Kontaktirajte nas

Glasba

Samantha Maya: »Ko sem prvič stopila na oder, sem stopila iz cone udobja« INTERVJU

Objavljeno

V redu

Mlado pevko Samantho Mayo smo prvič lahko slišali pred tremi leti na glasbenem festivalu Slovenska nota, kjer je tudi zmagala. Pred dnevi je obetavna in simpatična pevka slavila izid svojega prvega EP-ja in za portal BumNovice.si smo z njo poklepetali in jo radovedno vprašali popolnoma vse.

Kakšni so občutki ob izidu prvega EP-ja?

Ob izidu prvega EP-a se počutim pogumnejšo in srečnejšo, saj sem si dokazala, da zmorem, kljub vsem preprekam. Ne morem reči, da sem EP že dolgo planirala, prej bi rekla, da je ideja spontano priplavala. Verjetno pa ga še ne bi bilo, če ne bi nad mano bdela moja nova ekipa, zato pa tudi gredo ogromne zahvale Kevinu Koradinu.

Kaj nam lahko poveste o pesmi Venera? O čem govori, vam je besedilo blizu?

Za naslov »Venera« sem se odločila, saj mi je všeč kaj predstavlja – tako v mitologiji, kot recimo astrologiji. Ena zanimivost pri izbiri naslova je tudi ta, da je, kot že prej omenjeno, v astrologiji Venera tudi moj vodilni planet. Torej me čisto zares vodi Venera (smeh). Besedilo se mi je zdelo primerno za ta čas in situacijo v kateri smo se znašli, saj je bolj pozitivno, motivacijsko usmerjen. Sama Venera predstavlja ljubezen, ženstvenost, obilje, zato tudi dober naslov za sam EP.

Kako je potekalo snemanje video spota? Je bilo to za vas nekaj novega?

Videospot sem zopet zaupala Maticu Gabrielu. Krasnemu človeku, ki sliši in čuti vizijo, ki mu jo z vsako pesmijo predstavim. Videospot je sneman večinoma v vodi oz. morju, saj je sama boginja Venera nastala iz morske pene in jo to tudi predstavlja. Enako pa jo predstavlja vrtnica ter ljubezen, zato je tudi to bolj v ospredju. Več o samem poteku snemanja pa si boste lahko ogledali v videu, ki ga je iz ozadja snemal Amadej Hercog.

Samantha Maya in Matic Gabriel

Pred tremi leti smo vas spoznali na festivalu Slovenska nota – kaj se je od takrat spremenilo?

Ko sem prvič stopila na oder Slovenske note sem tudi prvič zares stopila izven svoje cone udobja. Tekmovanja nasploh so mi do tistega dne predstavljala nek strah. Že takrat sem imela vizijo- v nastop sem dala vsak kanček sebe, od koreografije do interpretacije pa tudi stylinga in to vse se je poplačalo z zmago. Mislim, da ravno te lastnosti še vedno tlijo v meni in zato se ta moj ogenj ustvarjanja ter premagovanja same sebe ne ugasne. Z vsakim projektom od tistega dne naprej sem stopila korak bližje k temu, da sedaj v rokah držim svoj prvi večji izdelek in za to sem tudi morala stopiti skozi ogromno preprek, ki pa mi več kot očitno niso prišle do živega.

Kako gledate na trenutno epidemiološko situacijo? Najbrž je tudi vam prekrižala načrte?

Jaz skušam na vsako situacijo gledati popolnoma nevtralno, saj sem na koncu dneva jaz tista, ki da nečemu predznak. Verjamem in zaupam, da je vsaka situacija namenjena k temu, da se naučimo z njo pravilno reagirati, predvsem z večjim potrpljenjem in ljubeznijo. Meni ni pokvarila nobenih planov. Delam normalno naprej to kar najraje delam in s tem skušam pomagati še drugim. Ni izgovorov. Edino kar upam je, da se lahko kmalu tudi vrnem z bandom na odre, kjer se lahko povežem s publiko in predstavim svoja dela. Seveda pa bodimo prvo dovolj potrpežljivi.

Kakšni so vaši načrti za naprej?

Kot moj prvi EP bom tudi ostalim stvarem v življenju pustila, da priplavajo ob pravem času, zato o nekih strogih ciljih za prihodnost ne morem govoriti. Seveda je v planu album, mogoče še kakšno tekmovanje, sodelovanje s tujino in tako naprej, a vse ob pravem času.

Kaj vas poleg petja še veseli?

Poleg petja pa me najbolj veseli filozofija in okultne vede. Filozofijo tudi študiram v Ljubljani. Ob tem seveda tudi zelo rada berem knjige, nasploh bolj psihološko-filozofsko usmerjene. Občasno rada kaj narišem, pišem pesmi, ogromno veselje pa mi je tudi načrtovanje ter snemanje videospotov, ki jih potem vidite skupaj z izidom pesmi. Sem definitivno bolj umetniški tip in me naravoslovne vede ne zanimajo v takšni meri.

Foto: Matic Gabriel (naslovnica EP), Amadej Hercog.

PREBERITE ŠE:

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Yugo Nostalgica: Večkrat si zaželimo, da bi se vrnili v Jugo ‘jeans generacijo’ INTERVJU

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Glasba

Se spomnite skupine Power dancers? Poglejte, kako so videti danes

Objavljeno

V redu

Avtor

Glasbena skupina Power dancers je navduševala v devetdesetih. Vas zanima, kako so videti in kaj članice počnejo danes?

Pred petindvajsetimi leti so na glasbeno sceno zakorakala štiri postavna dekleta: Nadka, Cvetana, Mateja in Špela in navdušile s pesmijo Ujemi me. Delovale so deset let in izdale šest albumov ter posnele 13 video spotov.

Dekleta so navduševala mnoge tako s svojim glasom kot tudi stasom. Kjer koli so se pojavila, je bila zabava zagotovljena.

Kaj pa danes?

Radio Salomon, Ljubljana, Studio guest (Power dancers), , 18-Oct-2016, (Photo by: Grega Wernig / M24.si)

Natka, Cvetana in Mateja imajo vsaka svojo plesno šolo, vse pa imajo tudi družino. Natka ima dva sinova, Mateja tri sinove, Cvetana tri hčerke in Špela dve hčerki.

Natka pa se rada oglasi tudi preko Instagram računa.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Legendo, Đorđa Balaševića so pokopali, oboževalci še vedno žalujejo ob njegovi glasbi

Objavljeno

V redu

Avtor

Družina glasbene legende Đorđa Balaševića ni želela predolgo čakati na zadnje slovo. V krogu najožje družine je bil v Novem Sadu pogreb ob glasbi tamburašev.  Oboževalci po celotni regiji pa še vedno žalujejo s pesmijo, svečami in sporočili, ki jih glasbeniku puščajo v slovo skupaj z rožami, plišastimi medvedki in svečami. 
Celotna regija tudi po pogrebu žaluje za panonskim mornarjem, glasbenikom Đorđem Balaševićem, ki je umrl v petek, 19. februarja 2021 v Kliničnem centru Vojvodine zaradi pljučnice, ki jo je povzročil koronavirus.

Na mestni hiši smo ugasnili luči, da bi izrazili bolečino in žalost z družino. To je težek trenutek za družino Balašević, pa tudi za celo mesto, državo in regijo. Novi Sad po njegovi smrti ne bo več isti “je župan Novega Sada Miloš Vučević zapisal na Twitterju. Pogreba se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković
Družina, prijatelji in oboževalci slavnega pevca, ki je umrl v starosti 68 let, ne morejo zadržati solz, v številnih mestih po regiji se oboževalci še zbirajo in prižigajo sveče ter puščajo sporočila kot zadnji pozdrav svojemu idolu.

Oboževalci se že od petka zbirajo v Beogradu, v Novem Sadu, Zagrebu, Osijeku in številnih drugih mestih, s solzami v očeh prepevajo Balaševićeve pesmi, prižigajo sveče, pokojnemu glasbeniku puščajo medvedke in sporočila.

foto: AROSLAV PAP/TANJUG/CROPIX, RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Hči Davida Bowieja podedovala talent in glas

Objavljeno

V redu

Avtor

Končno je objavila pesem!

Odkar je prišla na svet, so jo slavni starši imenovali otrok ljubezni, postala je središče sveta in obogatila njuno ljubezensko pravljico. zdaj pa lepa 20-letna Aleksandria Zahra Jones razkriva svoj talent.

Dvajsetletna Aleksandria Jones, hči pokojnega glasbenika Davida Bowie-ja in nekdanjega supermodela Iman, svojo umetniško linijo in talente neguje že od malih nog. Tisto, s čimer se je Lexi hvalila, še bolj pa njena ponosna mama, je njen talent za slikanje, zdaj pa je končno razkrila tudi, da je od pokojnega očeta podedovala fenomenalen glas. Bowiejeva hči si je končno upala objaviti posnetek svojega petja. Kot je priznala, je za to gesto potrebovala veliko poguma, kar niti ni čudno glede na avtoriteto njenega očeta. Toda posnetek razkriva, da res ni razloga za strah.

“Popolnoma sem prestrašena pred to objavo. Ves čas sem raztrgana med tem ali jo sovražim ali ljubim, a je ****. In tako je tukaj posnetek nedokončane pesmi brez imena, ki sem jo posnela precej pijana in na to sem ponosna, če imam res dober dan” je ob zvočnem posnetku pesmi, ki jo je sama napisala in zapela, zapisala Lexie.

Odzivi so zelo pozitivni, številni sledilci, ki so večinoma ljubitelji njenega pokojnega očeta, so nad načinom, kako Lexi poje, resnično navdušeni.

Odzval se je tud ponosni starejši brat, 49-letni Duncan Jones, sin iz prvega zakona Davida Bowie-ja, ki je pesem delil s svojimi sledilci na Twitterju.

Pravkar sem ugotovil, da moja sestra zna peti! Torej, tja so šli ti geni” se je pošalil Duncan.

foto: SPLASH/PROFIMEDIA

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nina Pušlar s svojo skladbo Ni ona retro

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO