Odlična piščančja lazanja – Recept

SESTAVINE

Količina: 8 – 10 kosov

  • testenine za lazanjo
  • olivno olje namastitev pekača
  • nariban sir
  • 0,5 l paradižnikove omake
  • po želji lahko dodate zelenjavo, gobice ipd..

Bešamel

  • 100 g moke
  • žlica margarine
  • 4 dl mleka
  • 4 dl sladke smetane
  • muškatni orešček
  • sol

Mesna omaka

  • 1 kg mletega piščančjega mesa
  • čebula
  • sol
  • vegeta

POSTOPEK

  1. Na začetku pripravimo bešamel. Naredimo ga tako, da na margarini prepražimo moko le toliko, da zadiši. Potem jo odstavimo iz ognja in prelijemo z vročim mlekom. Kuhamo 10 minut in mešamo. Malce posolimo, dodamo sladko tekočo smetano ali smetano za kuhanje in pustimo da prevre. V kolikor je bešamel še zelo gost, dodamo malo mleka ali smetane. Začinimo ga z muškatnim oreščkom.
  2. Na olju čebulo prepražimo in dodamo mleto meso. Posolimo in po želji lahko dodamo vegeto. Meso moramo toliko časa pražiti, da postane lepe bele barve.
  3. Na dno pekača polijemo malo bešamelove omake, ter dodamo testenine za lazanjo katere ni potrebno predhodno kuhati. Na testenine dodamo popraženo meso, nato paradižnikovo omako.
  4. Na omako naribamo veliko sira tako, da prekrije omako. Na to prelijemo bešamel.
  5. Sledijo ponovno testenine in ves postopek ponovimo.
  6. Na koncu končamo z bešamelom, ki ga lahko še posujemo z muškatnim oreščkom.
  7. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in najprej damo peči za 25 minut, potem pa na 220 stopinj za približno 25 minut.
  8. Lazanjo preverimo z vilico tako, da prebodemo. Če gre vilica lepo do konca je lazanja pečena.

Želimo vam dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com