Eterično olje pomaranče imejte pri roki

<div id="midasWidget__r92"></div>

Zima, prazniki, piškoti, pomaranča, veselje

Pa ni vedno tako, letos bo veselja vsekakor manj, tako kot druženja, ki nas običajno spravi v dobro voljo.

Koristno, kot sadež pomaranča, je tudi eterično olje sladke pomaranče, pridobljeno s hladnim stiskanjem pomarančne skorje oziroma lupine. Uporablja se za težave s prebavili, ki so nastale predvsem zaradi menedžerskega stresa. Je odlična podpora, ko ste zaradi posla pod hudim stresom. Nekaj kapljic v izparilniku je pravo olajšanje.  Pravo olajšanje za melanholijo, tesnobo, anksioznost, celo depresivna stanja saj vrača občutek veselja, radosti, dvigne voljo do življenja.

V teh dneh smo veliko zaprti v stanovanjih, hišah, tudi bolj osamljeni kot sicer in verjetno se vsakemu izmed nas zgodi, da nas popade obup, v mislih so skrbi, strah nas je, čutimo tesnobo.  Takrat je pomaranča dvigovalka volje, volje do življenja. Nekaj kapljic v izparilnik nam bo pomagalo, da bomo lažje prebrodili to stanje, pomaranča nam bo dala moč, vrnila radost. Koristna pa je tudi pri prehladu, povišani temperaturi, virozi, pri otrocih še posebej, tako par kapljic eteričnega olja v izparilniku, na naravni keramiki, kot, če zaužijemo sadež ali pijemo sok.

Pri obloženi mizi je Božična Aromatika, mešanica pomaranče, cimetove skorje in klinčka čudovito doživetje, pa še prebavo lajša, saj pomaranča poskrbi tudi za to. 

Božična aromatika

Urša Mravlje, Aromatica Slovenija
Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije  

Foto: pixabay.com

Brezplačna objava

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice