Domov Zabava Zvezdnik šova Lepotice in geniji je bil brezdomec. Tako žalostna je njegova...

Zvezdnik šova Lepotice in geniji je bil brezdomec. Tako žalostna je njegova zgodba …

Karlo ima za seboj težko življenjsko zgodbo, ki vas bo močno ganila. Spal je na klopeh v parkih, bil je lačen, premražen, a je vseeno pridno obiskoval fakulteto.

Ni vsem mladostnikom toplo postlano. Nekateri se denimo morajo zaradi družinskih razmer že zelo kmalu soočiti s kruto platjo življenja. Eden izmed njih je tudi Karlo Maximillian Vuković, ki ga lahko na POP TV spremljate v hrvaškem šovu Lepotice in geniji. Čeprav ob mladi modrec pred drugimi ne govori o svoji preteklosti, je resnica ta, da je kot 21-letnik pristal na cesti.

Sprva je bilo zelo težko, saj je moral spati kar na klopi v parku ali pa se je zatekel v kakšen vagon, na parkirišče ali garažo. Za nakup lepinje je prosjačil ali zbiral steklenice. Sčasoma si je našel zavetje in kot je pojasnil hrvaškim medijem, je tam pridno študiral, da bi si lahko ustvaril boljšo prihodnost.

»Živel sem na podstrešju razpadajoče hiše, tam sem si za silo uredil prostor. Živel sem brez elektrike, vodo pa sem dobival v bližnji restavraciji. Imel sem svoj mir, to mi je bilo najbolj pomembno. Bral in učil sem se v soju sveče, zvečer pa sem si za nekaj kun privoščil lepinjo s pekočo omako,« je hrvaškim medijem pojasnil Karlo, ki mu je kasneje na pomoč priskočila vodja zavetišča, saj mu je, ko je izvedela za njegovo situacijo, pomagala urediti namestitev v študentskem domu.

Foto: Nova TV