Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Prehitevalni pas je za prehitevanje, mona!

KOLUMNA: Prehitevalni pas je za prehitevanje, mona!

Vsak dan se v službo vozim po primorski avtocesti in vsak dan sem srečna, ker sem se živa vrnila domov. No, enkrat bom morda pristala v Idriji na zaprtem oddelku, ker se mi meša vsak dan od nesposobnih voznikov, meša tudi zato, ker se mi čas vožnje podaljšuje. Zdaj šele zares vem, kaj pomeni to, ko sem včasih kje ujela, aja, je bogi je vozač.


Prehitevalni pas je za prehitevanje so nas učili v avtošoli, vozni za vožnjo, odstavni je pa odstavni torej, če gre kaj narobe. Zdaj pa vsi vozijo po voznem in prehitevalnem, vozijo prav počasi in tudi na misel jim ne pride, da bi prehitevalni pas sprostili.


Na izi, na izi po obeh, vseh treh pasovih. Tovornjak na voznem, en pičipoki mali na prehitevalnem pa vštric prav počasi kot, da sta na randiju. Za njima pa kolona, 2 x kolona, ki zaustavlja praktično celo avtocesto in potem se čudimo zakaj je avtocesta večen problem. No, sem in tja si ob svoji počasni vožnji tovrstna avtocestna turista lahko še mahata z delavci.
Jaz pa švicam pa sebi v brado p….. pa blendam pa trobim, počnem vse to, kar mi gre na živce in me jezi pri drugih. Počnem, ker me prisilijo v to. Počasi vozim po prehitevalnem pasu. Se prestavim na voznega, ker je na trenutke hitrejši pa potem spet na prehitevalnega, ki počasi postaja odstavni glede hitrosti in to je nenormalno. Vsi policaji, ki prežijo na telefone naj malo poprežijo še na počasneže na prehitevalnem, njih lahko celo s kolesom ulovijo.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Ja in po novem tovornjaki ne bodo smeli prehitevati, to pa tudi mene res zanima kako bo izgledalo v praksi. Verjetno tako kot prehitevalni pas za prehitevanje, vozni pas pa za vožnjo, kajne. Sama sem že dolgo voznica, ki je veliko bila in je na cesti, a tako nevarno kot zdaj, res še ni bilo. Promet zadnje čase deluje kot, da gre vse po načelu »vsak malo po svoje« in da so CPP, ne cestno prometni predpisi ampak predlogi. Mislim, da bi se zaradi varnosti morali vsi malo zbrati in se pogovoriti vsak sam s seboj. To, kako je zdaj mladim voznikom, si ne smem niti predstavljati. Bodimo bolj odgovorni in upoštevajmo pravila v dobro vseh udeležencev. Za življenja gre.

Foto: Shutterstock