Recept za odlične domače krofe

SESTAVINE

  • 3 dl mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • malo soli
  • 20 g kvasa
  • 0,5 kg mehke moke
  • 3 rumenjaki
  • žlica masti
  • 4 dl olja za cvrenje

POSTOPEK

  1. V mlačno mleko dodajte sladkor, malo soli in kvas, premešajte in pustite 10 minut, da kvas naraste.
  2. V globljo skledo dajte moko, rumenjake in raztopljeno mast, dodajte mleko z naraslim kvasom in mesite dokler se testo ne neha lepiti na skledo.
  3. Tako zgneteno testo pokrijete s prtičem in pustite vzhajati približno eno uro.
  4. Naraslo testo še malo pregnetite, ga razvaljajte na debelino prsta, potem pa z večjim kozarcem narežite na obliko krofa.
  5. Zložite jih na čist prt in pustite vzhajati pol ure. Krofe položite v segreto olje, tako da stran, ki ni bila na prtu, gleda navzdol.
  6. Ko se zapeče, jih obrnite na drugo stran.
  7. Ocvrte krofe posujte s sladkorjem v prahu in postrezite.

Dober tek 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com