Domov Glasba Samantha Maya: »Ko sem prvič stopila na oder, sem stopila iz cone...

Samantha Maya: »Ko sem prvič stopila na oder, sem stopila iz cone udobja« INTERVJU

Mlado pevko Samantho Mayo smo prvič lahko slišali pred tremi leti na glasbenem festivalu Slovenska nota, kjer je tudi zmagala. Pred dnevi je obetavna in simpatična pevka slavila izid svojega prvega EP-ja in za portal BumNovice.si smo z njo poklepetali in jo radovedno vprašali popolnoma vse.

Kakšni so občutki ob izidu prvega EP-ja?

Ob izidu prvega EP-a se počutim pogumnejšo in srečnejšo, saj sem si dokazala, da zmorem, kljub vsem preprekam. Ne morem reči, da sem EP že dolgo planirala, prej bi rekla, da je ideja spontano priplavala. Verjetno pa ga še ne bi bilo, če ne bi nad mano bdela moja nova ekipa, zato pa tudi gredo ogromne zahvale Kevinu Koradinu.

Kaj nam lahko poveste o pesmi Venera? O čem govori, vam je besedilo blizu?

Za naslov »Venera« sem se odločila, saj mi je všeč kaj predstavlja – tako v mitologiji, kot recimo astrologiji. Ena zanimivost pri izbiri naslova je tudi ta, da je, kot že prej omenjeno, v astrologiji Venera tudi moj vodilni planet. Torej me čisto zares vodi Venera (smeh). Besedilo se mi je zdelo primerno za ta čas in situacijo v kateri smo se znašli, saj je bolj pozitivno, motivacijsko usmerjen. Sama Venera predstavlja ljubezen, ženstvenost, obilje, zato tudi dober naslov za sam EP.

Kako je potekalo snemanje video spota? Je bilo to za vas nekaj novega?

Videospot sem zopet zaupala Maticu Gabrielu. Krasnemu človeku, ki sliši in čuti vizijo, ki mu jo z vsako pesmijo predstavim. Videospot je sneman večinoma v vodi oz. morju, saj je sama boginja Venera nastala iz morske pene in jo to tudi predstavlja. Enako pa jo predstavlja vrtnica ter ljubezen, zato je tudi to bolj v ospredju. Več o samem poteku snemanja pa si boste lahko ogledali v videu, ki ga je iz ozadja snemal Amadej Hercog.

Samantha Maya in Matic Gabriel

Pred tremi leti smo vas spoznali na festivalu Slovenska nota – kaj se je od takrat spremenilo?

Ko sem prvič stopila na oder Slovenske note sem tudi prvič zares stopila izven svoje cone udobja. Tekmovanja nasploh so mi do tistega dne predstavljala nek strah. Že takrat sem imela vizijo- v nastop sem dala vsak kanček sebe, od koreografije do interpretacije pa tudi stylinga in to vse se je poplačalo z zmago. Mislim, da ravno te lastnosti še vedno tlijo v meni in zato se ta moj ogenj ustvarjanja ter premagovanja same sebe ne ugasne. Z vsakim projektom od tistega dne naprej sem stopila korak bližje k temu, da sedaj v rokah držim svoj prvi večji izdelek in za to sem tudi morala stopiti skozi ogromno preprek, ki pa mi več kot očitno niso prišle do živega.

Kako gledate na trenutno epidemiološko situacijo? Najbrž je tudi vam prekrižala načrte?

Jaz skušam na vsako situacijo gledati popolnoma nevtralno, saj sem na koncu dneva jaz tista, ki da nečemu predznak. Verjamem in zaupam, da je vsaka situacija namenjena k temu, da se naučimo z njo pravilno reagirati, predvsem z večjim potrpljenjem in ljubeznijo. Meni ni pokvarila nobenih planov. Delam normalno naprej to kar najraje delam in s tem skušam pomagati še drugim. Ni izgovorov. Edino kar upam je, da se lahko kmalu tudi vrnem z bandom na odre, kjer se lahko povežem s publiko in predstavim svoja dela. Seveda pa bodimo prvo dovolj potrpežljivi.

Kakšni so vaši načrti za naprej?

Kot moj prvi EP bom tudi ostalim stvarem v življenju pustila, da priplavajo ob pravem času, zato o nekih strogih ciljih za prihodnost ne morem govoriti. Seveda je v planu album, mogoče še kakšno tekmovanje, sodelovanje s tujino in tako naprej, a vse ob pravem času.

Kaj vas poleg petja še veseli?

Poleg petja pa me najbolj veseli filozofija in okultne vede. Filozofijo tudi študiram v Ljubljani. Ob tem seveda tudi zelo rada berem knjige, nasploh bolj psihološko-filozofsko usmerjene. Občasno rada kaj narišem, pišem pesmi, ogromno veselje pa mi je tudi načrtovanje ter snemanje videospotov, ki jih potem vidite skupaj z izidom pesmi. Sem definitivno bolj umetniški tip in me naravoslovne vede ne zanimajo v takšni meri.

Foto: Matic Gabriel (naslovnica EP), Amadej Hercog.

PREBERITE ŠE:

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Yugo Nostalgica: Večkrat si zaželimo, da bi se vrnili v Jugo ‘jeans generacijo’ INTERVJU