Domov Življenjski Stil Strokovnjak svetuje: Je flirtanje varanje?

Strokovnjak svetuje: Je flirtanje varanje?

Prejeli smo zanimivo vprašanje bralke portala BumNovice.si, ki sprašuje sledeče:

Pred časom smo v službi dobili novega sodelavca, ki je zelo simpatičen. S sodelavko sva se na začetku hecali in hihitali, kasneje pa se je pri meni pričela pojavljati zaljubljenost. Vse lepo in prav, če ne bi bila poročena. Tudi ta sodelavec kaže zanimanje zame, čeprav sem malce starejša od njega. On ni vezan in po njegovih stavkih in obnašanju sodeč mislim, da bi flirtanje kaj hitro lahko prešlo v kaj več. A mene že ob flirtanju malo peče vest. Je flirtanje že varanje? Najbrž je, če med spolnim odnosom z možem premišljujem na sodelavca! Je to sploh normalno?

Je flirtanje varanje?

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Je flirtanje varanje? Je normalno, če mislite na sodelavca in ste poročena? Odvisno za koga?

Vas zanima, kaj bodo rekli drugi, kaj si bodo mislili sosedje, kaj bo porekel župnik, kako bo reagiral partner, če izve? Vse te stvari so pomembne in dejansko nepomembne. Pomembna ste vi!

Kaj si želite vi in kakšne posledice oziroma rezultate ste pripravljena sprejeti. In potem je vse samo stvar dogovora. Dogovora, ki ga boste sklenila sama s samo in dogovora, ki ga imate ali ga boste sklenila s partnerjem. Mogoče pa se bo celo strinjal, da si oba popestrita življenje. Mogoče pa si ga bosta popestrila in potem še enkrat popestrila z ločitvijo, če me razumete. Te znajo biti kar pestre.

Ali je to varanje in kaj je normalno boste na žalost odgovor morala poiskati kar sama, ker je in bo to samo vaš odgovor. In to je edino kar šteje. In pri tem vam želim srečo.

Če pa vas zanima terapevtski odgovor, predvsem v smislu zakaj se vam to dogaja, pa je takole. V samem odnosu sta s partnerjem po vsej verjetnosti prenehala dajati drug drugemu, prenehala s partnerskimi aktivnostmi, nežnostmi in zaradi tega vam te stvari manjkajo. Posledično se partnerstvo ohladi in postane dolgočasno.

Zaradi tega in ker nimamo znanja ter energije kako to partnerstvo obuditi, začnemo to energijo, vznemirjenje iskati drugje. Oziroma smo bolj senzitivni za zunanje dražljaje. To je podobno kot hrana. če imaš doma topel obrok, te pričakuje okusno kosilo, potem te vonjave iz bližnjega Fast Fooda sploh ne zanimajo, ko pa gremo mimo sestradani, pa kar avtomatsko zaidemo in si privoščimo hiter prigrizek.

Prvi korak, ki ga lahko naredite je, da si daste na urnik zmenek oziroma čas s partnerjem. Če že dolgo nista tega delala, zna biti malo na trdo in neudobno, vendar, če bosta vztrajala se znajo zadeve premikati v pravo smer. Zmenek je lahko pogovor, skupni sprehod, izlet, neka aktivnost ali pa trenutki nežnosti. V kolikor pa čutite odpore, se vam zatika, pa vam vsekakor priporočam, da se oglasite pri Terapevtu (vesel bom vašega klica), ki vas bo vodil in vam pokazal prave korake.

Ali obstaja prijateljstvo med moškim in žensko?

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock