Connect with us

Glasba

Samantha Maya: »Ko sem prvič stopila na oder, sem stopila iz cone udobja« INTERVJU

Published

on

Mlado pevko Samantho Mayo smo prvič lahko slišali pred tremi leti na glasbenem festivalu Slovenska nota, kjer je tudi zmagala. Pred dnevi je obetavna in simpatična pevka slavila izid svojega prvega EP-ja in za portal BumNovice.si smo z njo poklepetali in jo radovedno vprašali popolnoma vse.

Kakšni so občutki ob izidu prvega EP-ja?

Ob izidu prvega EP-a se počutim pogumnejšo in srečnejšo, saj sem si dokazala, da zmorem, kljub vsem preprekam. Ne morem reči, da sem EP že dolgo planirala, prej bi rekla, da je ideja spontano priplavala. Verjetno pa ga še ne bi bilo, če ne bi nad mano bdela moja nova ekipa, zato pa tudi gredo ogromne zahvale Kevinu Koradinu.

Kaj nam lahko poveste o pesmi Venera? O čem govori, vam je besedilo blizu?

Za naslov »Venera« sem se odločila, saj mi je všeč kaj predstavlja – tako v mitologiji, kot recimo astrologiji. Ena zanimivost pri izbiri naslova je tudi ta, da je, kot že prej omenjeno, v astrologiji Venera tudi moj vodilni planet. Torej me čisto zares vodi Venera (smeh). Besedilo se mi je zdelo primerno za ta čas in situacijo v kateri smo se znašli, saj je bolj pozitivno, motivacijsko usmerjen. Sama Venera predstavlja ljubezen, ženstvenost, obilje, zato tudi dober naslov za sam EP.

Kako je potekalo snemanje video spota? Je bilo to za vas nekaj novega?

Videospot sem zopet zaupala Maticu Gabrielu. Krasnemu človeku, ki sliši in čuti vizijo, ki mu jo z vsako pesmijo predstavim. Videospot je sneman večinoma v vodi oz. morju, saj je sama boginja Venera nastala iz morske pene in jo to tudi predstavlja. Enako pa jo predstavlja vrtnica ter ljubezen, zato je tudi to bolj v ospredju. Več o samem poteku snemanja pa si boste lahko ogledali v videu, ki ga je iz ozadja snemal Amadej Hercog.

Samantha Maya in Matic Gabriel

Pred tremi leti smo vas spoznali na festivalu Slovenska nota – kaj se je od takrat spremenilo?

Ko sem prvič stopila na oder Slovenske note sem tudi prvič zares stopila izven svoje cone udobja. Tekmovanja nasploh so mi do tistega dne predstavljala nek strah. Že takrat sem imela vizijo- v nastop sem dala vsak kanček sebe, od koreografije do interpretacije pa tudi stylinga in to vse se je poplačalo z zmago. Mislim, da ravno te lastnosti še vedno tlijo v meni in zato se ta moj ogenj ustvarjanja ter premagovanja same sebe ne ugasne. Z vsakim projektom od tistega dne naprej sem stopila korak bližje k temu, da sedaj v rokah držim svoj prvi večji izdelek in za to sem tudi morala stopiti skozi ogromno preprek, ki pa mi več kot očitno niso prišle do živega.

Kako gledate na trenutno epidemiološko situacijo? Najbrž je tudi vam prekrižala načrte?

Jaz skušam na vsako situacijo gledati popolnoma nevtralno, saj sem na koncu dneva jaz tista, ki da nečemu predznak. Verjamem in zaupam, da je vsaka situacija namenjena k temu, da se naučimo z njo pravilno reagirati, predvsem z večjim potrpljenjem in ljubeznijo. Meni ni pokvarila nobenih planov. Delam normalno naprej to kar najraje delam in s tem skušam pomagati še drugim. Ni izgovorov. Edino kar upam je, da se lahko kmalu tudi vrnem z bandom na odre, kjer se lahko povežem s publiko in predstavim svoja dela. Seveda pa bodimo prvo dovolj potrpežljivi.

Kakšni so vaši načrti za naprej?

Kot moj prvi EP bom tudi ostalim stvarem v življenju pustila, da priplavajo ob pravem času, zato o nekih strogih ciljih za prihodnost ne morem govoriti. Seveda je v planu album, mogoče še kakšno tekmovanje, sodelovanje s tujino in tako naprej, a vse ob pravem času.

Kaj vas poleg petja še veseli?

Poleg petja pa me najbolj veseli filozofija in okultne vede. Filozofijo tudi študiram v Ljubljani. Ob tem seveda tudi zelo rada berem knjige, nasploh bolj psihološko-filozofsko usmerjene. Občasno rada kaj narišem, pišem pesmi, ogromno veselje pa mi je tudi načrtovanje ter snemanje videospotov, ki jih potem vidite skupaj z izidom pesmi. Sem definitivno bolj umetniški tip in me naravoslovne vede ne zanimajo v takšni meri.

Foto: Matic Gabriel (naslovnica EP), Amadej Hercog.

PREBERITE ŠE:

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Yugo Nostalgica: Večkrat si zaželimo, da bi se vrnili v Jugo ‘jeans generacijo’ INTERVJU

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals