SESTAVINE
- 3 dl mleka
- 3 žlice sladkorja
- malo soli
- 20 g kvasa
- 0,5 kg mehke moke
- 3 rumenjaki
- žlica masti
- 4 dl olja za cvrenje
POSTOPEK
- V mlačno mleko dodajte sladkor, malo soli in kvas, premešajte in pustite 10 minut, da kvas naraste.
- V globljo skledo dajte moko, rumenjake in raztopljeno mast, dodajte mleko z naraslim kvasom in mesite dokler se testo ne neha lepiti na skledo.
- Tako zgneteno testo pokrijete s prtičem in pustite vzhajati približno eno uro.
- Naraslo testo še malo pregnetite, ga razvaljajte na debelino prsta, potem pa z večjim kozarcem narežite na obliko krofa.
- Zložite jih na čist prt in pustite vzhajati pol ure. Krofe položite v segreto olje, tako da stran, ki ni bila na prtu, gleda navzdol.
- Ko se zapeče, jih obrnite na drugo stran.
- Ocvrte krofe posujte s sladkorjem v prahu in postrezite.
Dober tek 🙂