SESTAVINE
Količina: 8 – 10 kosov
- testenine za lazanjo
- olivno olje namastitev pekača
- nariban sir
- 0,5 l paradižnikove omake
- po želji lahko dodate zelenjavo, gobice ipd..
Bešamel
- 100 g moke
- žlica margarine
- 4 dl mleka
- 4 dl sladke smetane
- muškatni orešček
- sol
Mesna omaka
- 1 kg mletega piščančjega mesa
- čebula
- sol
- vegeta
POSTOPEK
- Na začetku pripravimo bešamel. Naredimo ga tako, da na margarini prepražimo moko le toliko, da zadiši. Potem jo odstavimo iz ognja in prelijemo z vročim mlekom. Kuhamo 10 minut in mešamo. Malce posolimo, dodamo sladko tekočo smetano ali smetano za kuhanje in pustimo da prevre. V kolikor je bešamel še zelo gost, dodamo malo mleka ali smetane. Začinimo ga z muškatnim oreščkom.
- Na olju čebulo prepražimo in dodamo mleto meso. Posolimo in po želji lahko dodamo vegeto. Meso moramo toliko časa pražiti, da postane lepe bele barve.
- Na dno pekača polijemo malo bešamelove omake, ter dodamo testenine za lazanjo katere ni potrebno predhodno kuhati. Na testenine dodamo popraženo meso, nato paradižnikovo omako.
- Na omako naribamo veliko sira tako, da prekrije omako. Na to prelijemo bešamel.
- Sledijo ponovno testenine in ves postopek ponovimo.
- Na koncu končamo z bešamelom, ki ga lahko še posujemo z muškatnim oreščkom.
- Pečico ogrejemo na 180 stopinj in najprej damo peči za 25 minut, potem pa na 220 stopinj za približno 25 minut.
- Lazanjo preverimo z vilico tako, da prebodemo. Če gre vilica lepo do konca je lazanja pečena.
Želimo vam dober tek!