KOLUMNA: Moja mama me ubija, z leti je vse težje

<div id="midasWidget__r92"></div>

Vem, vem, verjetno bo prvi vtis kako lahko kaj takega sploh napišem, prosim za pomoč, a verjemite, moja mama je res žleht. Ja, mama je ena sama, boste rekli, žal vedno ni tako.

Že od majhnega me žali, pravzaprav to počne od nekdaj, le, da sem bila pač primorana to prenašati, saj enostavno ni bilo druge možnosti. Žalila me je kako izgledam, da nisem tako luštna kot druge punčke, da sem neumna, nerodna, da zato nikoli ne bom imela pravih prijateljev in me nihče ne bo maral. Iz dneva v dan. Velikokrat sem jokala, se kam skrila, da mi ni bilo treba tega prenašati, se potikala okrog prijaznih sosedov. Včasih sem kakšni sosedi potarnala in povedala kaj se dogaja, a mi nobena ni verjela, saj je na ven delovala, dobro odigrala, kot najboljša mama na svetu.

Z leti se je to le še stopnjevalo, poleg žalitev in nadzora, se je ves čas vtikala v vse, kar sem počela. Ves čas je bila prisotna, tudi v družbi mojih prijateljev. Da sem imela mir, sem jo morala voditi s seboj, na zabave, v diskoteke, na morje, seveda je šlo mojim vrstnikom to na živce in so se me začeli izogibati. Če tega nisem storila ali sem se uprla, me je žalila do skrajne mere. Pripravila me je do tega, da sem na koncu hočeš, nočeš ves čas preživljala z njo. Ves čas me je držala na vrvici, kot kužka, če sem bila pridna, ubogala in naredila vse po njeno, je šlo. Čim sem se obrnila po svoje, sem dobila najhujšo vojno.

Moje življenje je bilo ubogaj, zdrži in bo v redu, sicer te bom uničila.  Uspelo ji je. Vse sem naredila kot je želela, povsod sem jo vozila, vse naredila za njo, jo celo vzdrževala. Leta pa so tekla.

Končno sem spoznala fanta s katerim sva skupaj, imava se zelo rada, se odlično razumeva in bi rada zaživela skupaj. Itak ves čas poslušam, da me izkorišča, da me nima rad, da je baraba in podobno. Ko sem omenila selitev, se je začelo pa tako grdo, da sploh več ne vidim izhoda. Meni grozi z vsem mogočim, če se bom odselila in jo pustila samo, opravlja me, laže. Sosedje, ki ne poznajo resnice, saj je vedno igrala, vsa prijazna, uslužna in  manipulativna, mi tudi odzdravijo ne več. Slišala sem, da hodi od vrat do vrat medtem, ko sem v službi in govori vse mogoče, v joku se laže, da sem ji vzela ves denar, da nima nič, da sem jo leta izkoriščala, zdaj bom pa odšla. Mlajša soseda, ki je očitno edina pri zdravi pameti, mi je zaupala kaj vse klati, tudi to, da jo maltretiram, tepem, zaklepam in da je tako prepričljiva, da ji sosedje verjamejo. Sem na robu živčnega zloma, nič od tega, kar govori, seveda ni res. Fant je postal nepotrpežljiv, saj se mu zdi, da se nekaj obotavljam, tudi skregava se, prej se nisva nikoli. Mene pa kar nekaj drži, čeprav si želim stran, neka mamina manipulatorska sila in strah, kaj mi bo storila, če bom odšla.  Povsem sem obupana, ne spim, jokam, kaj naj storim?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje, Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Pojdite stran. Zberite vso moč, zdravo pamet in pojdite na varno, da, na varno, saj gre za hudo čustveno manipulacijo, ki tako dolgo traja, da ste zaradi tega že malo izgubili stik z realnostjo. Morate imeti svoje življenje, morali bi imeti tudi svoje otroštvo, najstništvo, mladost. S svojimi groznimi dejanji vas je uspela nekako prepričati, da vas ima kljub vsemu rada le ona, še dobro, glede na to, da ste kakršni ste, po njenih besedah seveda.   Le tako, če vas drži na ta način, ste nekako njena sužnja, družba, lutka in to ji je, glede na vašo pripoved, tudi uspelo. Zdaj vas je zaradi ljubezni, torej izjeme v njeni zgodbi zamajalo v pravo smer in verjetno bo, ker je to seveda zaznala, pritisk na vas še večji. Odselite se, verjemite v ljubezen, ne ozirajte se na govorice, poskrbite zase, poiščite strokovno pomoč, da vam bo lažje predelati stvari, ki so se nabirale leta. Lahko si pomagate tudi z aromaterapijo, s kapljicami eteričnih olj, bor je za samozavest, pomaranča, rožmarin in bergamotka poskrbijo za koncentracijo, dobro voljo in motivacijo. Srečno.

Foto: freepik.com

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice