Domov Življenjski Stil Eterično olje limone čisti zrak in uničuje viruse

Eterično olje limone čisti zrak in uničuje viruse

Eterično olje limone čisti zrak, nekaj kapljic v izparilniku bo v kratkem času uničilo viruse v zraku. Ravensara je najmočnejše antivirusno eterično olje, ki ščiti in pomaga imunskemu sistemu.

Že stare civilizacije so limono uporabljale za razkuževanje, za čiščenje, kot osvežilec zraka. Za vse to lahko tudi danes uporabljamo eterično olje limone. Naravno osvežimo zrak, odženemo slabe vonjave in tudi viruse, ki se nahajajo v prostoru, za vse to ima prav eterično olje limone izjemno moč. Limona čisti tudi glavo, saj nam pomaga odmisliti slabe misli in da nov zagon, pozitivo, moč za lepe misli.

Ob tem nekaj kapljic v izparilniku pomaga tudi pri infekcijah dihal, predvsem pri otrocih, kar je v tem času še kako koristna informacija. Je naravna pomoč pri glavobolu in potovalni slabosti.

Ravensara, manj poznano eterično olje kot limona, a trenutno obvezna oprema vsakega doma. Ravensara je drevo, ki raste na Madagaskarju, kar šest vrst lahko najdemo v tamkajšnjih gozdovih.

Je najmočnejše antivirusno eterično olje in poznano kot prva pomoč pri gripi. Ravensara ima na Madagaskarju status “panacea” oziroma univerzalnega zdravila in ga kot takega tudi predpisujejo. Poleg tega, da ščiti pred virusi je tudi imunostimulator, niža povišano telesno temperaturo in druge tegobe, ki spremljajo gripo.

In ne pozabite tudi na naravno razkuževanje rok, mask, površin. 70% alkohol in eterična olja. Prav je, da uporabljamo čimbolj prijazna koži, dihalom, skratka telesu, saj vse to vnašamo v naše telo.

Foto: Shutterstock

Brezplačna objava