5 stvari, ki bi lahko povzročile težave s kožo med karanteno

1. Sprememba v prehrani

Če ste med karanteno uživali prigrizek s predelano hrano, mlečnimi izdelki ali ogljikovimi hidrati, lahko to pojasni nekatere vaše nenadne izbruhe. Raziskave so pokazale, da diete, bogate s sladkorjem, predelanimi ogljikovimi hidrati in mlečnimi izdelki, lahko poslabšajo akne. Za boj proti temu pa dr. Chang priporoča, da poskusite pojesti čim več polnovrednih žitaric, zelenjave, sadja in beljakovin (če potrebujete nekaj idej , obstaja približno milijon stvari, ki jih lahko naredite s čičeriko. Poleg tega, kar jeste, lahko tudi to kar pijete, vpliva na vašo kožo. Uživanje alkohola, pravi dr. Chang, spremeni hormonsko ravnovesje na koži, zaradi česar je bolj nagnjena k rdečici in vnetjem. “Znano je, da alkohol izžareva akne in rdečico, odvečni alkohol pa povzroči tudi dehidracijo telesa in kože, kar lahko povzroči hrapavo polt in poslabšane tanke črte,” pojasnjuje.

2. Bodite aktivni

Glede na to, da ste obtičali v notranjosti, verjetno ne boste izvajali toliko vadbe kot pred karanteno, preprosto zato, ker se ne gibljete toliko. “Zmanjšanje ravni rutinske aktivnosti in telesne aktivnosti med bivanjem v zaprtih prostorih lahko privede do manjše prekrvavitve kože,” pravi dr. Chang, kar lahko privede do otekanja kože.

3. Kakovost zraka

Nizka vlažnost zraka lahko v vašem bunkerju bistveno izsuši kožo. “Neprestana izpostavljenost klimatski napravi ali vročini znižuje vlažnost v zraku, kar lahko vodi do suhe, razdražene kože,” pravi dr. Chang. Pomembno je, da ohranimo kožo hidrirano in navlaženo, ko veliko časa preživimo v zaprtih prostorih. Zato ne pozabite nanesti serum, napolnjen s hialuronsko kislino.

4. Stres

Povezava stres-koža je resnična in je še posebej zaostrena v času, ko kolektivna tesnoba močno vpliva na nas. “Stres vodi do presežne ravni kortizola in prekomerne proizvodnje vnetnih citokinov, kar poveča vnetje na koži in poslabša kožna vnetna stanja, kot so akne, rozaceja, ekcem in luskavica,” pravi dr. Chang. Stres je povezan tudi s povečanjem proizvodnje olja na vaši koži, kar lahko povzroči, da se akne vnamejo. Razmislite o vključitvi dejavnosti, kot so sprehodi in meditacija, da se boste lažje spopadali s težavami.

Najboljša rutina za nego kože v karanteni

“Če ostanete doma, ne pomeni, da lahko pozabite na svojo vsakodnevno rutino nege kože,” pravi dr. Chang. 

(Foto: Shutterstock)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com