Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Je flirtanje varanje?

Objavljeno

V redu

Prejeli smo zanimivo vprašanje bralke portala BumNovice.si, ki sprašuje sledeče:

Pred časom smo v službi dobili novega sodelavca, ki je zelo simpatičen. S sodelavko sva se na začetku hecali in hihitali, kasneje pa se je pri meni pričela pojavljati zaljubljenost. Vse lepo in prav, če ne bi bila poročena. Tudi ta sodelavec kaže zanimanje zame, čeprav sem malce starejša od njega. On ni vezan in po njegovih stavkih in obnašanju sodeč mislim, da bi flirtanje kaj hitro lahko prešlo v kaj več. A mene že ob flirtanju malo peče vest. Je flirtanje že varanje? Najbrž je, če med spolnim odnosom z možem premišljujem na sodelavca! Je to sploh normalno?

Je flirtanje varanje?

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Je flirtanje varanje? Je normalno, če mislite na sodelavca in ste poročena? Odvisno za koga?

Vas zanima, kaj bodo rekli drugi, kaj si bodo mislili sosedje, kaj bo porekel župnik, kako bo reagiral partner, če izve? Vse te stvari so pomembne in dejansko nepomembne. Pomembna ste vi!

Kaj si želite vi in kakšne posledice oziroma rezultate ste pripravljena sprejeti. In potem je vse samo stvar dogovora. Dogovora, ki ga boste sklenila sama s samo in dogovora, ki ga imate ali ga boste sklenila s partnerjem. Mogoče pa se bo celo strinjal, da si oba popestrita življenje. Mogoče pa si ga bosta popestrila in potem še enkrat popestrila z ločitvijo, če me razumete. Te znajo biti kar pestre.

Ali je to varanje in kaj je normalno boste na žalost odgovor morala poiskati kar sama, ker je in bo to samo vaš odgovor. In to je edino kar šteje. In pri tem vam želim srečo.

Če pa vas zanima terapevtski odgovor, predvsem v smislu zakaj se vam to dogaja, pa je takole. V samem odnosu sta s partnerjem po vsej verjetnosti prenehala dajati drug drugemu, prenehala s partnerskimi aktivnostmi, nežnostmi in zaradi tega vam te stvari manjkajo. Posledično se partnerstvo ohladi in postane dolgočasno.

Zaradi tega in ker nimamo znanja ter energije kako to partnerstvo obuditi, začnemo to energijo, vznemirjenje iskati drugje. Oziroma smo bolj senzitivni za zunanje dražljaje. To je podobno kot hrana. če imaš doma topel obrok, te pričakuje okusno kosilo, potem te vonjave iz bližnjega Fast Fooda sploh ne zanimajo, ko pa gremo mimo sestradani, pa kar avtomatsko zaidemo in si privoščimo hiter prigrizek.

Prvi korak, ki ga lahko naredite je, da si daste na urnik zmenek oziroma čas s partnerjem. Če že dolgo nista tega delala, zna biti malo na trdo in neudobno, vendar, če bosta vztrajala se znajo zadeve premikati v pravo smer. Zmenek je lahko pogovor, skupni sprehod, izlet, neka aktivnost ali pa trenutki nežnosti. V kolikor pa čutite odpore, se vam zatika, pa vam vsekakor priporočam, da se oglasite pri Terapevtu (vesel bom vašega klica), ki vas bo vodil in vam pokazal prave korake.

Ali obstaja prijateljstvo med moškim in žensko?

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Metin čaj za bolj čisto kožo

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo mete odpravite akne in druge nepravilnosti kože? Preberite, kaj pravi raziskava!

Metin čaj je zdravilen, blagodejno vpliva na naše telo. Poleg tega, da lajša želodčne težave in odpravlja slabosti, pa dokazano upočasnjuje tudi staranje kože.

Metin čaj vsebuje številne antiosidante, ki pomagajo uravnavati tudi prebavo, čistijo in krepijo črevesje. Če je črevesje zdravo, pa se to izraža tudi na koži.

Neodvisna raziskava, ki je bila narejena pred nekaj leti je pokazala, da lahko s pomočjo ene skodelice metinega čaja na dan zmanjšamo pojav aken na obrazu za kar 25 odstotkov. Če pa vztrajamo s pitjem tri mesece, lahko polepšamo videz kože tudi za 51 odstotkov.

Meto lahko pripravimo tudi kot hladen in osvežujoč napitek.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Dobr jutrčk, dobr dančk, a boste kapučinčk, v čem je fora?

Objavljeno

V redu

Avtor

Dobr jutrčk, ok ta se še ni dobro zbudila. Dobr dančk, ta bi se že mogla. A boste kapučinčk, halo, kaj je to? Ne, z mlekcom bom. In nazadnje, najhujša, pri plačevanju s kartico je prijaznčkana gospa rekla: “A lahko prosim za pinček.” A???

Kaj se dogaja? Do zdaj še nisem nikjer prebrala, da pandemija, korona, morda virusek, ki je šel majčkeno mimo povzroča to bedarijo, to poneumljanje, to mičkeno zablodico. A je to morda nov sev, sevček?

V čem je fora? Mi lahko prosim kdo razloži, ker res ne razumem. Opažam pa že nekaj časa, da so tovrstne pomanjševalnice v modi, med odraslimi seveda. Zdi se kot neka dodana vrednost prijaznosti, a žal ne deluje tako, kvečjemu dodana vrednost neumnosti. Meni je nerodno, ko me odrasla oseba tako nagovori. “O, kako bo lep danček, dežek je ponehal?” Sploh si ne predstavljam, bolje, da ne, da te  odrasle ženske, največkrat namreč slišim njih, tako govorijo še kje drugje, v kakšnem intimnem okolju!

Lepo prosim, če me vsaj malo razsvetlite, ker sem že čist boščkana.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Boste kapučinček? (foto: Shutterstock)

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ni problemčka. Ali pa je problem, saj niti sama ne vem, zakaj je pravzaprav do tega prišlo in zakaj tisti, ki se tako izražajo mislijo, da je to fino, posrečeno. Ja, lahko je kdaj štos, bolj štosek, če je takšna, posebna priložnost sicer pa to zagotovo ni primerna komunikacija. Najmanj neprimerna, če gre za komunikacijo kot naštevate, v kavarni, pri plačevanju, pozdravu v trgovini.  Komunikacija med odraslimi ljudmi mora biti spoštljiva, tudi prijazna, a na pravi način.  In takšna je lahko brez pomanjševalnic, brez neprimernih besed ali poudarkov in takšno pogrešam tudi sama.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO