Domov Zanimivosti Grozljivo: To se je zgodilo znani Slovenki, vsa iz sebe je

Grozljivo: To se je zgodilo znani Slovenki, vsa iz sebe je

Prosi za pomoč in vsem sporoča, da je stanje zares zelo kritično …

Priljubljeni znani Slovenki, mojstrici obrazne joge, svetovalki za zdrav način življenja in avtorici številnih knjig, Savini Atai, te dni ni lahko. Njena psička Lotus je prišla v stik s strupeno gosenico, kar pa je povzročilo hudo trpljenje.

»Včeraj, po kratkem večernem sprehodu je Lotus začela bruhati. Izbruhala je večerjo, na prvi pogled ni izgledalo nič posebnega. A se je prvič po bruhanju začela tresti. Klicala sem kar dva dežurna veterinarja v Slovenijo … Povedala sem, da smo na morju. Oba sta mi rekla, da naj ne skrbim, da ne more biti zasuk trebuha, naj jo malo zmasiram trebuh in po kapljicah dajem Bebe čaj.

Naredila sem oboje, potem pa smo se odpravili spat. Bilo je že pozno, zjutraj bi morala učiti.

Ugasnila sem luči. Lotus je bila na postelji.

Nekaj mi ni dalo miru. Spet sem prižgala luč in jo pregledala. Zdelo se mi je, da se ji je jezik začel debeliti. Dotaknila sem se ga, da pogledam kaj se dogaja. V istem hipu so moje roke postale rdeče, kot bi se spekla je zapisala Savina na družbeno omrežje in dodala, da jo je takrat spreletelo, da se vse to dogaja zaradi gosenice.

Njeno hitro ukrepanje je psičko ohranilo pri življenju.

»Da sem ji takoj, ko sem povezala, kaj se dogaja začela spirati jezik s sodo bikarbono.

Moje roke so čisto opečene samo od dotika.

(Tudi za ljudi so nevarne.)

Spirati je treba zelo nežno.

Predvsem pa TAKOJ k veterinarju.

V vodi sem tudi razstopila antihistaminik in ji ga dala. Sicer ni mogla požirati in ni naredil veliko … a je vsaj ustavil, da bi šlo vnetje na nos.

Je pa šlo vse do jeter.

Naslednjih par dni bo kritičnih je zapisala.

Foto: Facebook