Domov Življenjski Stil Pomaranča je praznični terapevt

Pomaranča je praznični terapevt

Diši po piškotih, prva misel je verjetno cimet in o njem smo že rekli kako zelo koristen je. V starih časih so že vedeli zakaj ga tako zelo potrebujemo v zimskem času in tu se ob cimetu prav lepo znajde pomaranča.

Sladka pomaranča. Seveda poznamo pomarančo, ima veliko C vitamina in naravnih antiviriusnih snovi v soku in sadežu, tako, da jo posebej v zimskem času veliko uživamo preventivno ali pa ob prehladu, gripi, za podporo imunskemu sistemu. Sicer pa pomaranča tudi spodbuja apetit, uravnava prebavo, zmanjšuje napihnjenost, celo želodčno kislino. Odlična je v kulinariki, kot sestavina sladic, za aromo, za sirupe. In povsem jasno je, zakaj je tako priljubljena in koristna v zimskem času. Namig, bio pomaranča oziroma domača, če veste, da je lupina res neškropljena. je odlična v medu. Lupino na drobno naribajte, zmešajte z medom in si zasladite čaj. Lahko pojeste žličko te mešanice skupaj z lešniki, mandlji ali finim ajdovim kruhom.

Iz lupine oziroma skorje pa je pridobljeno tudi eterično olje, ki lajša marsikatero težavo. Tudi o tem boste lahko prebrali na našem portalu.

Eterično olje pomaranče

Urša Mravlje, Aromatica Slovenija
Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije