Recept za špagete z omako bolognese ter lečo

SESTAVINE

količina: za 4 osebe

  • 150 ml leče
  • 1 rjava čebula, nasekljana
  • 1 žlica paradižnikovega pireja
  • 3 žlice olivnega olja
  • 3 stroki česna, drobno nasekljani
  • 4 korenčki
  • 1 jajčevec, nariban
  • 100 g naribanih gob 
  • 200 ml paradižnikove omake
  • 450 ml vode
  • 1 Zelenjavna kocka/jušna osnova
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 žlički origana, posušenega
  • črni poper (po okusu)
  • 4 porcije kuhanih špagetov
  • parmezan (za okras)

POSTOPEK

  1. Lečo operemo v vodi in jo odcedimo.
  2. Grobo naribamo korenček, gobe in jajčevec. Popečemo na olivnem olju v ponvi ali v pečici pri 200 stopinjah celzija, od 7 do 10 minut, odvisno od pečice.
  3. Sotiramo čebulo do mehkega na olivnem olju in dodamo paradižnikov pire. Pustimo, da se še nekaj minut peče na zmernem ognju.
  4. Dodamo česen, pečeno zelenjavo, lečo, paradižnikovo omako, vodo, zelenjavno kocko, sol in balzamični kis.
  5. Omaka naj se pokrita na zmernem ognju kuha približno 25 minut.
  6. Odstranimo pokrov in pustimo, da se omaka reducira do primerne gostote. Po okusu začinimo z origanom, soljo in poprom.
  7. Postrežemo s testeninami in po vrhu posujemo s parmezanom.

Dober tek!

Foto: freepik.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com