Nadomestki vitamina D za novorojenčke

Vitamin D je pomemben za pravilno rast. Toda ali ste vedeli, da vsi dojeni dojenčki potrebujejo dodatek vitamina D? Zakaj je temu tako in kateri dodatek izbrati?

Vitamin D je nujen za rast in razvoj vašega novorojenčka. Ima pomembno vlogo pri zdravju kosti in zob. Pomanjkanje vitamina D lahko privede do zdravstvenih težav, ki ovirajo rast kosti. Jemanje vitamina D je pomembno v vsaki starosti, saj pomaga na začetku zgraditi pravo kostno strukturo in jo v odrasli dobi ohranjati v dobrem stanju.

Ljudje dobivamo vitamin D iz različnih virov: sonca, različne hrane in dodatkov vitamina D. Sonce veliko prispeva k tvorbi vitamina D, sam postopek pridobivanja pa je povezan s kožo. Pomembno je, da svojega otroka zaščitite pred sončnimi žarki, kar posledično preprečuje tvorbo vitamina D. Številna hrana je bogata z vitaminom D ali je obogatena, vključno z mlekom. Nadomestki vitamina D so tudi pomemben vir za zagotovitev, da vaš dojenček dobi dovolj tega vitamina.

Kdaj naj uporabljamo dodatke?

Materino mleko je idealna hrana za novorojenčke. Vendar raven vitamina D v materinem mleku ne zadostuje za zadovoljevanje vseh potreb vašega dojenčka. Zato priporočamo, da dojenčku daste dodatek vitamina, ki ga je potrebno dajati, dokler ne boste z redno prehrano lahko zadovoljili otrokovih dodatnih potreb po vitaminu D.

Vzemite si čas, da natančno preberete etiketo izdelka, ki ga kupujete. Dobro preverite koncentracijo izdelka in priporočila proizvajalca. Če je treba odmerek dati v kapljicah, uporabite samo pipeto, ki je priložena izdelku. Vedno prosite svojega farmacevta za nasvet, da vam pomaga. Dobro počutje vašega novorojenčka je vaša glavna prednostna naloga. Ustrezen vnos vitamina D je bistvenega pomena za zdravo rast vašega otroka, vključno z razvojem kosti. Za podrobnejše informacije o vlogi vitamina D in dodatkov se obrnite na zdravnika ali farmacevta, kar vam nedvomno v veliko pomoč.

Foto: SHUTTERSTOCK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com