Domov Življenjski Stil Kako hitro preusmeriti depresivne misli?

Kako hitro preusmeriti depresivne misli?

Nič nenavadnega ni, če se v teh težkih časih počutite slabo in če vas objemajo črnoglede misli. Preverite, kako si lahko pomagate do boljšega počutja vsi tisti, ki ste naveličani kislega vremena ter zdolgočaseno hrepenite po svobodnem življenju.

V tej predolgo trajajoči situaciji, kakopak ni lahko krmariti. Vsak se sooča s svojimi težavami, ki jih je težko odmisliti ali pregnati. Če vaša stiska ne ogroža vaše eksistence, potem si morda vseeno lahko pomagate s preprosto preusmeritvijo misli k trenutkom, ko je bila ali pa ko bi lahko bila vaša situacija precej bolj resna. Boste videli, kako vas bo hipoma preplavil občutek olajšanja in hvaležnosti.

Kaj natanko imamo v mislih?

Ste depresivni, ker denimo pogrešate druženje, zabave, izhode brez omejitev, potovanja in brezskrbno življenje? Če vas ne pesti nič drugega, pomislite, kakšne skrbi bi imeli ta trenutek, če bi se soočali s hudo, neozdravljivo boleznijo ali če ne bi imeli strehe nad glavo. Pomislite, kako bi krmarili skozi življenje, če bi živeli v eni izmed držav z resnično težkimi življenjskimi pogoji. Pomislite na resnično grenke zgodbe, ki se odvijajo okoli vas ali za zaprtimi vrati premnogih domov. Seveda so za vsakogar lastne težave največje, a slabovoljnosti zaradi denimo kislega vremena, zlahka preženete z mislijo, da ste lahko presneto srečni, ker imate streho nad glavo, toplo posteljo in hladilnik, v katerem vas ne bo pričakala le osamljena žarnica.

Zapojte si! (foto: Shutterstock)

Zavrtite si dobro glasbo, zapojte na ves glas, skuhajte lonček vroče čokolade ali pa se pocrkljajte z dišečo kopeljo. Občutite hvaležnost, ker vaše telo ne prežemajo bolečine, občutite radost, ker vaša situacija ni tako težka, da bi vas pestila omotica od skrbi, ker ne bi vedeli, kje in kako boste vi in vaša družina preživeli jutrišnji dan. Ko boste v srcu občutili mir, se ozrite na okoli. Zagotovo lahko komu podate roko in mu pomagate pregnati temo, ki je sam ne zmore … Boste videli, počutili se boste bolje.

Foto: Shutterstock