Domov Glasba Tinkara Kovač – “Slepa sreča”

Tinkara Kovač – “Slepa sreča”

“Slepa sreča“, ki vam jo pošiljamo v dveh različicah, je skladba, ki je nastala leta 1999 in je bila vključena na Tinkarin tretji album, “Na robu kroga”. Nova skladba, “Slepa sreča” je vključena na album “Neskončnost”, ki mu je pot do izida na koncertu v Kinu Šiška prekrižala trenutna situacija.

Do možnosti, ko se bomo lahko spet srečali v živo na koncertih, pa vam obenem pošiljamo še verzijo, ki je pred in po prvomajskih praznikih nastala pri vsakem od Tinkarinih glasbenikov doma, avdio in video, potem pa so dele sestavili v celoto.

YouTube verzija je nastala pred in po prvomajskih praznikih pri vsakem od Tinkarinih glasbenikov doma, avdio in video, potem pa so dele sestavili v celoto.

Tinkara je z glasbenim urednikom in radijskim voditeljem Armandom Šturmanom konec aprila za Radio Koper posnela intervju na daljavo, za oddajo AriZona. V obširnem intervjuju je spregovorila o njenem pogledu na svet danes, na glasbo, na aktivizem, na nov album in glasbena sodelovanja.
Med drugim je v odličnem intervjuju povedala tudi tole:

“Prestaviti ali odpovedati sem morala kar zajetno število koncertov in gledaliških predstav, vključujoč veliki koncert v Kinu Šiška, 3. aprila, na katerem naj bi predstavila in izdala svoj nov album “Neskončnost”, s svojo obširno spremljevalno glasbeno zasedbo in posebnimi gosti. Spadam v tisto skupino glasbenikov, ki jih je in jih še bo stanje izolacije kar precej prizadelo. Prvi smo prenehali s svojim delovanjem in zadnji bomo začeli. Najbrž bo trajalo vse tja do drugega leta. Letošnjega decembra sem se tudi prav posebej veselila, saj mi je uspelo skupaj z organizatorjem Mars Music po vseh teh več kot petnajstih letih prijateljevanja in sodelovanja z Ianom Andersonom, povabiti, Jethro Tulle v Slovenijo. 7. decembra naj bi imeli v Hali Tivoli koncert pa se ta žal še ne bo zgodil. 
Obenem bi v mesecu aprilu morali zagnat kolesje krasne nove glasbeno-gledališke predstave, oziroma bolje rečeno muzikala, v koprodukciji med Gledališčem Koper in še tremi partnerji. Vse to in še veliko bi lahko naštevala dogodkov in glasbenih projektov, ki bi me v tem letu čakali, vendar temu ne bo tako. 

Prva dobra novica je, da ne bodo zamrli in bodo preprosto prestavljeni. Druga dobra novica je, da imam nekaj glasbeno-literarnih idej za vsebine, za katere preprosto nisem našla pravega časa in miru, da bi jih lahko napisala, uglasbila in ustvarila pa je sedaj končno pravi čas za to. Tretja dobra novica pa je, da si bom končno malce odpočila od hektičnih urnikov in bo na površju s pomočjo časa, strpnosti in miru v duši ostala le esenca tistega, kar sem in kar si želim biti.
Mislim, da je Covid-19 le prišel med nas z nekim namenom. V svoj studio, kjer imam knjige, glasbene instrumente, plošče, barvice, svinčnike in papir, sem si v opomin prav te dni obesila na steno zemljevid, ki mi ga je prijateljica prinesla iz Avstralije. Na tem zemljevidu je vse obrnjeno na glavo – tako dojemam tudi zdajšnje stanje sveta. Učimo se, da se da živeti drugače, da se da živeti z “manj”. Smo na potovanju navznoter, v globino. Ne v širino in višino, ampak v globino. Virus ne izbira med bogatimi in revnimi, ne zanima ga barva kože, status ali veroizpoved, se bomo od vsega tega kaj naučili? Upam. Dokler se ne vidimo v živo (in na to komaj čakam), vas vse lepo pozdravljam z mislijo iz Dekamerona, “Bodimo ljudje, bodimo sočutni.” – TINKARA KOVAČ

foto: Polona Krevatin

Celoten posnetek oddaje je dostopen na : https://4d.rtvslo.si/arhiv/ari-zona/174692185

V času karantene sta nastali še dve skladbi, in sicer v sodelovanju z glasbenikom Ghigom Renzullijem iz priznane italijanske skupine Litfiba. Tinkara je glasbenika obiskala v studiu v Toskani že na začetku leta 2020, kasneje pa so sodelovanje nadaljevali virtualno. Posneli so dve skladbi, v prihodnje pa pripravljajo video na daljavo, v katerem bo gostja tudi Tinkara.

V času karantene sta nastali še dve skladbi, in sicer v sodelovanju z glasbenikom Ghigom Renzullijem iz priznane italijanske skupine Litfiba. Tinkara je glasbenika obiskala v studiu v Toskani že na začetku leta 2020, kasneje pa so sodelovanje nadaljevali virtualno. Posneli so dve skladbi, v prihodnje pa pripravljajo video na daljavo, v katerem bo gostja tudi Tinkara. (Foto: osebni arhiv)

Pirates of the Caribbean – Ghigo Renzulli

Pirates of the Caribbean – Ghigo Renzulli

NeuMatrix – Ghigo Renzulli No Vox

NeuMatrix – Ghigo Renzulli No Vox