Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

KOLUMNA: Moja mama me ubija, z leti je vse težje

Objavljeno

V redu

Vem, vem, verjetno bo prvi vtis kako lahko kaj takega sploh napišem, prosim za pomoč, a verjemite, moja mama je res žleht. Ja, mama je ena sama, boste rekli, žal vedno ni tako.

Že od majhnega me žali, pravzaprav to počne od nekdaj, le, da sem bila pač primorana to prenašati, saj enostavno ni bilo druge možnosti. Žalila me je kako izgledam, da nisem tako luštna kot druge punčke, da sem neumna, nerodna, da zato nikoli ne bom imela pravih prijateljev in me nihče ne bo maral. Iz dneva v dan. Velikokrat sem jokala, se kam skrila, da mi ni bilo treba tega prenašati, se potikala okrog prijaznih sosedov. Včasih sem kakšni sosedi potarnala in povedala kaj se dogaja, a mi nobena ni verjela, saj je na ven delovala, dobro odigrala, kot najboljša mama na svetu.

Z leti se je to le še stopnjevalo, poleg žalitev in nadzora, se je ves čas vtikala v vse, kar sem počela. Ves čas je bila prisotna, tudi v družbi mojih prijateljev. Da sem imela mir, sem jo morala voditi s seboj, na zabave, v diskoteke, na morje, seveda je šlo mojim vrstnikom to na živce in so se me začeli izogibati. Če tega nisem storila ali sem se uprla, me je žalila do skrajne mere. Pripravila me je do tega, da sem na koncu hočeš, nočeš ves čas preživljala z njo. Ves čas me je držala na vrvici, kot kužka, če sem bila pridna, ubogala in naredila vse po njeno, je šlo. Čim sem se obrnila po svoje, sem dobila najhujšo vojno.

Moje življenje je bilo ubogaj, zdrži in bo v redu, sicer te bom uničila.  Uspelo ji je. Vse sem naredila kot je želela, povsod sem jo vozila, vse naredila za njo, jo celo vzdrževala. Leta pa so tekla.

Končno sem spoznala fanta s katerim sva skupaj, imava se zelo rada, se odlično razumeva in bi rada zaživela skupaj. Itak ves čas poslušam, da me izkorišča, da me nima rad, da je baraba in podobno. Ko sem omenila selitev, se je začelo pa tako grdo, da sploh več ne vidim izhoda. Meni grozi z vsem mogočim, če se bom odselila in jo pustila samo, opravlja me, laže. Sosedje, ki ne poznajo resnice, saj je vedno igrala, vsa prijazna, uslužna in  manipulativna, mi tudi odzdravijo ne več. Slišala sem, da hodi od vrat do vrat medtem, ko sem v službi in govori vse mogoče, v joku se laže, da sem ji vzela ves denar, da nima nič, da sem jo leta izkoriščala, zdaj bom pa odšla. Mlajša soseda, ki je očitno edina pri zdravi pameti, mi je zaupala kaj vse klati, tudi to, da jo maltretiram, tepem, zaklepam in da je tako prepričljiva, da ji sosedje verjamejo. Sem na robu živčnega zloma, nič od tega, kar govori, seveda ni res. Fant je postal nepotrpežljiv, saj se mu zdi, da se nekaj obotavljam, tudi skregava se, prej se nisva nikoli. Mene pa kar nekaj drži, čeprav si želim stran, neka mamina manipulatorska sila in strah, kaj mi bo storila, če bom odšla.  Povsem sem obupana, ne spim, jokam, kaj naj storim?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje, Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Pojdite stran. Zberite vso moč, zdravo pamet in pojdite na varno, da, na varno, saj gre za hudo čustveno manipulacijo, ki tako dolgo traja, da ste zaradi tega že malo izgubili stik z realnostjo. Morate imeti svoje življenje, morali bi imeti tudi svoje otroštvo, najstništvo, mladost. S svojimi groznimi dejanji vas je uspela nekako prepričati, da vas ima kljub vsemu rada le ona, še dobro, glede na to, da ste kakršni ste, po njenih besedah seveda.   Le tako, če vas drži na ta način, ste nekako njena sužnja, družba, lutka in to ji je, glede na vašo pripoved, tudi uspelo. Zdaj vas je zaradi ljubezni, torej izjeme v njeni zgodbi zamajalo v pravo smer in verjetno bo, ker je to seveda zaznala, pritisk na vas še večji. Odselite se, verjemite v ljubezen, ne ozirajte se na govorice, poskrbite zase, poiščite strokovno pomoč, da vam bo lažje predelati stvari, ki so se nabirale leta. Lahko si pomagate tudi z aromaterapijo, s kapljicami eteričnih olj, bor je za samozavest, pomaranča, rožmarin in bergamotka poskrbijo za koncentracijo, dobro voljo in motivacijo. Srečno.

Foto: freepik.com

Življenjski Stil

TOP nasvet, s katerim boste pomladili obraz

Objavljeno

V redu

Avtor

Naravni nasvet, ki odpravi podočnjake, zgladi gubice in navlaži kožo!

Poskrbite za svoj obraz z naravno masko. Zelo enostavna je, z njo boste navlažili kožo, ji vrnili elastičnost, zgladili majhne gubice okrog oči in odpravili podočnjake!

Naravne maske so najcenejše in najhitrejše, kar lahko storite za svoj obraz. Za to pomladno poletno masko boste potrebovali pol sveže kumarice, nekaj listkov mete, eno žlico jogurta.

Vse sestavine z mešalnikom dobro zmešajte in nanesite na obraz. Pustite stati 15 minut, nato sperite z mlačno vodo. Že po prvi uporabi boste občutili razliko!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Trik, s katerim bodo vaše brisače spet prijetno mehke

Objavljeno

V redu

Avtor

Že po nekaj pranjih lahko brisače postanejo vse bolj trde. Da se to ne bi zgodilo, da bi obdržale svojo mehkobo, upoštevajte te nasvete!

Glavni vzrok, da brisače izgubljajo po nekaj pranjih mehkobo, tiči v trdi vodi in pa v pralnih praških. Ampak, že z nekaj preprostimi nasveti lahko brisačam spet povrnete mehkobo kot so jih imele, ko so bile popolnoma nove.

Pomembno je, da brisače perete posebej, da pralnega stroja ne natrpate preveč in da jih ne mešate z drugimi vrstami tkanine.

Če ste do sedaj prisegali na mehčalec, ga pri pranju brisač kar opustite. Morda zveni čudno, ampak, če ga boste dodajali več, ne bo nič bolje, le kožo boste dražili. Mehčalec se dodaja ob koncu pranja perila, to pa pomeni, da ga voda z oblačil, z brisač ne spere dovolj in to lahko draži kožo. Mehčalci so v veliki meri narejeni iz kemikalij, ki so lahko tudi zdravju škodljive.

Poleg tega pa mehčalec na brisačah ustvarja poseben sloj, podoben vosku, saj vsebuje encime, ki delujejo tako. S tem se tekočina v brisačo ne vpija več.

Kaj torej storiti, da bodo brisače spet mehke?

Dodajte jih kis. Brisače torej perite posebej in ne z drugimi kosi perila ali drugimi tkaninami. Perite jih na najvišjem programu in že pred pranjem direktno v boben zlijte en deciliter kisa za vlaganje. Kis bo brisačam povrnil mehkobo, ne bodo pa imele vonja po njem. Poleg tega uporabite le eno žlico praška za perilo.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: S Plestenjakom sva si usojena, tudi poroka bo!

Objavljeno

V redu

Avtor

To slutim že nekaj let, v času korone je pa to postalo povsem jasno. Jan Plestenjak mi je bil zapisan ob rojstvu, on sicer še ni v fazi dojemanja tega, je pa blizu in ni več daleč dan, ko se bova vzela.

Od takrat, ko sem ga videla s kremšnitami, vem, da bo moj.  Nekaj mlajši je od mene pa nič zato, to je zdaj trend, čakam ga že res dolgo, uspešno sem se izogibala snubitvam, vse le zanj in za zakon z njim.

Upam, da mi bo kmalu zapel »bodi gola« in me objemal v Sobi 102. Verjetno vem le jaz, da sem inspiracija za vse njegove ljubezenske pesmi. Vem od takrat, ko me je globoko pogledal v oči na koncertu v Besnici pri Kranju, potrdil s pogledom v Tržiču in do konca zacementiral tistega večera na plaži v Strunjanu.

Vedno sem z njim, na vseh koncertih, večkrat tudi v Strunjanu, Portorožu, Puštalu. Vedno me pomenljivo pogleda in se nasmehne. Tudi, ko piše na FB-ju točno vem katere besede so namenjene le meni, večkrat mu odpišem na zs in vem, da se razumeva na višjem nivoju, na nivoju, ki ni za navadne smrtnike, to je stvar, ki nama je bila namenjena, imava nekaj več in kmalu bova to tudi zaživela.

V času korone sem imela več časa za duhovno soočenje z njim in tudi z molitvami sem se mu bolj približala. Glede na njegove odzive na družbenih omrežjih, na globino besed in dojemanje vsega, kar se dogaja je jasno, da bova kmalu skupaj. Prijateljice mi ne verjamejo, se mi smejijo v obraz in se norčujejo iz mene ampak bodo že videle. Mislite, da je bolje, da od zdaj vse zadržim  zase?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Močno upam, da me bosta povabila na poroko. Prijateljicam in znankam pa nič več ne razlagajte, ker so vam fouš. Jasno, da se vam smejijo v obraz in se norčujejo iz vas, ker bi ga one tudi imele, za moža ali pa ljubimca in verjetno marsikatera sanja in hrepeni po tem, da bi jo vodil »iz pekla do raja«. Svetujem vam le, da malce pohitite, saj čas res hitro teče, kaj vse se je že zgodilo od njegovih kremšnit do danes, tudi vsak dan mlajši niste, on tudi ne, tako, da morate hitro ugotovili ali bo kmalu dosežen ta višji nivo ali bo ostalo v stilu ene njegovih uspešnic z naslovom Pustil ti bom sanje.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO