in

Lea Mederal iskreno spregovorila o bolezni. Njeno razkritje vas bo zelo presenetilo

Znana in priljubljena slovenska televizijska voditeljica je sklenila, da javno zapiše svojo zgodbo. Tudi vi boste osupnili.

Priljubljena slovenska televizijska voditeljica Lea Mederal je sklenila, da s svojimi spletnimi prijatelji in oboževalci deli svojo zgodbo. Dejala je, da upa, da bo z njo pomagala še komu.

»Moja zgodba, moj boj, moja zmaga:)

Ta zapis pišem, ker tako čutim, je moja katarza Upam, da bo komu ta zapis pomagal … Tako kot je meni pomagala izpoved Mojce Fatur v oddaji Zvezdana. Večno ji bom hvaležna, da mi je dala pogum in upanje.

Spomnim se, kako sem z odprtimi usti poslušala igralko Mojco Fatur, ki je voditeljici Zvezdani Mlakar razlagala, da si je ustvarila svoje vesolje in se odločila, da pozdravi neozdravljivo bolezen (mielodisplastični sindrom) na naraven način. Mojci je uspelo.Takrat sem si mislila: »Uau, pa ta ženska je neverjetna, nadzemeljska, res vredna občudovanja.« Njena zgodba je bila objavljena leta decembra leta 2020, julija leta 2021 pa sem dobila diagnozo: povečano delovanje ščitnice – bazedovka (avtoimunska bolezen). Obravnavana sem bila pod nujno!

Na kontrolo ščitničnih hormonov sem odšla, saj mi je moje telo sporočalo, da nekaj ni OK. Kljub temu, da sem res nenormalno jedla (predvsen nezdravo predelano hrano) so moji kilogrami kar kopneli. Tik preden sem se odločila, da si pregledam mojo hormonsko sliko, sem imela slabih 50 kilogramov!!! Na mojih 175 cm. Moja normalna teža (s katero sem zadovoljna) je sicer 60 kilogramov. Moje srce mi je divje nabijalo, ko sem legla k počitku. Tudi če sem spala 9 ur, se nisem zbudila spočita, bila sem kronično utrujena, šibka.

Nad izvidi zato nisem bila pretirano presenečena. Presenečena pa sem bila nad odnosom tirologinje na pregledu. V ambulanti sem bila točno 10 min. Vprašala me je o simptomih, mi naredila ultrazvok ščitnice in poslala na odvzem krvi. Zdravnice ni zanimalo kakšno je bilo moje življenje v zadnjem letu, ni se poglabljala v vzrok za nastanek bolezni, ni poslušala moje želje, da bi si ščitnico poskušala uravnati na naraven način. Ko sem predlagala, da bi spremenila prehrano, je samo zaničevalno rekla, da to ne bo rešilo težav. Napisala mi je recept in rekla, da naj začnem jemati tablete Propiltiouracil …

Ko sem doma odprla škatlico Propiltiouracil tablet in začela brati stranske učinke, pa sem si rekla o šit … To naj bi bila rešitev …

Beri dalje na Facebooku

Celoten zapis najdeš na moji FB strani, saj mi IG celega zapisa ni objavil
je zapisala Lea.

Njeno objavo boste našli tukaj.

Foto: facebook

Ste videli, kaj je znani voditelj storil v Milijonarju? Nasmejal je vse …

Isaac Palma povsem ganjen, čestitali so mu tudi znani obrazi