Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Je flirtanje varanje?

Objavljeno

V redu

Prejeli smo zanimivo vprašanje bralke portala BumNovice.si, ki sprašuje sledeče:

Pred časom smo v službi dobili novega sodelavca, ki je zelo simpatičen. S sodelavko sva se na začetku hecali in hihitali, kasneje pa se je pri meni pričela pojavljati zaljubljenost. Vse lepo in prav, če ne bi bila poročena. Tudi ta sodelavec kaže zanimanje zame, čeprav sem malce starejša od njega. On ni vezan in po njegovih stavkih in obnašanju sodeč mislim, da bi flirtanje kaj hitro lahko prešlo v kaj več. A mene že ob flirtanju malo peče vest. Je flirtanje že varanje? Najbrž je, če med spolnim odnosom z možem premišljujem na sodelavca! Je to sploh normalno?

Je flirtanje varanje?

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Je flirtanje varanje? Je normalno, če mislite na sodelavca in ste poročena? Odvisno za koga?

Vas zanima, kaj bodo rekli drugi, kaj si bodo mislili sosedje, kaj bo porekel župnik, kako bo reagiral partner, če izve? Vse te stvari so pomembne in dejansko nepomembne. Pomembna ste vi!

Kaj si želite vi in kakšne posledice oziroma rezultate ste pripravljena sprejeti. In potem je vse samo stvar dogovora. Dogovora, ki ga boste sklenila sama s samo in dogovora, ki ga imate ali ga boste sklenila s partnerjem. Mogoče pa se bo celo strinjal, da si oba popestrita življenje. Mogoče pa si ga bosta popestrila in potem še enkrat popestrila z ločitvijo, če me razumete. Te znajo biti kar pestre.

Ali je to varanje in kaj je normalno boste na žalost odgovor morala poiskati kar sama, ker je in bo to samo vaš odgovor. In to je edino kar šteje. In pri tem vam želim srečo.

Če pa vas zanima terapevtski odgovor, predvsem v smislu zakaj se vam to dogaja, pa je takole. V samem odnosu sta s partnerjem po vsej verjetnosti prenehala dajati drug drugemu, prenehala s partnerskimi aktivnostmi, nežnostmi in zaradi tega vam te stvari manjkajo. Posledično se partnerstvo ohladi in postane dolgočasno.

Zaradi tega in ker nimamo znanja ter energije kako to partnerstvo obuditi, začnemo to energijo, vznemirjenje iskati drugje. Oziroma smo bolj senzitivni za zunanje dražljaje. To je podobno kot hrana. če imaš doma topel obrok, te pričakuje okusno kosilo, potem te vonjave iz bližnjega Fast Fooda sploh ne zanimajo, ko pa gremo mimo sestradani, pa kar avtomatsko zaidemo in si privoščimo hiter prigrizek.

Prvi korak, ki ga lahko naredite je, da si daste na urnik zmenek oziroma čas s partnerjem. Če že dolgo nista tega delala, zna biti malo na trdo in neudobno, vendar, če bosta vztrajala se znajo zadeve premikati v pravo smer. Zmenek je lahko pogovor, skupni sprehod, izlet, neka aktivnost ali pa trenutki nežnosti. V kolikor pa čutite odpore, se vam zatika, pa vam vsekakor priporočam, da se oglasite pri Terapevtu (vesel bom vašega klica), ki vas bo vodil in vam pokazal prave korake.

Ali obstaja prijateljstvo med moškim in žensko?

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

V redu

Avtor

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

V redu

Avtor

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

V redu

Avtor

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals