Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako zgraditi zdrav odnos

Objavljeno

V redu

Oblikovanje zdravega odnosa se kar precej razlikuje od oblikovanja dolgoročnega odnosa; glede teh dveh imamo ponavadi vedno napačne predstave. Nekdo se lahko znajde v dolgoročnem razmerju in je to razmerje lahko povsem zdravo, brez nekih dodatnih sestavin. Spet nekdo drug se  lahko nahaja v zdravem kratkoročnem odnosu. Duševni mir je zgolj eden rezultatov zdravega odnosa, saj se v takšnem odnosu avtomatsko počutite dobro in udobno. V bistvu velja nekako tako, da zdrav odnos iz vas izvabi vaše najboljše lastnosti.

Obstaja nekaj pomembnih ključnih točk, ki jih je treba upoštevati pri vzpostavljanju zdravega odnosa. Te vključujejo: LJUBEZEN, tako preprosta, kot se to zdi, je prvi in najpomembnejši del odnosa, ki potrebuje ustrezno pozornost. Da, ljubezen je zelo pomembna in jo je potrebno vsakodnevno deliti. Prava ljubezen ne potrebuje preveč truda, da bi bila očitna. Prihaja enostavno od znotraj. Vaš plamen ljubezni mora goreti do neskončnosti in ne smete dovoliti, da ugasne. Morda mislite, da je to misija nemogoče, pa vendar je resnično vse mogoče, če si želite ohranjati zdrav odnos.

Zaupanje

Zaupanje / Foto: SHUTTERSTOCK

Je druga najpomembnejša sestavina za vzpostavitev zdravega odnosa. Vzemite si čas, da med vami in zakoncem zgradite zaupanje. O vašem partnerju ne smete imeti nikaršnih dvomov. Prepričani morate biti, da vaš partner ne bo storil ničesar s čimer bi vam lahko škodoval ali vaš odnos porušil. Nekateri posamenziki so že po naravi bolj zaupljivi, drugi pa za zaupanje v druge potrebujejo več časa.

Iskrenost

Je povezana z zaupanjem. Če med vami in vašim zakoncem vlada iskrenost, z zaupanjem ne boste imeli težav. Bodite odprti, govorite po resnici in bodite v svojih dejanjih do partnerja jasni.

Spoštovanje

Spoštujte osebnost in potrebe vašega partnerja / Foto: SHUTTERSTOCK

Spoštujte partnerjevo mnenje, ne glede na to, ali se vam zdi smiselno ali ne. Izkazujte mu spoštovanje na vseh področjih.  Spoštovanje preprosto konotira ponižnost. Zavedajte se svojih meja in se ustrezno prilagodite vašemu partnerju, spoštujte njegova prepričanja, kulturo, vrednote in mnenja.

Komunikacija

Nazadnje, komunikacija je tista, ki v dobrih odnosih odpira mnogokatera vrata. Če ste z partnerjem pogosto v obsežnih razpravah, potem ste se nahajate v zdravem odnosu. Ohranjanje skrivnosti je eden izmed znakov nezdravega odnosa, ki lahko v končni fazi privede do zlomljenega srca in razhoda. Komunikacija vam bo omogočila, da se med seboj bolje spoznata. Pomanjkanje komunikacije vaš odnos izpostavlja nevarnosti.

Zdaj ko ste popolnoma opremljeni z idejami, kako popestriti vaš odnos, zakaj tega tudi ne poskusite in veseli boste, da ste to storili.

Foto: SHUTTERSTOCK

Življenjski Stil

Domač piling, ki vrača koži mladost in sijaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Imate tudi vi radi naravne nasvete za nego kože? Potem si le pripravite ta odličen piling, s katerim bo vaša koža gladka, napeta, čista, sijoča kot še nikoli.

Piling je zelo pomemben, saj z njim odpravljamo nečistočo in odmrle celice, poleg tega pa skrbimo, da se koža hitreje obnavlja, je bolj elastična in sijoča.

Dermatologi svetujejo, da piling izvajamo enkrat tedensko. Seveda so najboljša izbira doma pripravljeni pilingi iz naravnih in zdravih sestavin.

Recept, ki smo ga našli za vas, vas bo zagotovo navdušil že po prvi uporabi.

Piling za nego obraza je pripravljen iz medu, zelenega čaja in sladkorja.

Skuhajte zeleni čaj in počakajte, da se ohladi. Nato žlico zelenega čaja pomešajte z žlico medu in sladkorja. Če se vam zdi, da je zmes preredka, dodajte še nekaj sladkorja.

Nato piling nanesite na čist obraz in masirajte nežno s krožnimi gibi vsaj nekaj minut.  Masko nato pustite na obrazu še deset minut, da sestavine dobro nahranijo kožo.

Sperite s toplo vodo in obrišite z mehko brisačko. Koža bo gladka, napeta in sijoča.

Naravne sestavine so najboljša izbira za nego kože. (foto: Shutterstock)

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Rumena torbica bo kraljica letošnjega poletja

Objavljeno

V redu

Avtor

Če želite tudi letos biti zelo modne, potem potrebujete rumeno torbico.

Letošnji modni hit bo rumena torbica, ta je lahko zelo majhna ali velika, pomembno je le, da je rumena.

Kako jo kombinirati?

Modni strokovnjaki svetujejo, da jo nosite poleg nevtralnih barv. Izberite črno ali belo barvo oblačil, tudi siva je primerna izbira. Pristajala pa bo tudi k modrim kavbojkam.

Seveda pa ne pozabite še na kak rumen dodatek. Omislite si lahko rumene uhane, uro, sandale.

Za tiste, ki si upajo več, pa modni strokovnjaki prikimavajo, da lahko svojo modno rumeno torbico nosite tudi v kombinaciji z rdečo, oranžno ali zeleno barvo oblačil.

Na rumeno torbico prisega tudi igralka Emma Watson.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO