res odličnim glasbenikom in nam dala platformo, da svojo glasbo končno delimo s širšim svetom. Počaščeni smo, da smo bili del letošnjega @unavocepersanmarino, da smo bili del nečesa večjega od nas. Zadovoljni smo z našo predstavo in @wearemegara želimo vso srečo v Malmöju, zaslužili so si zmago. Dance Like This je na vseh platformah za pretakanje in zelo kmalu bo na voljo nova glasba. Čakanja na album je konec, kmalu boste vsi del naše Odisejade,« so po razglasitvi zapisali na družbenem omrežju Instagram.

Foto: Facebook

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals