SESTAVINE
količina: za 4 osebe
- 150 ml leče
- 1 rjava čebula, nasekljana
- 1 žlica paradižnikovega pireja
- 3 žlice olivnega olja
- 3 stroki česna, drobno nasekljani
- 4 korenčki
- 1 jajčevec, nariban
- 100 g naribanih gob
- 200 ml paradižnikove omake
- 450 ml vode
- 1 Zelenjavna kocka/jušna osnova
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 2 žlički origana, posušenega
- črni poper (po okusu)
- 4 porcije kuhanih špagetov
- parmezan (za okras)
POSTOPEK
- Lečo operemo v vodi in jo odcedimo.
- Grobo naribamo korenček, gobe in jajčevec. Popečemo na olivnem olju v ponvi ali v pečici pri 200 stopinjah celzija, od 7 do 10 minut, odvisno od pečice.
- Sotiramo čebulo do mehkega na olivnem olju in dodamo paradižnikov pire. Pustimo, da se še nekaj minut peče na zmernem ognju.
- Dodamo česen, pečeno zelenjavo, lečo, paradižnikovo omako, vodo, zelenjavno kocko, sol in balzamični kis.
- Omaka naj se pokrita na zmernem ognju kuha približno 25 minut.
- Odstranimo pokrov in pustimo, da se omaka reducira do primerne gostote. Po okusu začinimo z origanom, soljo in poprom.
- Postrežemo s testeninami in po vrhu posujemo s parmezanom.
Dober tek!
Foto: freepik.com