Connect with us

Glasba

Bob Dylan napoveduje album nove glasbe

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Bob Dylan bo prvi album nove glasbe izdal po osmih letih. Velja za enega najvplivnejših tekstopiscev na svetu.

Rough and Rowdy Ways bosta objavljena 19. junija, pravi kratka objava na Dylanovi uradni spletni strani. To bo dvojni album, vendar nadaljnjih podrobnosti ni.

Konec marca je Dylan oboževalce presenetil s 17 minut dolgo pesmijo “Murder Most Foul”. Navdih je dobil ko so umorili predsednika Johna F. Kennedyja pred petimi desetletji. Vključeval je tudi opazovanja pop kulture, katera segajo v 60. leta prejšnjega stoletja, ko je kot narodni pevec prišel na oder, pozneje se je v desetletju preusmeril na električno rock glasbo.

Tri tedne pozneje je izdal drugo skladbo “I Contain Multitudes”. Dylan, ki se izogiba oglaševanju, potuje po majhnih prizoriščih po svetu, ni razkril podrobnosti o tem, kdaj je bila glasba za nov album napisana in posneta.

Avtor legendarnih kontrakulturnih pesmi iz 60. let prejšnjega stoletja, vključno z “Blowin ‘in the Wind” in “Like a Rolling Stone”, je pred kratkim leta 2012 izdal “Tempest”, album z izvirno glasbo, s katerim se je poklonil umorjenemu Beatlu Johnu Lennonu.

Njegov vpliv ni popustil. Dylan je leta 2016 dobil Nobelovo nagrado za literaturo, njegova rokopisna besedila za “Like a Rolling Stone” pa so postavila svetovni rekord v višini 2 milijonov dolarjev. Leta 2014 so besedila na dražbi družbe Sotheby’s v New York-u prodali.

Ročno napisane strani z besedilom njegove pesmi iz leta 1963 “The Times They Are A-Changin”, trenutno prodajalci avtogramov Moments in Time iz Los Angeles-a prodajajo za 2,2 milijona dolarjev.

Foto: SHUTTERSTOCK

<div id="midasWidget__r92"></div>

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals