Rita Ora se je soočila s “predsodki”, da je “begunec”

Ustvarjalka uspešnice “How To Be Lonely” je v Veliko Britanijo prišla kot dojenčica s Kosova iz Albanije. 

In čeprav je Rita odraščala v Londonu Notting Hillu, se je še vedno spopadala s “predsodki” tistih okoli sebe, ki so besedo begunstvo uporabljali kot “ponižujoč” izraz.

Ko je govorila o odločitvi svojih staršev, da zapustijo Albanijo, je dejala: “Moja mama je bila psihiater, moj oče pa ekonomist. Za seboj so pustili vse življenje in morali začeti iz nič, ko so v London prišli kot begunci. Toda zaščita nas je bila njihova glavna prioriteta in vsak dan sem hvaležna, da so storili, kar so storili.

Žrtvovali so se in tako trdo delali za našo družino. Učili so se, se naučili novega jezika in dobro vzgojili mojo starejšo sestro, mlajšega brata in mene. Učili so nas, da se borimo za to, kar hočemo, trdo delamo in ne glede na naše okoliščine. London so izbrali, ker je oče ljubil glasbo in kulturo, a kljub temu, kot si lahko predstavljate, je bilo novo življenje izjemno težko,” je dejala.

29-letna pevka pravi, da je odraščanje bilo “naporno”, in pojasnila, da se je spoprijateljila z drugimi “tujimi” otroki, ker imajo nekaj skupnega.

Rita pogosto hodi nazaj na Kosovo na obisk in pravi, da je “ponosna” na svojo “dediščino”.


(Foto: Tinseltown)